Capitolul unu : Destul de rau pentru tine

523 27 2
                                    

Sunt Ally Dawson. Am 16 ani si sunt eleva la Liceul Mariano din Miami. Prietena mea cea mai buna este Patricia Maria de la Rosa, dar ea prefera sa i se spuna Trish. Vara s-a terminat si un nou an de liceu este pe cale sa inceapa.

''Hei Trish , cum a fost in Canada?'' am intrebat-o in timp ce imi puneam cartile in dulap.

''A fost bine, asta daca numesti 3 saptamani de petrecut timp cu familia, blocata cu fratele meu mai mic si niciun pic de shopping o vacanta reusita...'' a zis Trish in timp ce isi dadea ochii peste cap. Dupa aceea mi-a oferit o privire ciudata.

''Bine, ce este?'' am intrebat-o in timp ce imi puneam ultima carte pe cel mai inalt raft din dulap.

''Nu am avut nici o ora pana acum si tu deja ai manualele?'' m-a intrebat ea.

I-am zambit. ''Acestea nu sunt manuale. Sunt carti de citit daca ma plictisesc la pranz. Inchid dulapul si ma intorc spre ea. Inca se uita la mine cu o privire ciudata.

''Trist''. In sfarsit zambeste. Apoi am mers in curtea scolii.

Ne asezam pe iarba din moment ce peste 15 minute incepe prima ora. Bobocii se joaca fotbal. Senioarele stau la bronzat. Trish a inceput sa imi povesteasca despre vacanta ei pana cand in curte s-a facut o liniste deplina.

Spre curtea scolii vine un grup de 3 baieti. Acestia merg intr-un fel in care doar persoanele populare o fac in filme. Pe unul dintre ei il recunosc. Numele lui este James Marcus. Este la scoala noastra cam de un an si este destul de popular. Mai este un tip in spate pe care nu-l recunosc. Este inalt si are parul roscat. Nu este imbracat la fel de trendy ca ceilalti, dar pare de treaba. In fata este un baiat blond imbracat cu niste blugi rupti, un tricou rosu si cu o geaca neagra de piele. Ii sta bine, trebuie sa recunosc.

Ei trec pe langa noi si se indreapta spre capatul curtii. ''Cine sunt astia?'' am intrebat-o pe Trish care se holba de asemenea.

Se uita la telefon si citeste de pe el: ''Pai, sa vedem. Deja il stii pe James, cel roscat este Desmond, dar ii se spune Dez, iar cel blond este Austin Moon. Dez si Austin s-au transferat de la Liceul Kingsleigh.'' a zis Trish in timp ce si-a pus telefonul deoparte si a continuat sa se holbeze la ei. Acestia stau jos acum, cu ochii in telefoane.

Ma uit inapoi la Trish. ''De unde stii toate chestiile astea?'' am intrebat-o. Ea mi-a zis : ''Ella Porter.'' Ella Porter este genul de fata care stie tot despre tot. Se aseamana cu Gretchen Weiners din Mean Girls.

O intreb pe Trish daca stie mai multe despre Austin. ''In ce clasa este?"

Isi ridica telefonul si se uita pe el. ''Stiu ca e in acelasi an cu noi. Avem prima ora comuna, iar cea de Matematica si de Muzica le are cu tine.'' ''Deci, ii place muzica? Asta e impresionant. Mi s-a parut mie ca are acel aer de muzician. Se suna de ora; sunt rupta din gandurile mele si azvarlita in realitate. Ne ridicam si ne indreptam spre sala de clasa.

Bad enough for you / Destul de rau pentru tine{DISCONTINUED}Where stories live. Discover now