3.BÖLÜM _TOPRAK & SU_

269 22 3
                                    

Hepinize merhaba canlarım...
Hoşgeldiniz!!!Biraz gecikti bölüm ama yetiştirdim çok şükür!!Yeni bölüm beğenirsiniz umarım.
Güzel yorumlarınızı ve oylarınızı bekliyorum.
Destek verip okuyan sizlere çok teşekkür ederim!...😘
Keyifli okumalar...

################################

Ne kadar farklıysa hayatlar,
O kadar uzak yakınlar...
Mesafeler de değil,
Düşüncelerde kaybolur uçurumlar...

__duslerkitapligi__

************************************

Geçmişin yaralarını tek tek hissediyordum sırtımda.Durmadan kanayan bir yara..Geçmişin her bir sayfasında gülümsemelerden çok acılar var.
Herşey zifiri karanlığa boğan,sonu getiren anlar...Geçmiş bir bir çaldı hayallerimi,umutlarımı ama en çokta yarınlarımı...'İnsanlar geçmişleri olmadan yaşayamazlar...'diye bir söz var.Peki ondan kalan acılarla nasıl yaşanıyor? Ya da asıl soru şu:
"Geçmiş elinden alınmışsa sen şimdi ondan kalan yıkıntı ile nasıl yaşayabilirsin?..."

O gece üçü de beni yalnız bırakmamıştı.Uyuyamadığız içinde özellikler komedi filmi seçmişlerdi.
Benim moralimi düzeltebilmek için ellerinden geleni yapmışlardı canlarım...Hayal;cipsleri ve bilimum bir sürü yiyeceği,Gökçe;içecekleri,Sevda da mısır patlatmıştı... Tabii ki sonuç bir kâse dolusu yanmış mısırdı.Sanki daha önce patlatmış gibi girişmiş bide mısıra..Olan canım mısırla bize olmuştu.Yine de kızamıyordum onlara..Benim için mutfağa geçip bilmedikleri şeyleri yapmaları da beni ne kadar seviklerindendi.Sonunda mutfağı havalandırıp filmin başına geçtik.Benimle birlikte uykusuz kalmışlardı ama değmişti.Geç bir saatte yatmamıza rağmen iyi uyumuştum.Her ne kadar geçmiş içimde bir volkan misali bir taşıp bir sönsede geleceğimiz için ayakta kalmaya çalışıyordum. Yıllardır arada bir uğrayan ataklar benden çok dostlarımı etkilese de her seferinde yinede ayağa kalkması başarıyordum.

Evi toparlayıp sonra da masamın üstüne ve odanın birçok yerine dağılan notlarını toparlamıştı.Cansu dersi biter bitmez kızları beklemeden eve gelmişti.Sınavlara onlardan önce hazırlanmak zorundaydı.Çiftdal okumak bazen çok zorlayabiliyordu.
Ama Cansu severek okuyordu iki bölümüde.Son senesi olduğu için okulu bitince işi hazırdı bile..
Kızlar evde olmadığında kendini yanlız ve çok başka hissediyordu.Öyle
Doldurmuşlardı ki hayatındaki yerlerini bir anlık boşluklarına bile tahammül edemiyordu.Onların hep arkasını toplayan bir büyükleri gibi dursa da yeri geldiğinde onların kendisinden büyük olduğunu,şefkatle
sardıklarını biliyordu...Hissediyordu...
Aklına gelenle mutfağa geçti.Hemen ihtiyacı malzemeleri çıkardı.1 saat sonra bir tencere pilav,bir tepsi karnıyarık cacık ve salata hazırdı.
Yemekleri bırakıp,elinde bir kupa kahve ile ev sessizken biraz çalışabilmek için masasının başına oturdu.Masasında notlarla saatlerce boğuştu.Öyle derslere dalmıştı ki çalan kapının sesiyle yerinden sıçradı.
Tabi ya kızlar gelmiş olmalıydı.Saate baktığında 6'ya geldiğini görünce,
oturduğu yerden ayağa fırladı. Gecikmişlerdi bile...Az daha kapıyı açmazsa telefonla arayıp,bir yandan da kapıyı kırmaya çalışacaklardı.Bu girişimlerini engellemek için hemen kapıyı açtı.Kızlar eve girdikleri gibi ilk önce Cansu'ya sarılıp öpüp içeri girdiler..

"Ayy öldüm yorgunluktan!Kusura bakma kuzu yaa anahtarı evde unutmuş bu bizim akıllı..Benimki de kırılmıştı geçen gün biliyorsun...!"

"Biliyorum canım...Çok bekletmeden onuda halletmek lazım Gökçe!Biz yokken eve tek gelmek istesen kapıda kalırsın..."

"Haklısın canım,bu hafta boş olduğum an halledicem inşallah!"

Gökçe söylenerek içeri geçerken Hayal'de Cansu ile birlikte onun arkasından gülüyordu.Cansu yüzündeki tebessümüyle arkadaşına döndü.

AŞKIN İZLERİWhere stories live. Discover now