Untitled Part 10

311 11 9
                                    

Vanesa je imala ideju da ona, Jake, Josh i ja idemo u jedan klub ovu subotu. Nikada zapravo nisam voljela klubove, prvenstveno zbog previše alkohola koji ne pijem, sve je zadimljeno, a i ne sviđa mi se previše ljudi kojih tamo ima. Doduše, znam da bi Vanesa jako htjela da idem zato što se već jedno vrijeme nismo družili svi četvero, atmosfera je malo drugačija otkad su ona i Jake skupa. Odlučujem pristati, vjerujem da ćemo se zabaviti.

Odgovaram na poruku:  Da, naravno! Što kažu dečki na to?

Josh je odlučio pokupiti nas u pola 9, a ja ih tada već čekam sva spremna i našminkana. Mike i nije bio baš oduševljen time što idem van s Joshom, ali zna da mi je najbolji prijatelj, ili sam bar mislila da mi je. 

"Cure moje drage, danas je naša noć, zabavit ćemo se kao nikad!" vikao je Josh kako bi nadglasao glazbu koja se čula u autu.

Svi smo bili super raspoloženi, bilo je isto kao i prije, odlazak na zabave na kojima ne pijemo, ali svejedno se zabavljamo. Na ulazu u klub zaštitar nas je tražio osobne iskaznice zbog toga što smo Vanesa i ja maloljetne, ali na kraju, Josh je nekako uspio nagovoriti da nas puste zato što smo s njim. On je punoljetan, navršio je 18 prije dva mjeseca. Noć je tekla glatko, s puno plesanja, smijanja i pričanja. 

Nakon nekoliko sati, Josh me pitao hoću li ići plesati s njim, a nisam baš imala puno izbora zato što su se Vanesa i Josh samo ljubili. Cijelu večer. Došli smo na plesni podij, stavio mi je ruke na leđa, a ja njemu oko vrata. Ponašao se nekako drugačije cijelu večer, šapnuo mi je nešto u uho i stalno se osmjehivao. Osjećala sam se pomalo neugodno, bio je drugačiji od najboljeg prijatelja. "Ne da mi se više, idemo vidjeti što rade Vanesa i Josh?" upitala sam. Izgledao je pomalo razočarano, ali pristao je. 

Za našim stolom sjedila su još dva dečka koje sam znala iz viđenja, ali nikad nisam pričala s njima. Pozdravili su Josha i krenuli dalje. Sjedili smo jedno vrijeme, pijuckajući sok, a onda opet na plesanje. Više mi se nije išlo, ali to je zabavnije nego sjedenje za stolom. Nisam htjela opet plesati s Joshom zbog njegove pretjerane pažnje koju mi je posvećivao, ali otkako su Vanesa i Jake skupa, nisam mogla ni s njim. Nasmijani Josh pružio mi je ruke i pozvao na ples. Koliko je zapravo bio zgodan, s time bi se složilo pola cura iz škole. Nosio je crne traperice, svijetlu košulju, mirisao je na muški parfem i svaki pramen kose bio je uredno složen. 

Plesali smo na laganu pjesmu kad mi se približio na nekoliko centimetara od lica  i gotovo nečujnim šapatom upitao: "Bella, jesi ti svjesna koliko mi se sviđaš? Sve bi dao za tebe." Pogledala sam ga u nevjerici i nasmijala se smijehom sigurno-se-šališ.

"Totalno sam ozbiljan, nemoj mi reći da to nisi primijetila." njegov izraz lica se promijenio.

-Josh, ti si mi najbolji prijatelj. Nisam to shvaćala na taj način. Mislim da ne bi bilo dobro...

Prekinuo me i  rekao "Ne želim ti biti samo prijatelj, želim te poljubiti, želim s tobom provoditi vrijeme, voditi te na večeru, predstavit te kao svoju curu.. Bella.."

Nisam znala što reći, odmaknula sam se od njega, uhvatio me nespremnu. Najednom su se i Jake i Vanesa okrenuli prema nama, ali mislim da nisu čuli ništa od toga. Pitam se jesu li znali, je li znala Vanesa. 

Vratila sam se do stola, a Josh je otišao van. Vanesa je došla do mene i pitala što je bilo jer smo se po njezinim riječima "prilično čudno rastavili" i ispričala sam joj sve. "Bilo je samo pitanje vremena kad će ti reći, ili kad ćeš ti skužiti" govorila mi je Vanesa. "Mislim da te čak i voli." 

Ne, pomislila sam, ne, ne želim da me voli kao curu. Želim da me voli kao najbolju prijateljicu, s kojom priča o sportu, izlascima, dubokoumnim temama. Prije bih dala gotovo sve da me voli netko poput Josha, uvijek sam se potajno nadala da će se zaljubiti u mene. Često to nisam ni sebi htjela priznati. 

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Mar 11, 2017 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Older BoyWhere stories live. Discover now