IV fejezet Ginny és Rita

194 4 0
                                    

Ha Harryék azt hitték, Rita már nem találhat témát, ami rosszabb fényt vet rájuk, tévedtek Másnap ugyanis a Reggeli Próféta újabb szenzációs hírt hozott le.

Ginevra Weasley a (méltán?) híres kviddicsjátékos gonosztevő!!

Rita Vitrol írása

Ginny hitetlenkedve meredt az újságra.

– Ezt egyszerűen nem hiszem el! – fakadt ki az elmúlt hetekben már sokadik alkalommal.

– Mi a baj? – kérdezte Harry, mire Ginny az orra alá nyomta az újságot, ő pedig pár másodpercig csak pislogni tudott

– Az egy dolog, hogy csalással vádol, de ezt iderángatni!! „Nincs bizonyíték az ártatlanságára, minden jel arra utal, hogy öntudatánál volt, amikor cselekedett." ELMONDTAM, HOGY MI TÖRTÉNT! Őszintén és színlelés nélkül.Miért kell ?? – zokogott fel hirtelen Ginny

– Felháborító, és borzalmas, de logikus az ő szemével nézve – felelte Harry – Nem tudott ellenünk bizonyítékot szerezni, ezért most hergeli az embereket.

– Elmegyek és beszélek a fejével – mondta Ginny, és megtörölte a szemét, és felszegte a fejét  – megkérdezem, hogy mégis mi a célja ezzel.

Harry már épp megszólalt volna, hogy lebeszélje, de felesége szikrázó szemébe nézve inkább letett róla.

Ginny a dühtől remegve bekopogott Rita Vitrol házának az ajtaján. Az szinte azon nyomban kinyílt, és megjelent mögötte Vitrol, és arca Ginny láttán mosolyra húzódott.

– Üdv Ginny. Megtudhatom, mit szeretnél?

– Igen. Mondd el, hogy miért indítottál hadjáratot ellenem?

– Mert egy rohadt csaló vagy, és még be sem ismered. Az igazságnak ki kell derülnie. Annyi igazságot ások elő rólad, amíg mindent be nem vallasz, és így véget ér a karriered, és az életed is rossz lesz, mivel nem érdemled meg a jó életet.

– Miért ne érdemelném meg? – kérdezte Ginny halkan.

– Mert híres lettél, és az emberek, ha valaki híres, megfeledkeznek a bűneiről, a múltjáról. Az illető vérszemet kap, és már semmitől sem riad vissza. Te vagy a legjobb példa. Ahelyett, hogy magyarázkodnál, és bocsánatot kérnél, majd visszavonulnál a kviddicstől és a nyilvánosságtól, idejössz és megfenyegetsz, pedig mindketten tudjuk, hogy mi történt a döntőben.

– Egyáltalán nem fenyegettelek meg, Rita, És egyáltalán nincs szükségem csalásra, hogy nyerjek, mert anélkül is én vagyok az egyik legjobb hajtó – mondta Ginny még mindig nyugodtan – Gondolom láttál már játszani? – kérdezte.

– Hát persze!

– Akkor tudod, hogy mindig taktikával és jó teljesítménnyel nyert a csapatom!
– Mindig csaltál,elintézted, hogy nyerjetek, ebben biztos csak nem fordítottam minden meccsedre kellő figyelmet, és diszkrétebb is voltál, de mostanra már vérszemet kaptál.és szinte nyíltan.....

– Nézd, Rita – vágott a szavába még mindig halkan Ginny – híres vagyok, de szerintem megérdemlem. Megdolgoztam érte, keményen edzettem. Évek kellettek ahhoz, hogy bekerüljek a válogatottba, és a Hárpiák-ba.  Nincs titkolnivalóm.

– Senki nem megérdemelten híres és mindenkinek van titkolnivalója

– Ez nonszensz! Egyszerűen az a helyzet, hogy mindenki követett el hibákat, de csak mert híres lesz nem kell előhozni

Harry Potter: a múlt ködeWhere stories live. Discover now