Bad news

55 4 0
                                    

Vi tog undan allt och tog oss sen till sjön. Vi båda hoppade i. Det var väldigt bra för då lyckades jag få rent mina kläder också. Vi gick sen hem genom blöta. Vi gjorde allt för att inte nudda vägarna. Vi somnade sen. Nästa dag så stod vi ute och gjorde ett litet bord som blev väldigt bra. Vi tog in det i huset. Allt hade blivit väldigt bra. Vi hade också målat golvet i träolja. Bordet med. Jag vet inte om golvet egentligen behövde målas. Fast det blev snyggt efter att ståt och gjort rent det innan vi målade det.

Efter en vecka såg allt riktigt bra ut. Jag kom sen på det Niall hade handlat i stan. Jag frågade honom det en kväll. Han svar var:

Jag tänker laga en middag i morgon, fast skulle du kunna fiska fisk då medan jag fixar det andra?

Visst. sa jag.

Nästa morgon gick jag upp tidigt. När jag kom hem så höll Niall på att koka potatis och morötter. Han fixade fisken och så stod allt på bordet sen. Det var så gott. Efter det så frågade Niall:

När är din födelsedag?

Den 10 september, din? Frågade jag.

Den 13 september. Sa han.

Tre dagar emellan. Sa jag.

I dag är det den nionde. Så jag fyller nitton i morgon. På morgonen så vaknade jag över att Niall kysste mig. Han sa grattis. Jag tackade. Han räckte mig ett paket. Jag var chockad. På grund av att det var i går han fick reda på att min födelsedag är i dag. Jag öppnade det och där i låg ett vackert halsband med glaspärlor. Jag kysste Niall och tackade honom. Jag älskade det.

Nästa dag så tänkte jag kolla efter något åt honom. Jag såg precis vad han behövde nu när vintern kom. För den stickade tröjan han fick låna av mig räcker inte emot kylan. Det var en jacka av läder. Den kommer hålla kylan. Jag tog och började jaga. Jag fiskade två fiskar och fångade två kaniner. Jag hade en tur dag i dag. Jag gick till affären. Jag pratade med kvinna och hon blev ju hur glad som helst över bytes iden. Hon hade visst en familj som det skulle räcka gott och väl till.

Jag fick jackan och hon fiskarna och kaninerna. Jag fick det inslaget. Jag gömde det i källaren. Två dagar gick och Jag väckte Niall med en kyss på morgonen. Han blev jätte glad för jackan. Vinter närmade sig och det fanns nästan inga djur att jaga. Som tur var hade vi annat att äta. En dag gick vi runt i byn. Mycket har ändrats.

Saker verkar inte stå rätt till. Något har hänt eller något händer.

Jag såg hur tre bilar kom. Klockorna ringde. Poliserna höll fast en man. Det finns bara en förklaring. Han ska föras till fängelse. Jag kollade på Niall. En man hoppas ur bilen. Några poliser tog fast mannen. Mannen ropade högt och tydligt:

Efter att ha försökt gå ut i skogen så blir denne man här med dömd till fängelse, han kommer vara där i fem år.

Mannen hoppade in i bilen och den körde i väg. Ur huset kom borgmästaren. Ingen har sätt han på tio år. Han sitter i stadshuset. Kommer aldrig ut. Fast nu stod han här. Något viktigt kommer att berättas. Han ropade ut:

Vi har hört rykten om att personer går ut i skogen, detta är ett brott och måste försvinna, detta var en av personerna, troligen är det bara två, men om två gör det finns det en stor chans att det är fler, efter som vi vill att ni ska förstå allvaret så måste alla betala tusen kronor till polisen för att dom ska kunna leta fram bovarna, personer som inte betalar kommer skrivas på en lista, för i år kommer en ny händelse äga rum, dom har börjat med det i den stora staden som ligger långt här ifrån, mer om detta kommer komma till veckan.

Jag kollade på Niall. Vi kommer inte få ihop två tusen kronor och vem vet vad det är dom har hittat på i den stora staden som ingen här har varit i på grund av att det tar sex timmar här ifrån att ta sig ditt.

Vi sprang hem. Det var mycket prat hela veckan. Till klockorna ringde och det var dags att ta sig till torget. Jag gav Niall en kyss som varade länge och gick. Niall stannar i huset för han är efterlyst. Borgmästaren kom. Han sa:

Personer som ska skrivas på listan ställer sig till kön på min högra sida, personer som ska betala ställer sig i kö vänster om mig.

Jag gick till kön på hans högra sida. Jag möte Matts fru. Jag såg även Matts och så såg jag en del familjer. Två tjejer stod och grät i en mammas famn. Vi alla förstår att det är inget bra att hamna på listan. Jag kände hur tårarna brann bakom ögonlocken och hur rädslan steg.

Jag kom fram och en polis kvinna och man satt vid bordet. Kvinnan sa:

Och vad heter denna unga dam?

Alina Smith. sa jag.

Dom kollade på mig. Två poliser kom och bad mig att följa med dom. Jag följde med. Jag kom till stadshuset. Jag var räddare än innan nu. Jag kände skräck. Jag vill ha Niall här. Vad kommer hända mig?

Jag kom in i ett rum. En kvinna var där. Hon brukar vara med lite överallt. Hon sa:

Varsågod och sätt dig ner, du är inte skyldig för något.

Jag satte mig i den bekväma stolen. Hon sa efter en lång tystnad:

Alina, det är så här, du fick en varning en gång när vi hittad dig nära skogen, du minns säkert det, den varning gör att du kommer vara med bland lottningen, man kommer ha två skålar, en med namn på personer som har en varning och den andra med personer som inte har det.

Varför berättar du detta för mig? frågade jag.

För i denna stad är det bara du som har en varning. sa hon.

En polis öppnade dörren och jag fick gå ut. Jag gick sakta ut. Det ända som gick i mitt huvud var orden ”det är bara du som har en varning”.

Jag var helt plötsligt framför dörren till mitt och Nialls hus. Jag öppnade dörren och där stod Niall. Han drog in mig i en kram och sa:

Varför tog det så lång tid? Jag trodde polisen hade tagit dig.

Jag började gråta. Niall höll mig hårt i sin famn. Han sa:

Vad hände?

Jag satte mig ner på pallen mitt emot spisen. Niall tog och satte sig vid sidan om mig. Jag kollade på honom och sa:

Jag har en varning sen några vakter såg mig nära skogen, när dom ska lotta fram vilka personer som ska tas, så blir det en skål med dom som har en varning och en annan för dom som inte har.

Vad är problemet med det? Hur vet du det? frågade Niall.

För när jag sa mitt namn så tog två män in mig i stadshuset, där hamnade jag i ett rum, en kvinna berättade detta. Svarade jag.

Varför? frågade Niall. Jag kollade in i Nialls ögon.

Det finns bara en person med en varning i denna by. sa jag.

Niall drog in mig i sin famn och sa upprepade gånger att det fick inte vara sant. Vi mötes i en kyss som varade länge. I morgon kommer jag bli en av dom utvalda. 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hur tror ni det kommer gå? ni får gärna lämna en kommentar om ni har nån ide om hur dom ska ta sig ur detta. ursäkta förseningen. jag har inte haft någon idé hur jag ska skriva men här är delen. :)

From the first day, you changed my lifeWhere stories live. Discover now