Κεφάλαιο 4

1.4K 136 4
                                    

Κατεβάζω ακόμη μια γουλιά από το ζεστό καφέ μου και κοιτάζω, σοβαρή, απέναντι μου το άτομο που είναι υπεύθυνο για το διασυρμό των προσωπικών μου στοιχείων στους συγχωριανούς μου και για το ότι αυτοί βρήκαν το θάρρος να εμπλουτίσουν τον τηλεφωνικό μου κατάλογο με πιθανούς γαμπρούς όλων των ειδών.

"Κανονικά δεν θα έπρεπε να σου μιλήσω. Θα έπρεπε να κρατήσω μούτρα για πολύ καιρό ακόμα. Έχε χάρη που έχω μεγάλη καρδιά." λέω και δείχνω τον εαυτό μου.

"Έλα βρε Λένα μου αφού σου είπα μου ξέφυγαν τα όσα είπα, δεν το έκανα εσκεμμένα. Μια βδομάδα πέρασε, δεν το ξέχασες;" Με κοιτάζει ικετευτικά και είναι σαν μικρό παιδί που προσπαθεί να απολογηθεί όταν κάνει κάτι κακό.

"Αν ξεφύγει το χέρι μου που ακριβώς θέλεις να καταλήξει;" ρωτάω ενώ κουνάω την παλάμη μου επιδεικτικά προς το μέρος της.

"Εξάλλου τώρα έχεις μια στοίβα από τηλέφωνα αντρών. Κάθε γυναίκα θα παρακαλούσε να έχει όλα αυτά τα τηλέφωνα. Τόση ποικιλία να πάει χαμένη; Κρίμα είναι." Προσπαθεί να βρει τα θετικά όλης αυτής της κωμικο-τραγικής κατάστασης αλλά σίγουρα δεν έχει τα αποτελέσματα που θέλει.

"Να σου τα δώσω τότε, να τα αξιοποιήσεις εσύ. Μην πάει χαμένη η ποικιλία. Ε τι λες;" Αστραπιαία με κοιτάζει στα μάτια μόλις ακούει την πρόταση μου. Δεν είναι σε θέση να αντικρούσει την ειρωνία μου αφού για όλο αυτό το μπέρδεμα είναι υπεύθυνη αυτή.

"Όχι, δεν μιλώ για μένα. Εγώ δεν τα χρειάζομαι. Είμαι δεσμευμένη και πολύ καλά στη σχέση μου. Ο Δήμος χρόνια τώρα είναι ο ιδανικός άντρας για μένα και το ξέρεις αυτό από πρώτο χέρι. " Διώχνει αμέσως, προς τιμήν της βέβαια, την πιθανότητα να χρησιμοποιήσει έστω και ένα τηλέφωνο από αυτή τη λίστα που τόσο εύκολα έφτασε στα χέρια μου.

Εννοείται πως ο Δήμος είναι ο ιδανικός άντρας για τη τρελή φίλη μου γιατί πρώτα-πρώτα έχει τη δύναμη να αντέχει και να δέχεται τη τρέλα της.

"Ενώ εγώ τα χρειάζομαι; Μου λες έμμεσα πως αφού δεν έχω βρει τον ιδανικό άντρα πρέπει να τα χρησιμοποιήσω; Γιατι αν αυτό υπονοείς να ξέρεις επιβαρύνεις τη θέση σου."

Διασκεδάζω όταν προσπαθεί να διορθώσει κάτι αλλά και πάλι καταλήγει να λέει τα ίδια. Θέλει ντε και καλά να μου βρει άντρα αυτή η κοπέλα λες και δεν έχει άλλους στόχους καθημερινά. Απλά ξυπνάει με σκοπό να μου βρει άντρα;

"Όχι δεν είπα κάτι τέτοιο απλά αν κάποτε θελήσεις μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις. Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να βγει μέσα από όλο αυτό." μου λέει διστακτικά χωρίς όμως να σταματήσει την συζήτηση.

I will be the sunshine in your life (#READINT2017)Where stories live. Discover now