VR 11 ~BeACuteUnicorn

34 4 3
                                    

Welkom bij de 11e uitslag van de voorronde oftewel opdracht 1!

Beoordeling van het verhaal van:
BeACuteUnicorn

Het verhaal:
De lamp boven me schemert waardoor ik nog net enkele meters voor me kan zien. De rest is duister.
Ik veeg mijn tranen weg, zet mijn voeten op het bankje en met mijn armen hou ik mijn benen stevig vast. Ik voel tranen prikken in mijn ogen maar probeer ze tegen te werken. Ik pers mijn ogen tot spleetjes en zie een gedaante op me afkomen. Enkele seconden later staat Kate voor me.
'Gaat het een beetje? Kyle is gewoon een loser', Kate komt naast me zitten en wrijft met haar hand over mijn rug. Rillingen verspreiden zich over mijn lichaam. Ze kijkt me met grote ogen verwachtingsvol aan.
'Het gaat wel. Ik had het gewoon moeten zien aankomen. Jana haat me en doet er alles aan om mijn leven verschrikkelijk te maken', opnieuw voel ik de tranen komen. Er rolt een traan langs mijn neus recht in mijn mond. De zoute smaak pikt omdat ik een wondje heb in mijn mond. Plots voel ik Kate's hand op mijn schouder en lichtjes aait ze me. Opeens fluistert ze mijn naam.
'Piper', ik kijk ze aan. Ze kijkt me anders aan dan normaal. Ik weet niet goed hoe ik me moet gedragen. Ik probeer een nep glimlach op mijn mond te plaatsen. Ze kijkt me nadenkend aan. Dan buigt ze naar voren en kust ze me. Vanbinnen krijg ik het warm maar tegelijkertijd weet ik niet goed wat er gaat gebeuren. Waarom voelt dit zo goed? Onze kus duurt nog even tot ik een warme stem achter me hoor. Kyle's stem.
'Wat doen jullie?'

De Beoordeling:
Anne:
Begin en het einde. Het begin vond ik goed. Je zat meteen lekker in het verhaal en toch ging het me niet te snel. Dus hier heb ik ook alle punten voor gegeven. Het einde vond ik iets minder goed. Het was een goede cliffhanger maar ik miste de spanning. Voorbeelddd: "Kyle's stem. Verschrikt kijk ik op en draai me in een snelle beweging om. Kyle zie ik met grote ogen naar mij en Kate kijken 'wat doen jullie?' " inleving. De inleving was op zich goed alleen je had nog wat meer details bij de emoties kunnen vertellen. Je had meer blikken kunnen tonen, ook de kus had je nog wat intiemer kunnen omschrijven. Orginaliteit. Met de Orginaliteit zat het wel goed.  De kus had ik wel zien aankomen ook was het te verwachten dat net op dat moment Kyle zou komen. :p hiervoor 2 punten aftrek. Personages. Dit vond ik ook weer niet perfect. Ik had graag meer willen weten over de band tussen Piper en Kyle. Ook tussen Piper en Kate. Waren Piper en Kate beste vrienden? kenden ze elkaar net? Is het familie?  Ook wist ik erg weinig over Piper zelf. Was haar leven normaal of leefde ze altijd al met ups en downs enzovoort. Vandaar hiervoor maar een halve punt. Dan als laatst weer de verhaallijn. Ik vond je verhaal kort, maar krachtig. Ik vind het niet te snel gaan, maar gewoon goed. Ik miste toch wel erg veel informatie. Ik snapte niet wat er nou was gebeurd. En dit beïnvloede het geheel. Verder vond ik je verhaal goed.

Punten die Anne geeft:
(7 punten) Verhaallijn:
> 5 punten
(3 punten) Begin:
> 3 punten
(3 punten) einde:
> 2 punten
(5 punten) Inleving:
> 3 punten
(6 punten) orginaliteit
> 4 punten
(3 punten) hield je je aan de opdracht:
> 3 punten
(3 punten) personages:
> 0,5 punten

Totaal aantal punten behaald:
> 20.5 punten
Cijfer: 6,8

------------
Hieke:
De verhaallijn is goed maar ik vind het wel raar dat ze Kate niet hoort aan komen lopen :). Het begin is enigszins saai maar roept wel vragen op, waarom huilt Piper? Het einde vond ik wat vreemd, dus vandaar niet alle punten. De inleving was niet heel erg goed, in had meer gevoel willen hebben bij de herinnering aan Kyle (bijvoorbeeld 'Waarom moest ik nou weer op Kyle vallen? Waarom?! Witheet van woede sla ik met mijn vuist tegen de dichtstbijzijnde muur. Ik barst in tranen uit, tranen om de pijn in mijn vuist maar ook tranen om het verdriet wij hij mij heeft aangedaan.') en ook zou ik de gezichtsuitdrukking van Kate willen weten van plaats dat je zegt dat het anders is dan normaal (bijvoorbeeld 'Ze kijkt me aan alsof ik de aantrekkelijkste jongen van de aarde ben. Niet helemaal op mijn gemak ga ik iets verzitten en probeer een nep glimlach om mijn mond te plaatsen.' Zo is duidelijk dat dit abnormaal gedag is). Origineel is je verhaal niet, vele verhalen gaan over liefde. De personages zijn ook niet helemaal goed, ik weet haast niet over Kyle, Kate en Piper.

Punten die Hieke geeft:
(7 punten) Verhaallijn:                    
>    6 punten
(3 punten) Begin:                              
>     3 punten
(3 punten) Einde:                               
>     2 punten
(5 punten) Inleving:                          
> 2 punten
(6 punten) Originaliteit:                  
> 3 punten
(3 punten) Personages:                     
> 1 punten
(3 punten) Houden aan opdracht:   
> 3 punten

(30 punten) totaal aantal punten behaald:  20 punten
Cijfer: 6,7

Dit zijn de punten die wij jou hebben gegeven voor de eerste opdracht.

Aan de hand van het commentaar en misschien je eigen voorkeur mag je nu een jurylid kiezen die jou de rest van de wedstrijd verder gaat helpen.
Zorg dat je een goede keuze maakt en iemand kiest waarvan jij denkt dat diegene jou best en kan helpen :)

Uiteraard tellen alleen de punten van het jurylid dat je uiteindelijk hebt gekozen mee.

Wie kies je?

Schrijfwedstrijd 2017Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu