Înapoi în Manhattan

10 0 0
                                    

Trezit de către două asistente, Jason rămăsese foarte uimit de cea ce se-ntâmplase. Acesta a încercat să se ridice, dar una dintre asistente la oprit punându-i mâna pe piept. Jason mai încerca-se odată, de data aceasta, acesta, i-a luat mâna și i-a scrântit-o. Jason se ridica-se din pat, îi rupse gâtul celelaltei asistente și a dat să iasă pe hol. Când la cam vreo 10 metri pe hol erau patru polițiști care vorbeau între ei. Jason desigur, a simțit că era vorba despre el, așa că a intrat înapoi în salon.

Așteptând să-i vină o ideie bună, acesta deschise geamul și pășise pe pervazul exterior al geamului. Pas cu pas, acesta ajunseseră deasupra unui container de gunoi. Fără să stea pe gânduri acesta s-a aruncat, căzând exact în gunoi.

Polițiștii au fost alertați. Acei patru polițiști au intrat în salon, iar când nu l-au văzut pe Jason acolo, aceștia au rămas surprinși. Unuia dintre aceștia i-a venit o idee, de a se uita la ferestra larg deschisă. Când a aplecat capul, la văzut pe Jason încercând să fure o mașină. Polițistul a alertat baza, iar acum toți polițiștii din acel mic oraș îl urmăreau.

Suit în mașină, acesta accelera-se spre port cu un popas la o benzinărie de unde a jefuit-o. Nu de bani, ci de mâncare, apă și acesta umplu-se 8 canistre cu benzină și 4 cu motorină. A aruncat toată prada în mașină și a fugit spre port. Ajuns spre port, uitându-se în oglindă, acesta văzu-se patru mașini de poliție venind cu viteză spre el.

Găsiseră o barcă de mare viteză, pe care a luat-o ca să fugă spre Statele Unite. Așezară mașina foarte aproape de barcă, astfel în cat a aruncat toată prada foarte rapid și ușor în barcă. A blocat cu mașina din noroc drumul de la șosea la barca sa cu mașina, astfel urcat în barcă polițiștii nu au mai avut cum să-l prindă.

A scăpat de poliție, de toate. Numai că îl aștepta un drum foarte lung din Panama, 5680 de kilometri mai exact. Un drum care-i lua lui Jason cam două zile să-l parcurgă pe tot. Așa că, avea o grămadă de mers.

Ca să nu vă mai înebunesc cu ce a făcut Jason timp de 22 de ore, ei bine a condus, când a ajuns treaba s-a cam complicat, pentru că poliția din State cred că știți și voi cum este, mai ales l-a vamă. Un plan foarte basic, ar fi să cerșească să facă niște bani cu care să-l sune pe Timmy. Ei bine, nu e prea intelegent pentru că este urmărit de poliție atât el, cât și prietenul său prea bun Alhzar.

Ajunse în Virginia. Nu întâmpina-se nicio problemă. Ei bine acesta nu putea pleca, decât cu o mașină care să nu fie suspectă. Și ce mașină e foarte bună pentru a ascunde chestii fără să fie suspicioasă?Rulota! Norocul era de partea lui de acea zi, pentru că a mers doar cinci kilometri pentru o amărâtă de rulotă care stătea la o benzinărie cu rezervorul plin.

Rulota nu avea alarmă. Așa că a fost foarte ușor s-o „împrumute”. Cu acea rulotă avea de mers pana în Manhattan, unde avea să se întâlnească cu Timmy, care era nevoit să-i dea pașapoarte, niște bani și chestii cu care să se descurce în America de Sud, în Columbia. Acolo unde poliția este de formă, iar Jason putea trăia acolo ca ultimul baștan.
Mai trecu-se câteva zile până când Jason ajunse în Manhattan, unde s-a întâlnit cu Timmy, care a fost mie-n sută uimit că la văzut pe Jason. Apropo, Timmy era singura sa cunoștință care știa că a fost în închisoare.

Cam două săptămîni, Jason a trăit în acea rulotă în Manhattan, până când Timmy i-a făcut rost de pașaport, bulentin, certificat de naștere și puțin peste 190.000 de dolari, plus bilet dus către Columbia. Ajuns în Columbia, Jason putea trimite mesaje, putea da apeluri, scrisori etc în Manhattan, atîta timp cît cazul său nu ajungea la FBI.

