06 | Please, stay

56 10 0
                                    

San Francisco | lrh
06 | Please,Stay

Na druhé ráno som sa zobudila na zvuky ktoré vychádzali z kúpeľne - Lukova opica sa začala. Povzdychla som si nad jeho hlúposťou a vyšla z postele.

Aj keď som na neho bola stále nahnevaná, nemala som to srdce nepozrieť sa naňho a nezistiť, ako moc zle na tom je.

Otvorila som dvere od kúpeľne a naskytol sa mi pohľad na Lukovu hlavu položenú na záchodovej mise, na ktorej práve zaspával. Jednu ruku mal položenú vedľa tela a tú druhú cez misu. "Dal si si tabletku?" povedala som z ničoho nič a vystrašila ho.

"Baby!" skríkol s hlavou v pozore, čo sa nejavilo ako najlepší nápad - automaticky začal vracať a ja som pretočila očami. Ani ma to už neznechucovalo - bola som na to zvyknutá (bohužiaľ).

Chystala som sa na odchod do kuchyne po tabletku, ktorá by jeho utrpenie zmiernila aspoň o niečo. "Prosím, nechoď," počula som za sebou Lukov vzlyk a aj keď som to urobiť nechcela, zastala som.

"Len ti idem zobrať nejaké tabletky. Bude ti po nich lepšie, potom pôjdeš do postele." oznámila som, znovu snažiac sa odísť.

"Prosím, Jasmine, ostaň," jeho hlas znel utrápene a bolestivo tak, ako vždy keď je po opici. Vedela som, že momentálne ma potrebuje - pretože vždy som bola pri ňom, vždy. Ale, opica nie je smrteľná choroba a aj keď ho milujem, stále som nahnevaná.

Bez ďalších zbytočných slov som odišla z kúpeľne a keď som dole videla Michaela, takmer som dostala infarkt "Čo tu kurva robíš?!"

Michael sa ku mne otočil s rožkom v jeho ústach. "Hej, včera som ti tu dotrepal tvojho chalana, takže by trochu ocenenia a vďačnosti bodlo," mrmlal. "A prišiel som po psa. Pretože dnes budete riešiť včerajšok. No a Charlie dnes ostane s nami, aj tak by ste sa ku Calovi nedostali, lebo je polomŕtvy. Dobre? Dobre. Som rád, že sa chápeme."

Nerozumela som mu takmer nič - len to, že si berú psa a s tým som súhlasila.

Keď Michael odišiel, ja som zobrala tabletku proti bolesti a s pohárom vody v ruke som sa vrátila do kúpeľne, kde Luke bol v tej istej polohe ako predtým. "Tu je tabletka," podala som mu ju. No keď sa na mňa pozrel, vedela som, že toto bude ťažšie. Tabletku som mu do úst vložila a vodu mu do nich naliala, dúfajúc, že sa nezadusí alebo nevyvracia to.

"Mal by si si ľahnúť," hovorila som, no nepozerala som sa. Vedela som, že ak sa naňho pozriem znovu, tak by som mala výčitky svedomia a to je to posledné, čo teraz potrebujem. "Poď, zoberiem ťa späť do postele."

S námahou som ho zdvihla a pomáhala mu prejsť do spálne. Keď mal tento človek opicu, bolo to hrozné. Opica pri ňom bola celodňová a zahrňovala neschopnosť normálne chodiť, pretože jeho nohy vypovedali službu. "Nechala si ma." hovoril a ja som sa zhlboka nadýchla. Toto bude ťažšie, ako som si predstavovala.

"Nie, nenechala."

"Včera. Nechala si ma. A aj dnes. Teraz." vedela som, čo sa snažil povedať, ale nechápala som, prečo by to hovoril.

"Ale v tejto chvíli som s tebou, Luke. Teraz som s tebou a nechystám sa opustiť ťa, dobre? Ver mi," hovorila som s ním ako s malým dieťaťom - a vlastne mi to ani nevadilo. Popravde, prišlo mi to zlaté.

Položila som ho do postele a Luke sa na mňa pozrel s napuchnutými očami z nedostatku spánku. "Ja ti verím."

Nemohla som si pomôcť, ale usmiala som sa. "Nejdeš si ľahnúť ku mne?"

"Asi nie. Mala by som ísť robiť raňajky-"

"Objednáme si pizzu. Poď ku mne, prosím," hodil na mňa jeho psie oči, čo bola moja slabina.

