Κεφ.1

46 4 4
                                    

"Ελα Λια μπορείς... Τρύπα την άμυνα και μπες για μπασιμο" μου φώναξε ο κόουτς και πιεσα τον εαυτό μου.
Μπορεί να μου φωνάξει αλλά ξέρω πως νοιάζεται για μένα.
"Εντάξει κόουτς "του φωναξα και με δυναμη μπήκα στο χώρο του καλαθιού για να σουταρω.
Πριν προλάβει να φύγει η μπάλα απο τα χέρια μου με προορισμό τα δίχτυα , ενιωσα την ταπα της φίλης και συμπαικτριας μου , Λίνας να με κόβει.
Χωρίς να καταλάβω τι έχει συμβεί η σφυρίχτρα του προπονητη με ξύπνησε απο τον λήθαργο που ήμουν .
Η Λίνα με κοιτούσε με απορία ενω ο προπονητης μιλούσε.
"Μακρή μετα την προπόνηση σε θέλω εδω να σου μιλήσω" μου είπε επιτακτικά ο κόουτς και κουνησα θετικά το κεφάλι μου.
Καθώς αυτός εξηγούσε στα κορίτσια τις ασκήσεις , εγώ κοιτουσα τριγύρω και χαζευα όσο δυνατόν το περισσότερο.
Ολες έφυγαν ενώ εγώ έμεινα πίσω για να μου δώσει τις οδηγίες του ο κόουτς έτσι ώστε να βελτιωθεί όλη η ομάδα, μια ενημέρωση που την κάναμε πάντα εμείς οι δύο μετά την λήξη της προπόνησης.
"Τι έπαθες ρε Ναταλία γαμωτο σου?" άκουσα τον κόουτς να μου λέει και δυσανασχετησα.
"Δεν εχω κατι κοουτς . Ειναι ακομα μία συνηθισμένη μερα στην προπονηση. "του απαντησα και αλλαζα παπουτσια ετσι ωστε να επιστεψω σπιτι.
"Κοψε τις βλακειες Ναταλία. Ακουω τι εχει παιχτει ; Αν δεν μου πεις
δεν πας σπιτι σημερα. Και ξέρεις πως παντα κραταω την υποσχεση μου" μου είπε ο κόουτς Ρήγας και κάθησε δίπλα μου.
"Τοσα χρόνια είμαστε μαζί Ναταλία. Μαζί σαν προπονητης με παίκτρια. Είμαι σε μια θέση που μπορω να καταλάβω αν κάτι δεν πηγαινει καλά. Είναι κάποιο αγόρι; Είναι η Μαρίνα; Είναι ο πατέρας σου;; Πες μου Ναταλία δεν θέλω να ερχεσαι έτσι στις προπονήσεις. " συνέχισε να με βομβαρδίζει με ερωτήσεις ο προπονητής.
"Δεν είναι τίποτα απο αυτά κόουτς. Απλα δεν νιώθω έτοιμη να πιεστω. Δεν είμαι έτοιμη να πιεσω εγώ τον εαυτό μου. " του απάντησα και σηκώθηκα να φύγω .
"Δεν με ξεγελας εμενα Λία. Σε ξερω απο πολυ μικρη . Χτισαμε τόσα πολλά μαζί σε 7 χρόνια , μην μου τα γκρεμιζεις σε 7 μέρες μικρή . " με πληροφόρησε ο κοουτς και έφυγα.
Εφυγα απο το κλειστό γυμναστήριο και πήγα σπιτι με τα πόδια απο τη στιγμή που ηταν σχετικα κοντά. Εβαλα τα ακουστικά στα αυτιά μου και μέσα σε 10 λεπτα ήμουν σπίτι.
"Λια μου γυρισες ;; " άκουσα την μαμά να ρωτάει απο την κουζίνα και κουνησα το κεφάλι μου θετικά . Μετα όταν το σκέφτηκα πως δεν με έβλεπε χαμογελασα στον εαυτό μου και της απάντησα με ενα απλό 'ναι' και πήγα να κάνω ένα ντουζ για να χαλαρωσω έτσι ώστε να μου μείνει χρόνος να διαβάσω. Στα 17 μου χρονια έχω παλέψει αρκετά για να φτάσω εδώ που είμαι .
Ημουν αρκετά κιλά , ο προπονητης με βοήθησε να χάσω αρκετά απο αυτά. Μετα ερωτευτηκα το μπασκετ και αυτό ηταν αρκετό για να παλεψω για να φτάσω ψηλα και να γίνω αυτό που είμαι τώρα . Η μια ημερα με 24 ώρες δεν είναι αρκετή για εμένα. 7 ώρες στο σχολείο , 2 ώρες αγγλικά , 3 ώρες μαθηματικά , 4 ώρες αρχαία , 2 ώρες φυσικοχημείας , και αρκετές ώρες για να τα διαβάσω όλα αυτά. Η μονη μου παρηγοριά είναι το μπασκετ. Σε αυτό ξεσπαω , σε αυτό χαλαρωνω ,χαρη σε αυτό απολαμβανω τις στιγμές.
Εχω μετανιώσει για πραγματα που έχω κανει , ή καλυτερα για τον τροπο που έχω σπαταλήσει τον χρονο μου σε αυτα τα πράγματα.
"Ναταλία μου πως πήγε η εργασία που έκανες με την Αννα ;" με ρώτησε η μαμά καθώς άνοιγε την πόρτα του δωματίου μου.
"Η ποια; " ανταπέδωσα την ερώτηση στην μητέρα μου.
"Η εργασία για το σχολείο ρε Ναταλία . Αυτό δεν πηγες να κανεις τις τελευταίες 2 ώρες; " με ξανά ρώτησε η μαμά και έλαβε το θετικό κούνημα του κεφαλιού μου.
"Ναι ρε μαμά το ξέχασα απο τον πονοκέφαλο. Κουράστηκα αρκετά . Οποτε σε παρακαλώ θέλω να κοιμηθώ . Καληνύχτα. " της απαντησα και γυρισα την πλάτη μου ως ένδειξη πως νυσταξα.
Η μαμά δεν ξέρει πως παίζω μπασκετ. Οσοι αγώνες έχουν πραγματοποιηθεί έχω παίξει -ευτυχώς - χωρίς την επίγνωση της μητερας μου. Ο μπαμπάς μου με υποστηριζει και ειναι ο μόνος πως γνωρίζει την αγάπη μου για το μπασκετ.
Τώρα ευτυχώς που ο μπαμπάς με καλύπτει τις ανάλογες ώρες κάθε εβδομαδα και δεν καταλαβαίνει τίποτα η μαμά.
Η ωρα πέρασε αρκετά και δεν έχω κουράγιο για να κάνω μπάνιο , θα κάνω το πρωι μόλις ξυπνησω.
Τα ματια μου κλείνουν με τη μονιμη σκεψη του μπασκετ να περιφέρεται στο μυαλό μου....
Κουράγιο Ναταλία μια μέρα είναι ακόμα θα περάσει....







Βρε βρε βρε.... Καλό βράδυ.
Χρόνια πολλά Καλό Πάσχα ελπίζω να είχατε. Χριστός Ανέστη
Night Night 😊😊😊

The Warrior of my HeartWhere stories live. Discover now