Cel mai recomandat în astfel de situații e să vorbești prin poștă, prins scrisori. Pentru că acelea nu pot fi verificate de către FBI, sau cel puțin dacă erau verificate, cel care citea scrisoarea își putea da ușor seama pentru că era ruptă. Sau dacă FBI-ul era nervos, scrisoare nici nu ajunge la destinatar.

Exact peste 45 de ore, Jason avea zborul spre Columbia. Chiar tremura de nervozitate pentru că nu putea s-o vadă pe mama sa. Așa că acesta îi compuse o scrisoare de cam 15 pagini, despre ce a făcut și ce urmează ca Jason să facă. Acesta i-a dat-o lui Timmy, care Timmy i-a dat-o-n mână mamei lui Jason. La sfârșit după ce a citit scrisoarea, Jason i-a scris să ardă scrisoare, astfel încât absolut nimeni să nu vadă ce va face Jason.

Timmy duse-se scrisoare, după care l-a condus pe Jason la aeroport. Apropo, Timmy i-a cumpărat o casă ieftină, plus o mașină propie, care pentru 72 de ore avea șofer angajat să-l aștepte pe Jason în aeroportul Columbiei. Plus un Galaxi S6, cu care să-l sune pe el, dar și pe mama sa.
Cu o oră înainte de zbor, Jason îl aștepta pe Timmy la vreo 6.5 kilomertri de aeroport. Din senin o mașină de numai 480 de CP (Timmy își schimbase mașina între timp). Jason își dădu seama că este vorba despre Timmy, așa că o calmitate profundă îl copleși pe Jason, practic, e ca momentul când fumezi iarbă de cea mai bună calitate.

Jason se urca-se în mașină și Timmy accelera-se caii bine hrăniți ai mașinii. Aceștia ajunseră foarte rapid la aeroport, numai că au ajuns foarte devreme. Mai aveau 45 de minute de stat în aeroport. Timmy este un personaj foarte hiperactiv, așa că s-au întors la mașină. Plecaseră la o tură prin oraș.

S-au dus mai întâi la un cartier, și POC! Timmy își aduse aminte că problema poliția e mic copil, Jason era urmărit de ditamai caretelul din Manhattan. Adică? La început, ce scop avea travelul lui Jason? Să livreze droguri, și drogurile unde sunt? La poliție.

Timmy făcu-se dreapta-n-prejur spre aeroport:
- Timmy what the fuck?
- Taci! Poliția nu are nicio importanță, te urmărește cartelul!
- Serios?! Holly fuck, dăi direct la aeroport!
- Cred că ei te așteaptă acolo, deci să fim precauți!
- Ok bro!
      Aceștia accelara-se la 178km/h, spre aeroport. Zborul era în 20 de minute. Prostia lui Timmy fusese că luase proasta decizie de a alege drumul de autostradă. Acolo, oameni noștri, au prins un blocaj de trafic.              După 10 minute de așteptat Timmy ieșise din coloană și intrase pe contrasens și așa au ajuns la aeroport cu cinci minute înainte de zbor.
Jason o luase la fugă prin aeroport spre intrarea 66. Hai să vă dau spoiler: a ajuns la avion. Dar asta foarte greu. Așezat pe locul său, își scoase telefonul și căștile, așteptând să ajungă mai repede în Columbia.

După...2 ore de zbor, acesta își luase ochii de la geam, și a tras o provire ca să își facă o idee cu cine e în avion. Atunci, doi bărbați îmbrăcați amândoi la același costum negru, au trecut pe lângă scaunul pasagerului din dreapta lui. I se păruse foarte ciudat, că în momentul când au trecut pe lângă o însoțitoare de zbor aceștia s-au oprit și au început să vorbească, de parcă... erau colegi. Dar ce puteau fi niște bărbați în negru, dar unul a scos de la spate un pistol și îl băgase în dreapta sa.

Nimeni nu s-a panicat, cea ce a fost foarte ciudat. Al doilea din sacou, și-a scos o insignă galbenă. Jason, prima oară nu văzuse prea bine ce scria pe acea insignă, dar apoi a văzut........ FBI!!! În acel moment Jason și-a luat panică....

JasonWhere stories live. Discover now