Κεφάλαιο 34

898 86 3
                                    

Βασίλης

"Στην υγεία μας φίλοι μου. Και σε όλα τα καλά που θα έρθουν."

Σηκώνω ψηλά το ποτήρι μου σε ένδειξη πρόποσης και οι υπόλοιποι γύρω μου μιμούνται την κίνηση μου χωρίς βέβαια να λείπουν τα πειράγματα από μέρους τους. Μου φαίνεται απίστευτο πως αύριο παντρεύομαι.

Ήρθαν όλα τόσο απότομα στη ζωή μου τον τελευταίο χρόνο που δεν κατάλαβα πως έγιναν. Προστρέχω σε όλα τα γεγονότα που έγιναν και επευφημώ τον εαυτό μου για την κίνηση που έκανε να επισκεφτεί τον χώρο όπου δουλεύει η μητέρα μου. Η συνάντηση μου με τη Λένα ήταν αυτό το λιθαράκι που χρειαζόταν έτσι ώστε όλα τώρα να βαίνουν καλά στη ζωή μου. Όχι μόνο καλά, υπέροχα. Μέσα σε λιγότερο από δέκα μήνες η ζωή μου άλλαξε πορεία και εκεί που ήμουν ένας μαμούχαλος -όπως λέει η Λένα- και ανασφαλής άντρας, ορκισμένος εργένης μετατράπηκα σε κάτι άλλο. Δεν μπορώ να χαρακτηρίσω εγώ ο ίδιος τον εαυτό μου για το πως είμαι σήμερα αλλά αρκούμαι στο καινούριο επίθετο που μου έχει δώσει ο Λουκάς και που με ικανοποιεί στο μέγιστο. Ευτυχισμένος, αυτό είναι το καλύτερο επίθετο και η καλύτερη ευχή που μπορεί να σου δώσει ποτέ κάποιος. Και όταν αυτός ο κάποιος είναι ο Λουκάς, ο κολλητός μου, που γνωριζόμαστε από μικρά παιδιά τότε αυτό σημαίνει πραγματικότητα. Νιώθω ευτυχισμένος, είμαι ευτυχισμένος. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου δεν θυμάμαι να είχα αυτό το συναίσθημα της αληθινής ευτυχίας και τώρα καταλαβαίνω την έννοια της, την ουσία της. Η Λένα είναι το λιμάνι μου, έγινε ο σταθμός της ζωής μου από τότε όταν την συνάντησα για πρώτη φορά. Ακόμη και αν εκείνη δεν το γνώριζε, δεν το ένιωσε τότε, εγώ το ένιωσα και να που τελικά το ξαναβρήκα.

"Ει γαμπρέ που ταξιδεύεις;"

Νιώθω ένα χέρι στον ώμο μου και γυρίζω πίσω να δω ποιος είναι αφού ο θόρυβος εδώ μέσα δεν μου κάνει εύκολη την διαδικασία της ακοής και έτσι δεν αναγνώρισα την φωνή. Χαμογελάω στον άντρα απέναντι μου και τον τραβάω να κάτσει στην άδεια καρέκλα δίπλα μου.

"Είσαι καλά;"

Τον ρωτάω και μου γνέφει θετικά.

"Αφού είμαι ζωντανός, τότε ναι είμαι καλά."

Σχολιάζει γελώντας παρασύροντας και εμένα μαζί του.

"Αν φανταστείς πως εμένα δεν κατάφερε να με στείλει στον άλλο κόσμο ο πατέρας μου που θεωρείτο περισσότερο επικίνδυνος από κάθε άλλη ασθένεια τότε εσένα οι πιθανότητες σου ήταν χωρίς αμφιβολία αυξημένες."

I will be the sunshine in your life (#READINT2017)Where stories live. Discover now