12

103 9 1
                                    

multimedya : Mira
*Ekinden *
Kapı çaldı .
- Mira gelmiştir ben bakayım dedim ve hızla kapıyı açtım .
Mira önce bana sarıldı ve direk
- Hoşbuldum diyerek içeri girdi . Bu kızdaki özgüven patlamasına hayrandım .
Mutfağa girdi ve Yalını görünce durdu .
- Arkadaş ? Dedi Yalını işaret etti ve soran gözlerle Çileme baktı .
- Ortak annelerimiz var her neyse kısacası kardeşiz .
Benimle kalmak istedi bizde kaçtık diyelim . Ha bu arada adı da Yalın .
Mira gülümseyerek elini Yalına uzattı .
- Memnun oldum ben de Mira
Ben atladım ,
- Acıkmışsınızdır ben en iyisi makarnaları koyayım . 2 tabak daha çıkardım ve makarnaları koyup üstüne de sos döktüm . Sonra da hadi oturun diyerek ben de masanın baş köşesine oturdum . Yalın tek kelime etmiyordu .
Spagettimi çatalıma sararken
- benimle ne konuşacaktınız ? Diye sordum .
- Şey aslında biraz Atakan hakkında dedi , Çilem
- Nolmuş Atakana ?
- Aslında senin yanımıza gelmen bizi biraz geri plana attı . Aslında bu kötü bir şey değil ama ne bileyim bu kadar parayı alsa ne olacak diye düşünüyoruz . Sen bir şeyler biliyorsundur diye düşündük dedi Mira .
- Bu konu hakkında bir şeyler mırıldanırken duymuştum Atakanı . Denizi görmeden ufuk çizgisini bulacağım mı diyordu öyle bir şeyler
Çilem Miraya döndü .
- Atakan bir şey yapacak !
- Bunu öğrendiğimiz iyi oldu dedi Mira
- Sakin olun ya bir şey bilmeden hareket edemeyiz öyle değil mi ? Diyerek makarnayı ağzıma attım .
Sonra da devam ettim , Ama şu an ciddi anlamda para kazanıyor ve hepsini biriktiriyor . Bugüne kadar da biriktirmiş . Ne kadar olduğunu bilmiyorum ama bir firmayı dolandırmak için uğraşıyor . Müdürleri biraz inatçı o yüzden gergin biraz .
- Bu firma çok önemli sanırım . Dedi Mira
- Ellerinde çok para ve mal varlığı var . Dedim ve çatalımı salatalıklardan birine batırıp ağzıma attım .
- Para neredeyse , Atakan orada dedi Çilem .
Yalın ise sadece dinliyordu ve pek bir şey de yememişti , Yalına döndüm ve ;
- Yalın yemeği beğenmedin mi ? Dedim çocuk bir andaki dalgınlıktan kurtulup çatalını makarnaya batırdı ve
- Yoo gayet güzel olmuş dedi .
Göz ucuyla Çileme baktım bir yandan makarnadan alıyor bir yandan da Yalına kaçamak bakışlar atıyordu . Bana böyle bir şeyle geldiklerinde çok şaşırırdım açıkçası , sonuçta yıllar sonunda hiç tanımadığın insanları karşına annen ve kardeşin diye çıkarıyorlar . Çilemin Yalına güvenip onu buraya getirmesi bile hem fedakar hem de iyi bir insan olduğunu gösteriyor . Belki de hayatın ona gösterdiği tecrübeler karşısında onda oluşturduğu bir olgunluktu bu . Bilemeyiz ama o gerçekten iyi yanları olduğu kadar kötü yanları da baskın olan bir kızdı . Resmen kendini dengeliyordu , Mira ise zeki insanları pek umursamıyor ama yaptığı işler anlamında ciddi anlamda umursamaz bir kız .
Birbirilerine zıt düşen karakterleri vardı ama abla kardeş gibiydiler hatta ikiz gibiydiler . Aralarındaki bağ çok kuvvetliydi . Onlara gerçekten hayran gibi bakıyordum .
Mira boş tabağı öne doğru iterek geriye yaslandı ,
- Çok güzel olmuş !
Yalın da tabağını bitirdi ,
- Biraz daha Makarna var mı diye sordu .
