La bord!

27 2 0
                                    

Taxiul ajunsese în port. Jason își scoase ecusonul de angajat pe navă, la vedere și își luase și valiza din portbagaj. Acesta îl plătise pe taximetrist, apoi se îndreptase rapid spre controlor.
Controlorul trebuia să-i verifice ecusonul (sau biletul în cazul în care era un simplu client). "Bună ziua! Aici îmi este ecusonul!" Spuse Jason tremurând de frică să nu-i verifice valiza.
Din fericire și din noroc nu-i verificase nicio valiză. Dar hei hei hei, își aduse aminte că trebuie să se ducă la recepție de unde să-şi i-a cheia și cartela de la camera lui.
El nu stă singur în cameră, ci stă cu 3 persoane. Practic, 4 barosani pe cameră. Jason își luase cheia, își luase cartela și valiza, și plecase la camera lui. Acolo, ajunsese primul, și ceilalți trei trebuiau să vină peste 6 ore.
Acesta pica-se în aceeași cameră unde a stat și data trecută când a venit la bord. Cea ce era maxim, pentru că sub unul din paturi era un spațiu, nu mic, nu mare, unde putea sa-si pună drogurile.
Acesta a dat patul la o parte, a scos o scândură, care era de fapt accesul la acel spațiu, își puse-se drogurile, puse scândurile la loc, apoi aplica-se niște super glue intre scândurile normale și această scândură, ca să nu scârție.
Apoi gata cu drogurile, pentru 2 săptămâni (credea el). Și își despacheta-se toate lucrurile pe care le avea la el.

Nu trecu-se mult timp și colegii săi începeau ușor ușor să apară. El se comporta 100% natural, deci nu era nici o problemă. Dar venise ora muncii, adică venise un om care îi dădea zilnic o foaie, cu lucrurile pe care le avea de făcut, și data când clienții croazierei trebuiau să vină.
Primul lucru, era să curețe și să aranjeze locurile de aterizare a elicopterelor, apoi trebuia să șteargă pe jos în 4 din 14 bucătării ale vasului, apoi să ordoneze și să aranjeze toate barurile și restaurantele de pe vas. Și nu erau puține.
Apropo, acea listă care era plină ochi de treburi, era valabilă nu pentru o zi, ci pentru 4 zile. Acesta lucra singur, sau cu colegii săi de camera, dar i s-a zis să lucreze singur.
După ce termina-se locurile de aterizare a elicopterelor, acesta se apuca-se de curățarea bucătăriilor.
Acesta era prima dată,când pe tura lui Jason vin arabii. Iar aceștia vin cu elicoptere, avioane luxoase, supercar-uri etc. Acest lucru nu era bine, pentru că clienții "scumpi"(arabi, cei din Dubai, Abu Dhabi) cer foarte multă chinuială. Adică podelele trebuie să lucească, camerele lor trebuie să fie impecabile, etc.
Jason era genul de fire care nu prea comenta, avea genele unui sclav, oarecum. Acesta muncea cel mai mult dintre toți angajații de pe vas, și avea un salariu pe măsură.
Venise acea persoană care le împărțea oamenilor sarcinile care trebuiau să le facă. După ce făcu-se tot ce i s-a dat de făcut, acesta trebuia să se asigure ca toate camerele de pe croazieră sunt ok. Numai ca sunt cam 20.000 de camere.
Timp de vreo 6 zile, acesta SINGUR verifica-se toate camere de pe croazieră, așa că i se oferise o zi, în care să se bucure de plimbare, bineînțeles până a doua zi.
Nu pot spune că era alarmat, ci mai degrabă Jason era într-o stare continuă de precauție. După puțin timp, se făcu-se ora 19:00. Adică ora unde toți angajații luau masa, în intervalul de timp 19:00-19:45 absolut nimeni de pe vas nu muncea, nici căpitanul, nici ofițerul, nici îngrijitorii.
Înainte să plece de la masă acesta grăbi-se pasul spre camera lui să verifice dacă totul este okay. Când ajunse în cameră lui, niciunul dintre colegii săi nu mai erau acolo, dar marfa era neatinsă, de fapt scândura de sub patul său era neatinsă.
Acesta închise ușa (nu o încuiase) și a plecat chill, înapoi la masă. Masa avea cam 19-20 metrii, scundă din cauză că cei care mâncau nu aveau scaune, ci fo tolii din piele. Pe masă erau așeza-te carne de pui, carne de porc, sticlă de gin, de vin, de wiskey, sare zahăr.
Marele boss era Jorge Beckam. Acesta era ofițerul principal de punte, și cel care dădea ordine în stânga și în dreapta, cum voia mușchiul său. Numai că absolut totul era controlat și verificat de Jorge Beckam. Planifica repede, gândire rapidă, improvizație rapidă, știa exact cea ce face. Numai că nu ierta pe nimeni și nimic, când pedepsea nu avea milă.
Desigur că Jason fiind un om, oarecum, retras, nu prea avea treabă cu Beckam. Păcat! Beckam avea chiar foarte multă treabă cu Jason.

JasonHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin