Κεφάλαιο 3

1.5K 132 9
                                    

Το πάρτι έχει για τα καλά ανάψει. Μετά το σβήσιμο των κεριών από τη Ζωή για τα γενέθλια της, όλοι έπεσαν πάνω στο μπουφέ του εστιατορίου σαν πεινασμένα σκυλιά. Οι ευχές προς τη Ζωή και τον κυρ Ανδρέα πάνε και έρχονται από τους καλεσμένους οι οποίοι εκτίμησαν δέοντος τα διάφορα φαγητά που ετοίμασα.

"Χρόνια πολλά και ευλογημένα στους εορτάζοντες." Η φωνή του πάτερ Γιώργη ακούγεται δυνατά στο χώρο και τον βλέπω να κρατά στο χέρι του μια κούπα από το ζεστό κόκκινο κρασί που πρόσφερα σε όλους. Όλοι σχεδόν με μια φωνή συμφωνούν και αναφωνούν ακόμα ένα ασυγχρόνιστο χρόνια πολλά αφότου σηκώσουν τα κεφάλια από τα πιάτα τους.

"Κανονικά θα έπρεπε να σας βάλω όλους σε πειθαρχία που διανύουμε τη νηστεία για τα Χριστούγεννα και εσείς δεν νηστεύετε αλλά ευελπιστώ πως από αύριο θα τη ξεκινησετε όπως και τη νηστεία του μυαλού σας." Ο πάτερ Γιώργης μας κοιτάζει όλους έναν προς έναν αυστηρά αλλά στο τέλος μας χαρίζει ένα μεγάλο χαμόγελο.

"Αν μας μαγειρεύει η Λενιώ αυτά τα υπέροχα φαγητά της τότε σίγουρα θα ακολουθήσουμε τη νηστεία αυτή." του λέει η κυρία Φωτεινή, η γυναίκα του κυρ Ανδρέα και όλοι συμφωνούν μαζί της.

"Ω σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια." λέω και κάνω μια υπόκλιση κάνοντας τους έτσι να ξεσπάσουν σε γέλια.

"Λένα μου με χρειάζεσαι κάτι άλλο ή μπορώ να φύγω;" με ρωτάει η Γεωργία μετά από λίγο.

"Γεωργία μου εγώ δεν σε χρειάζομαι άλλο στην κουζίνα αλλά γιατί να φύγεις; Κάτσε ακόμα λίγο στην μεγάλη παρέα μας." της λέω αλλά δεν την βλέπω πρόθυμη να μένει.

"Σε ευχαριστώ Λένα μου. Πολύ θα το ήθελα αλλά με περιμένει ο γιος μου στο σπίτι και πρέπει να πάω." Με ενημερώνει για το λόγο που θέλει να φύγει αλλά παραξενευομαι όταν ακούω πως ο γιος της είναι στο χωριό και δεν του είπε να έρθει εδώ.

"Μα γιατί δεν του είπες να έρθει εδώ; Δεν ήξερα ότι ήταν στο χωριό."

"Απλά είναι που δεν ξέρει κανέναν εδώ και για αυτό το λόγο δεν ήρθε." Μου λέει και αντιλαμβάνομαι πως έχει δίκιο. Σχεδόν οκτώ μήνες που είμαι εδώ ο γιος της δεν ήρθε σε επαφή με κανένα εκτός από τη μητέρα του και αυτό γιατί δεν την επισκεπτόταν αφού όπως μου είπε η Γεωργία ήταν στο εξωτερικό και επέστρεψε πριν λίγο καιρό.

I will be the sunshine in your life (#READINT2017)Where stories live. Discover now