Untitled Part 3

300 13 0
                                    

Hoćeš doći do mene? Moram ti nešto reći. Došla mi je poruka od Vanese. S obzirom na to da je petak, nemam ništa za raditi pa joj odgovaram Naravno! Evo me za 15 min.

Vanesa živi nedaleko od mene pa ne moram ići autom. Nemam svoj auto, nego koristim mamim, ako moram. Moja mama je psihologinja, a tata građevinski inženjer. Ne patim baš za svojim vlastitim autom, iako bih ga ponekad voljela imati. Uzimam bicikl i odlazim do Vanese.

- Book, teta Pat! 

"Hej draga, rekla mi je Vanesa da dolaziš, jesi možda gladna? Hoćeš što jesti ili piti?"

- Nisam, hvala puno. Vanesa je u sobi?

"Daa, idi. Mislim da ti želi nešto važno reći, sva je uzbuđena!"

-Okej, bokić!

Patricia je Vanesina mama, ali ja ju zovem teta Pat. Ona mi je kao druga majka, poznajem ju od djetinjstva.

- Belaa, pogodi što je bilo!!  Čujem Vanesu, a još nisam ni ušla u sobu.

"Hmm, ne znam? Zac Efron te počeo pratiti na Instagramu? " 

- Ovo je skoro i bolje od toga!

"Daj ne znam, samo mi reci. Postajem nestrpljiva."

- Jake me pozvao van sutra navečer!!  Vidim joj osmjeh od uha do uha.

"Jake te pozvao van? Jake, Joshov najbolji prijatelj? Jake koji trenira nogomet?"

- Dada, taj Jake. Koliko ih ti poznaješ? Kaže s vragolastim osmjehom.

"Čekaj, zbunjena sam". Nasmijem se. "Tebi se nikad nije sviđao Jake, od kud sada ovo?"

- Pa uvijek sam odbijala Jakea zbog svog bivšeg, znaš to. E pa, sad sam shvatila da to više nije vrijedno spomena, ne mogu odbijati osobu kao što je Jake. On se toliko trudi oko mene, svaki dan razgovara sa mnom, nasmijava me... Uglavnom, Jake zaslužuje priliku, a ja sam to tek sada shvatila.

"Opaa, ovo sam čekala mjesecima! Napokon si shvatila da moraš pustiti onu budalu od Christiana s kojim si prije bila. Kako si ga uopće navela da te pozove van, haha?"

- Znači, prišla sam mu jedan dan u školi i pitala ga nešto bezveze, ne znam ni sama što i tako smo nastavili pričati. Javio mi se na fejsu i pitao nešto kao " Jesi za piće sutra navečer, nemam ništa u planu pa ako želiš" i naravno, nisam mogla odbiti. Ne ovaj put.

"Baš mi je drago! Sigurno je tako sretan! Gdje idete? Što ćeš obući? Hoćeš onu crnu haljinu?" 

- Hej hej, ne mogu odgovoriti na sve odjednom. Nemam pojma za ništa od toga, zato si ti ovdje, da mi pomogneš sve odabrati!

Ostatak večeri provedem kod Vanese birajući haljinu, cipele, šminku i ostalo. Tako sam sretna zbog nje, a i zbog Jakea. Jake je stvarno super dečko, mislim da uistinu voli Vanesu. Oko pola 10 odabrale smo sve, ležale na krevetu i jele sladoled. Mama mi šalje poruku Isabella, gdje si ti? Je sve u redu? 

Oprosti mama, znam da sam rekla da ću doći prije, ali super mi je ovdje kod Vanese. Doći ću za pola sata. Odgovaram joj. 

Odlučila sam joj reći za Mikea. Zapravo, nemam joj puno toga za reći, osim samo da smo razgovarali o ocjeni iz matematike. Oh, kako zanimljivo, pomislim, ali ipak ću joj reći.  Njezina reakcija na sve to je:

-Opaa, bila si sama s njim poslije treninga? 

"Da, tako nekako."

- Koja si ti sretnica! On je tako zgodan, sigurno si mu draga čim je tako razgovarao s tobom.

"Mora da me želi oženiti." Kažem sa sarkazmom u glasu. Obje se nasmijemo, lijepo je tako maštati. 

Pozdravljamo se, a ja odlazim. Vani je mrak i nema nigdje nikoga, iako je tek 10 sati. Nikada se nisam osjećala ugodno u mraku, iako ga se ne bojim. Jednostavno, dan mi je puno draži.

Dolazim doma, pozdravljam roditelje i odlazim gore u sobu. Počinjem gledati epizodu moje najdraže serije American Horror Story, a nakon toga odlazim spavati...


Znam da ovo i nije baš neki dio, ali nisam htjela da se sve vrti oko Mikea. U sljedećem poglavlju očekujte više o Mikeu i Isabelli! Pišite mi komentare i pozdrav♥

Older BoyWhere stories live. Discover now