8. Vrienden of geen vrienden

80 16 1
                                    

De hele middag op school was verschrikkelijk saai: wiskunde, Engels en tekenen. Het laatste uur was gym maar Dawn besloot daar niet heen te gaan. Het was al vreselijk genoeg om in een nieuwe klas te komen waar iedereen elkaar al jaren kent, en om erachter te komen of ze ertussen paste, of ze er wel tussen wilde passen. Maar ze zou het echt niet aankunnen om dat te doen terwijl ze zich moest omkleden in een zweterige klamme kleedkamer waar iedereen naar elkaar gluurt.

Haar vader was niet thuis. Dawn sjokte door het huis, dronk een glas melk, en ging met haar laptop op bed liggen. Ze wou Sanne opzoeken. Wie weet kon ze op social media vrienden worden. Ze waren toch al vrienden in het echt. Tenminste, dat dacht ze. Wanneer ben je vrienden? Met een vriendje is het makkelijk: als hij bij je thuis is komen eten en je ouders heeft ontmoet is het je vriendje. Maar gewoon vrienden? Wanneer ben je dat?

Toen ze haar laptop opendeed zag ze dat ze wat mails had gekregen van haar oude school in Lone Grove. Blijkbaar was ze nog niet van de mailinglist gehaald. In Oklahoma was het nieuwe schooljaar een paar weken eerder begonnen en het football-team van haar oude school speelde binnenkort een belangrijke wedstrijd. Ze had sinds de verhuizing niets van haar Amerikaanse vrienden gehoord. Misschien hadden ze haar ge-smst, maar haar oude nummer werkte niet meer. Dawn zag dat Riley haar een berichtje had gestuurd. Toen Dawn een antwoord stuurde, reageerde Riley meteen. Daar in Oklahoma was het nu een uur of negen in de ochtend.

Riley: hey chubby

Dawn: hey bitch

Riley: alles daar net zo kut als hier?

Dawn: yeah

ik kom nog terug hoor

eerder dan je denkt

Riley: tuurlijk

hoe dacht je dat te gaan doen

Dawn: ik doe het

Riley: verwacht maar geen welkom-terug-feest

Dawn typte daar nog een antwoord op, maar zag dat Riley offline ging dus haalde de tekst weer weg. Ze hoorde haar vader thuiskomen. Hij kwam niet naar haar kamer.

Dawn opende haar oude Facebookpagina. Ze had die al een paar jaar niet gebruikt: in Amerika was Tumblr populair. Hier in Nederland zat iedereen schijnbaar nog op Facebook. Ze moest vier keer proberen voor ze het goede wachtwoord te pakken had. Ze kreeg meteen een melding te zien.

Nieuwe vriendschapsverzoeken:

- Evelien Raeymakers

- Sanne Gaatjeniksaan

Evelien was de vrouw uit het vliegtuig. Ze accepteerde beide vriendschapsverzoeken en dacht aan het probleem wat eerder door haar hoofd ging. Ze dacht na, twijfelde lang en schreef toen een bericht aan Sanne. Ze klapte haar laptop dicht zodra ze het bericht had verzonden.

Dawn: Zijn we vrienden?  


Elke maandag, woensdag en vrijdag plaats ik een nieuw hoofdstuk. Stuur me een berichtje als je me iets wilt vertellen!

STORM SEASON (Nederlands)Where stories live. Discover now