- Evet var diyerek kalktım ve Yalına bir tabak daha makarna koydum . Çilem de Miranın tabağını kendi tabağını çatalını alarak lavabonun içine koydu ve suyu açtı . Yapmak istiyorsa engel olmamalıydım , ben de kendi tabağımı bitirdim ve lavaboya koydum . Elime biraz köpük alacaktım ki Çilem kolumu tuttu ,
- Bugün ben yapacağım siz odaya geçin dedi . Sonra da fısıldayarak , hem Yalınla beni yalnız bırakmış olursunuz . Ona sormam gereken bazı şeyler var diyerek Yalına göz ucuyla baktı , ben de baktım Yalına ve başımı sallayarak bize bakan Miraya kafamla diğer odayı işaret ettim . Başını sallayarak ayağa kalktı ve Mirayla beraber odadan çıktık .
* Çilemden *
Tabakları temizlerken Yalın geldi ve tabağını oraya bıraktı . Daha sonra masaya tekrar oturup ellerini cebine koyarak beklemeye başladı . Ben de bütün tabakları yıkayarak kuruması için tezgahın kenarına bıraktım. Sonra kapıyı kapatıp Yalının karşısına oturdum . Yalın masanın üstünde duran kürdanlardan birini almış elinde oynuyordu .
- Yalın ? Dedim ve bakışlarını bana çevirdi . Masanın kenarında sigara paketi vardı ondan bir tane aldım .
- İster misin ? Diyerek ona uzattım . Başıyla onaylayarak içinden bir tane aldı .
Sigaraları yakarak konuşmama başladım .
- Biliyorsun birbirimizi hiç tanımıyoruz , bir anda karşıma çıktın . Ama sana güvendim çünkü bana kendini kardeşimmiş gibi hissettirmeye başladın .
- Öyleyim zaten dedi bilmiş bir tavırla . Gülümsedim ve önüme baktım .
- Bak benim hayatım sana gerçekten sana çok ters gelecek , biliyorum o kadınla kalmak istemiyorsun sana da hak veriyorum bu kadar mantıksız bir hikayeyle önce senin benim karşıma çıkması gerçekten böyle bir annem mi varmış benim dedirtiyor insana . İster istemez güveni de sarsılıyor insanın .
- Haklısın diyerek sigarasından bir nefes çekti . Nefesi çekerken benim gibi yanakları hafif içe çöküyor ve sol gözü kısılıyordu . Bu çocuk gerçekten benim kardeşimdi . Biraz da olsa birbirimizi anımsatıyorduk .
- Hayatına gelince de Çilem , çok uzakta değilsin benden dedi .
- Nasıl yani diyerek doğruldum .
- Hepinizi tanıyorum . Annemden denecek o kadından gizli bir şekilde silah pazarlaması yapıyordum . Ama siz benim mekanımı bir kaç gün önce soydunuz . Sonuç olarak ben de orayı amcama devredip annemin yanına geldim . O da bana düzgünce okula git diye beni okula kaydettirdi .
Kalakalmıştım . Kader beni tam orta noktasına koyabilir miydi ? Atakan Yalının kardeşim olduğunu bilmiyordu ama muhtemelen soyduğumuz kişi olduğunu biliyormuştur . Bugün hiç bilmiyormuş gibi davrandı .
- Yalın ! Atakan seni tanıyor mu ?
- Bugün hiç tanımıyormuş gibi davranıp işime yarar mı diye sordu bir de diyerek kahkaha attı .
Bu işler canımı sıkmaya başlamıştı . Atakan neden benden bir şeyler saklamaya çalıştı ki ?
- Yalın benimle yakınlaşmanın sebebi sizi soymamız mı ?
Ellerini havaya kaldırdı ve
- Asla ! Zaten beni sürekli döven bir amcama devrettim içinden çıkamasın diye , diyerek göz kırptı .
- Sana güvenmek istiyorum Yalın !
- Atakanın dolandırmaya çalıştırdığı firma aslında babamın bir dostunun .
Gözlerim yuvalarından çıkmıştı , o adam Atakanın bu işlerde olduğunu benim sayemde biliyor ben de bu işlerin hepsini senin sayende biliyorum .
- Nasıl yani ya ?
