~10~ darker than the darkest night

19 2 0
                                    

Pov, Mark Fishbach, 2013, 9 nov.

Amy loopt stampvoetend de trap op.

Verbaast blijf ik achter. 'Wat heeft zij ineens..?' Denk ik als ik me omdraai en op de bank ga zitten.
Ze is vast moe.

Ze had het over animatronics die zich verplaatsen. En in de ventilatieschachten gaan zitten? Vreemd. Niet zo gek ook, dat ik d'r niet geloof.. Ze kraamt de laatste tijd onzin uit! En ze word woedend als ik zeg dat ik haar niet geloof! Ik begin zo langzamerhand echt te denken dat ze gek word.

Ik kijk op mijn horloge. 8:00. Nog een uur voordat ik moet gaan werken.
Ik besluit maar even wat tv te kijken.

Ik zet de tv aan en pak mijn laptop. Eerst maar eens wat onderzoek. Ik wil erachter komen waarom Amy zo doet. Ze hadden toen ook een artikeltje over haar geschreven, misschien kan ik er wel meer vinden.

'Amy Fish, Freddy Fazbears Pizza' tik ik in. Ik krijg niet zo veel als ik verwacht had, maar het is iets.

"Amy Fish is na het incident bij Freddy Fazbear's Pizza erg van slag geraakt. Ze is met haar moeder naar verschillende dokters en psychiaters geweest, maar niks lijkt te helpen. Volgens haar moeder, blijft ze onzin uitkramen. Amy zegt gezien te hebben hoe haar vrienden werden vermoord en hoe "de man in het rode uniform" haar ook probeerde te vermoorden. Veel psychiaters zeggen dat ze hopeloos is, en ze niks met haar aankunnen. Haar moeder blijft echter volhouden. "We gaan naar alle dokters en/of psychiaters als het moet. Ik wil dat Amy weer de oude wordt. Ik herken haar gewoon niet meer terug..." Aldus Elly Fish. Maar zelfs na maanden, heeft nog niks geholpen. Toch blijft ze proberen. Nader onderzoek loopt."

"Welk 'incident'?!" Zeg ik hardop tegen mezelf.

'Incident Freddy Fazbear's Pizza 2000' tik ik in. Misschien dat ik dit keer antwoorden krijg over wat er precies gebeurt is..?

Ik klik op een artikel, hopend dat dit meteen de juiste is.

"Het incident bij Freddy Fazbear's Pizza vorige week, heeft gelukkig niet veel slachtoffers gemaakt."
Het enige dat er staat. Ik rol met mijn ogen. 'Serieus?' Denk ik, 'het is nota bene een krantenartikel! Daar MOET toch meer in staan?!' Maar nee.

Ik klik op de volgende.

"Max Blue is gisternacht nog naar het ziekenhuis gebracht na het verschrikkelijk incident bij Freddy Fazbear's Pizza. Hij werd gebeten door- wat mensen zeggen- een van de animatronics. Hij had de dayshift en moest volgens zijn baas dicht bij de robots blijven om ervoor te zorgen dat alles goed verliep. Helaas nam het een tragische wending. Hij is zijn frontale kwab kwijt, ligt nu in coma, en het is niet zeker of hij ooit uit die coma zal ontwaken. Doktoren zeggen dat het nog wel even zal duren.

Verder heeft het incident een kind van  8 jaar (Amy Fish) een trauma bezorgd. Volgens haar moeder (Elly Fish) kraamt ze alleen nog maar onzin uit. Ze zegt naar meerdere dokters en psychiaters te gaan, in de hoop haar dochter (en/of haar verstand) weer terug te krijgen.

Verder zijn er geen slachtoffers gevallen."

Daar heb ik meer aan. Maar Max Blue? Dat was blijkbaar een dagbewaker daar.. Ik moet maar eens met Amy gaan praten hierover.

Ik kopieer de artikelen en plak ze in Word.

Ik kijk weer op mijn horloge: 8:55. Shit. Ik had er al moeten zijn! Nou ja, zo ver is het ook weer niet.

Ik neem een taxi naar het restaurant. Eenmaal aangekomen staat RedGuy me op te wachten. Hij lijkt niet al te vrolijk. Hij stampt met zijn voet op de grond.

"Zo zo", begint hij, "kijk eens wie er toch nog komt opdagen. Je had er een kwartier geleden al moeten zijn Fishbach. Dat word overwerken. Je mag vanavond Amy gezelschap houden.. Alvast succes.. Dat zul je wel nodig hebben..", zegt hij met een brede en duistere grijns. Dan, in een oogwenk, is zijn gezichtsuitdrukking weer "gewoon". "Nou, begin maar snel, het is pittig druk." Dan loopt hij weg.

Ik sta daar maar, te staren. Die gezichtsuitdrukking.. Zo duister als de donkerste nacht.

Ik loop naar binnen en begin aan mijn shift. Maar erg goed gaat het niet; ik kan mijn gedachten niet van hem afhouden, en dat is niet best.

Mangle's Frightening Dangle // DutchWhere stories live. Discover now