"Pizzu na raňajky?" pobavene som nadvihla obočie.

"Prosím, babe, poď si ku mne ľahnúť. Vieš, že keď som s tebou, tak sa vyspím, prosím," vypadal unavene a ja som zas prikývla.

Ľahla som si vedľa neho do postele a nechala nás bez periny, pretože v dome bolo teplo. Chvíľu sme tam len tak ležali, bez pohnutia, vedľa seba. O niekoľko sekúnd to však Luke prerušil a ľahol si na moje prsia. Ruku si preložil cez môj pás, na ktorý kreslil neviditeľné vzory. Moje ruky okamžite vystrelili do jeho vlasov, s ktorými som sa začala hrať, vediac, že to miluje.

"Chcem sa ti ospravedlniť za včerajšok," prehovoril do ticha. "Nemal som spraviť to, čo som spravil. Taktiež som sa mal snažiť byť tam pre teba. Prepáč." povedal a v jeho hlase sa ozýval pocit viny.

Usmiala som sa. "Odpustené. Ale teraz mi vysvetli, kto bol ten chlap? A čo sa vlastne stalo?"

Zhlboka sa nadýchol, a spustil. "Volá sa Martin. Chodili sme spolu na základnú, boli sme celkom kamoši, ale nič moc, ak chápeš. Potom sme spolu šli aj na strednú, kde sa začal správať ako úplný čurák. Keď som začal pridávať na Youtube covery, bol medzi prvými, ktorý sa ma snažili demotivovať a tak. No neskôr som zo školy odišiel a odvtedy som ho nevidel. Až včera," dal si pauzu na nadýchnutie, "Najprv som nevedel, kto to je, ale potom som si spomenul. Normálne sme sa bavili a skoro som mu uveril, že sa zmenil a že je normálny, ale potom si všimol ako tam stojíš a rozprávaš sa s Arzayleou."  Znovu sa na chvíľu zastavil, zhlboka sa nadýchol a pokračoval: "Začal hovoriť o tom, ako veľmi krásna si a o tom, ako sa s tebou vyspí. Proste ma začal provokovať, a trafil sa rovno do čierneho - vieš, že ty si niečo, čo je pre mňa dôležité a ja som strašne majetnícky. Tak som doňho skočil a zbil ho. Čo sa toho týka, som na seba celkom hrdý, dal som mu pekný monokel." Zasmial sa a ja som sa zachichotala.

"Ako to, že bol na tej oslave?" spýtala som sa, rozhodujúc sa, že nejdem riešiť zvyšok vecí, čo mi Luke prezradil.

"Calum s ním je v kontakte, takže usudzujem, že ho zavolal on," pokrčil plecami. Pozrel sa hore na mňa a ja som sa začala utápať v jeho modrých očiach - ktoré žiarili. "Ale to nie je podstatné. Len sa ti chcem ospravedlniť za to, že som sa zachoval tak, ako som sa zachoval a že som ti to nevysvetlil hneď včera. Bolo to odo mňa necitlivé."

"Je to v poriadku, neboj sa. Nebudeme to už riešiť, dobre?" usmiala som sa a on mi úsmev opätoval.

Potom sa vrátil späť vedľa mňa, priťahujúc si ma do jeho hrude. Dal mi bozk do vlasov a ja som ho objala okolo pása. "Milujem ťa," pošepkala som do jeho hrude a jeho objatie sa ešte spevnilo.

"Ideme spať?" navrhol, a ja som súhlasila.

"Dobrú noc, Luke."

"Dobrú noc, princezná."

a/n
hello!
takže, áno, emma je späť. rozhodla som sa že budem pokračovať v písaní San Francisca a potom budem možno pridávať Obsessed, keďže má veľmi dobrý príbeh ale nie som si istá tým, či chcem v jeho pisaní pokračovať.
no zatiaľ sa môžte tešiť na SF; stále mám veľa predpísaných častí a na písaní ďalších sa chystám.
dajte mi vedieť do komentáru, či sa vám táto časť páčila (ak keď bola len tak do počtu), dajte mi vedieť či chcete aj Obsessed. ak máte nejaké otázky, kľudne sa pýtajte buď do komentáru alebo do inboxu!
milujem vás,
-e.

San Francisco | lrh Where stories live. Discover now