- Annem hep bahsederdi , sarı saçlı açık mavi gözlü çok güzel bir kızım vardı ve ben onu bırakıp gittim derdi . Sonra da ağlamaya başlardı . Adının hep Çilem olduğunu söylerdi , aslında seni bulmak pek zor olmadı . Bir arkadaşımdan yardım istedim . Sağ olsun yardım etti .
- Şu an çok kafam karıştı , benimle kalmaya devam edecek misin ?
- Beni o kadının ellerine verme lütfen , yalvarırım dedi . Ciddi anlamda karışıp kalmıştım , Atakan için bu hiç iyi olmayacaktı .
- Atakana karşı iyi davranacığını nerden anlayacağım ?
- Yapma Çilem sen benim kardeşimsin dedi rahatlıkla .
- Bir şey yapmaman koşuluyla kalabilirsin . Dedim parmağımı havaya kaldırıp onu işaret ederek .
Ellerini teslim olurcasına kaldırdı ve
- Söz veriyorum hiçbir şey yapmayacağım .
- anlaştık diyerek elimi uzattım , içimden bir ses yapmamı bir ses ise yapmamamı söylüyordu . Atakan sinirlenebilirdi ama sonuçta kardeşimdi öyle değil mi ?
- Anlaştık diyerek elimi sıktı .
Bir yandan Atakanın neden bana rol yaptığını düşünüyor bir yandan da beni bulmasına yardım eden arkadaşının kim olduğunu merak ediyordum .
- Hadi gel içeri girelim dedim Yalına .
Başıyla onaylayıp yine o eski özgüvensiz Yalına büründü , bu çocuktan ya çok iyi oyuncu olurdu ya da çevremde olanlardan harika bir senaryo . Kafam ciddi anlamda çok karışmıştı , bir önce Metenin dönmesini bekliyordum . Bu konuda en çok o yardım edebilirdi bana .
Ekinle Mira koltukta yayılmış bir şekilde duruyorlardı . Ekin bayağı yan bir şekilde uzanmış Mira da ayaklarını uzatarak Ekinin telefonundan baktıkları şeye gülüyordu . Ekin telefonu tekrar Miraya uzatıp
- Baksana Mira bu çocuk daha yakışıklı !
Mira azdan çığlık
- Evet bana ayarlasana dedi . Gülerek , şu an ki halleri o kadar komikti ki . Durup kapıdan onları izliyordum . Yalında hala Mutfaktaydı .
Ekin ciddiyetle
- İstersen kesin ayarlarım .
Miranın gözleri büyüdü , eliyle geçiştirmek istercesine bir hareket yaptı .
- Salla gitsin şaka yapmıştım zaten dedi .
İçeri girip hiç bir şey olmamış gibi kendimi koltuğa attım. Sonra koltukta yan yatıp telefonumu çıkardım ve Meteye mesaj attım .
* Gönderilen : Patron *
Ne yaptın işin bitti mi ? Merak ettim ve gerçekten çok özlettin .
Yazarak ekranı kilitleyip telefonu göbeğime bıraktım sıkıntıyla nefes verdim . Telefon titreyince neşeyle bildirim çubuğuna baktım . Ama mesaj Meteden değil Atakandandı .
* Gönderen : Atakan *
Kardeşim dediğin kişiye dikkat et
Evet şaşırmış mıydım ? Hayır , Atakan yine nokta atışı zamanı denk getirmişti . Neden kafam bu kadar karışık . Atakan zaten iyice karıştırdı kafamı . Tamam belki şu an doğru bir şey yapmıyorum ama çocuk bu kadar gerçekçi rol yapamaz öyle değil mi ? Rol yapsa en azından bir sorumda tıkanırdı . Ama gerçek olmama ihtimalleri beni gerçekten yoruyordu . Bugün ciddi anlamda çok yorulmuştum ve uyumak istiyordum. Gözlerimi kapatıp ters tarafa döndüm bu koltuk o kadar rahat gelmişti ki hiç bir yatağı bu eski koltuğa değişmezdim . Artık çok direndiğim uykunun bedenimi ele geçirmesine izin verirken düşündüğüm tek şey , Yalın doğru mu söylüyordu yoksa rol mü yapıyordu ??
& oy ve yorum lütfen &
Bu konu hakkındaki düşüncelerinizi bekliyorum 👇🏼

KuklacımWhere stories live. Discover now