V novém těle

4K 388 34
                                    

Harry Potter se probudil. Ležel na posteli. Měl zavřené oči a uvažoval o tom, kde se ocitl. Pamatoval si jen to, že mu spadly dva lektvary a vytvořily bílý dým... A potom se rozeběhl za profesorem Snapem a ano, srazili se. No a proto je asi teď na ošetřovně. Harryho hrozně bolela hlava. Otevřel oči, sedl si na postel, prohlábl si vlasy a... Moment! To přece nebyly jeho vlasy! Byly delší. A k Harryho velké nelibosti také mastnější. Harry šokovaně vstal a chtěl se jít podívat k zrcadlu, co se mu to přihodilo.

Cestou se minul s nějakým chlapcem, který byl Harrymu dost povědomý. Harry se na chlapce znovu podíval. Nemohl uvěřit svým očím. Vždyť to byl on! Harry překvapeně zamrkal. Že by ta rána do hlavy byla tak veliká? Bez rozmyšlení běžel k chlapci. Harry si uvědomil, že je oproti svému "dvojníkovi" vyšší. Jakmile ho chlapec uviděl, šokovaně otevřel pusu.

Harry si všiml blížící se Hermiony.

„Dobrý den, pane profesore," pozdravila ho Hermiona.

Harry to považoval za nějaký vtip, tak se tomu zasmál.

„Je vám něco, pane profesore?" zeptala se starostlivě Hermiona „Nevšímejte si mě, já jsem jen přišla navštívit Harryho a zeptat se ho, jak na tom je," a obrátila se k chlapci.

Chlapec, který vypadal jako Harry, se na Hermionu usmál a suše jí oznámil, že se má dobře a že se nemusela obtěžovat návštěvou.

Skutečný Harry byl v šoku. Když je ten chlapec mnou, kdo jsem pak já? Říkal si Harry.

Hermiona se s "Harrym" rozloučila a chystala se odejít.

Skutečný Harry na ni zmateně civěl.

„Mějte se i vy, pane profesore."

Do místnosti vstoupila Poppy Pomfreyová.

„Jste v pořádku, Severusi?" zeptala se Harryho.

V tu chvíli se Harry musel hodně ovládat, aby znovu neomdlel.

Jeho dvojník ho popadl za rukáv a mile se na paní Pomfeyovou usmál.

„Jestli dovolíte, Popp... paní Pomfreyová, já bych si teď rád s panem profesorem promluvil o samotě."

„Jistě, pane Pottere," řekla trochu uraženě Poppy. „Vždyť už jdu. Co já bych jako ošetřovatelka také dělala v ošetřovně, že?" brumlala si pro sebe.

„Pottere," oslovil chlapec v Harryho tělě vyděšeného skutečného Harryho. „jájsem profesor Snape a nějakou nešťastnou náhodou se nám prohodila těla. Zřejmě se to stalo smícháním dvou poměrně vzácných lektvarů. Asi tak trochu tušíte, čí je to vina, že?"

Harry Potter se oklepal. Ani trochu se mu nelíbila představa, že se nyní nachází v těle Severuse Snapea.

Severus Snape se ušklíbl. Ani trochu se mu nelíbila představa, že se nyní nachází v tělě Harryho Pottera.

V těle nepřítele ✓Kde žijí příběhy. Začni objevovat