Hoofdstuk 13

356 18 13
                                    

Evert aait zacht met zijn vingers door Fenna's haar. Ze slaapt nog, en dat wil hij graag zo houden. Het was laat geworden die nacht, heel laat. Ze hadden lang gepraat over de situatie waar ze in beland zijn. Uiteindelijk was Fenna tegen hem aan in slaap gevallen. Hij was heel voorzichtig – met haar in zijn armen – gaan liggen, en toen had hij ook zijn ogen gesloten. Geslapen heeft hij nauwelijks. Hij maakt zich zorgen om Fenna. Er is een reden dat Lukas haar hierheen heeft gehaald. Maar nu slaapt ze, en is alles in het hutje ook nog rustig. Evert glimlacht als hij ziet dat Fenna geen schoenen aan heeft. Ze had verteld dat ze al klaar was om naar bed te gaan, en het is te zien; ze heeft een joggingsbroek aan, met een dun shirtje erboven en een warm vest eroverheen. Normaal gesproken gooit ze het vest dan halverwege de nacht uit, nu heeft ze het nog aan, waarschijnlijk door de kou in de kelder.

Fenna schrikt wakker van het geluid van een auto die komt aanrijden. Verward kijkt ze om zich heen, dan kan ze zich weer herinneren wat er die nacht is gebeurd. Evert is al wakker, hij haalt zijn vingers door haar blonde haren en lijkt in gedachten te zijn verzonken. Als Fenna een autodeur hoort dichtslaan komt ze langzaam overeind. Ze hoort een deur boven haar openslaan, en dan hoort ze doffe voetstappen. Lukas is terug. De deur van de kelder gaat open, en Fenna grijpt Everts arm vast. Snel laat ze los, ze wil geen angst tonen. Voor het eerst staat ze oog in oog met de jonge man die hun ontvoerd heeft. Hij grijnst als hij wat brood en een flesje water naar beneden gooit. Dan draait hij zich om en doet de deur weer dicht. Fenna hoort het slot klikken.

Tevreden staat Lukas even stil als hij de deur achter zich heeft gesloten. Hij had de angst in Fenna's ogen wel gezien, het doet hem goed. Het grote doel van zijn plan is om wraak te nemen op Evert Numan, door die stomme onverschilligheid tijdens zijn poging tot aangifte. Maar eigenlijk vindt hij het ook mooi dat Fenna Kremer ook onderdeel van zijn wraakplan is. Zij heeft tenslotte ook niks gedaan om hem te helpen.

Lukas staart een tijdje naar zijn beeldscherm. Hij ziet hoe het blonde duo eigenlijk vrij rustig is. Evert ziet er meer ontspannen uit dan de afgelopen dagen. Dat was niet helemaal de bedoeling van het plan. Lukas zucht, maar glimlacht dan toch weer; binnenkort zal hij wel een einde gaan maken aan de rust in de kelder. Hij heeft zin hierin. Eindelijk kan dan het echte, grote, geweldig deel van zijn plan starten. Hij zou nu wel naar beneden willen stormen en beginnen, maar zo werkt het niet. Alles op zijn tijd. Als het duo zich nu veilig voelt, komt de klap straks alleen maar groter aan. Dat is goed.

Lukas kijkt naar de tijdlijn die hij op de muur heeft getekend. Tot nu toe verloopt alles vrijwel perfect. Fase één, het ontvoeren van Evert was spannend geweest, omdat hij het moment niet goed had kunnen plannen. Maar het heeft geen problemen opgeleverd, en sinds toen is alles volgens plan verlopen. Fase twee was het ontvoeren van Fenna, wat door zijn observatie en planning goed was gegaan. Hij had weliswaar een blauw oog opgelopen, maar dat was een kleine prijs om te betalen voor een geslaagd plan. Nu is het tijd voor fase 3; pijn.

"Lukas," de blonde vrouw spreekt voorzichtig zijn naam uit. Ze is naast hem gaan zitten en heeft haar hand op zijn arm gelegd. "Ik ben bang dat ik slecht nieuws voor je heb." Even is ze stil. "We hebben Zoë net gevonden, ze is dood." De blonde vrouw praat verder, maar Lukas hoort het niet meer. Het enige wat hij nog hoort is haar stem, die steeds maar die woorden herhaalt. "Ze is dood – ze is dood – ze is dood – ze is dood."

Lukas schudt even met zijn hoofd. De flashback heeft hem in de war gemaakt. Hij voelt weer hoe de wereld onder zijn voeten vandaan zakt. Zijn zusje – zijn lieve zusje – vermoordt. En het is hun schuld. De twee rechercheurs beneden hebben hun taak niet serieus genoeg genomen en nu is zijn kleine zusje dood. Lukas balt zijn vuisten. Het liefst zou hij nu naar beneden gaan en ze allebei helemaal lek schieten. Hij dwingt zichzelf om een paar keer diep adem te halen. Rustig blijven. Geen ondoordachte dingen doen. Om zijn zusje te wreken moet hij zijn plan perfect uitvoeren.

------------------------------------------

tjaaa.. "fase 3; pijn" gaat binnenkort van start jongens ;)

xoxo Laura

GevaarWhere stories live. Discover now