Affetmem, ben affetsem vicdanım affetmez...

33K 1.7K 496
                                    

~Başlıktaki cümleyi sizce kim, neden kime söylemiş olabilir?

Omzunda uykuya dalan kendini düşünmeyen sarhoş bir kadın varken, karşısındaki dengesiz arkadaşlarına nasıl bir açıklama yapacaktı? Kenan'ın yüzündeki şaşkınlık kaybolunca yerini tatlı bir gülümseme aldı. Hakan ne yapacağını bilemedi önce saçı başı dağınık kıza bakındı sonra da keyifli arkadaşlarına.

"Sen! Oğlum sen çok düzenbaz bir adamsın!" Kenan kollarını açarken tam Hakan'ın yanında bitti. Omzuna bir tane vurduktan sonra kafasını diğer arkadaşlarına çevirdi.

O kadar neşeliydi ki, mutluluğunu diğerlerine de bulaştırmıştı. Uzun zamandır bu manzarayı görmek istiyordu. İşte çok bekledikleri manzara bu idi. Onları tekrar bir arada görebilmekti.

"Her yanım ağrıyor diyene bakın, omzuna Azelya'yı almış!"

Kadir arkadaşının dediklerinden sonra bir kahkaha koyuverdi. Hayatlarını bir boşluk sarmışken, biraz zor gülümsüyorlardı. Bu sahne onlar için bulunmaz bir nimetti. Hakan'ı kızdırmak, birazda utandırmak çok eğlenceli olacaktı.

Hakan bıkkınlıkla başını yere indirip tekrar kaldırdı. "Deli deli hareketler yapmayın! Tek kelime eden olursa varya çok fena bozuşuruz ona göre." deyince fazlasıyla sıkışmıştı.

Kenan tam konuşacağı anda, Hakan uzun ince parmağını havaya kaldırıp beden diliyle ilk uyarısını yaptı. Bu yol boyunca konuşma anlamına geliyordu, ama Hakan biliyordu ki bu anı hiç biri kaçırmayacaktı.

Meyhaneden çıkan dostlar uyumlu adımlarla eve doğru yürümeye koyuldular. Aralarındaki sessizliğin içinde adeta bir fırtına kopuyordu. Biri konuşsa diğeri devam edecekti.

Azelya omuzda kıpırdanırken, bir tek bedeni değil ağzı da rahat durmadı. "Delikanlı adama yakışmazmışmış! Hakan sen tam bir hıyarsın." Hakan bir anda olduğu yere çakıldı, üç arkadaş daha fazla dayanamamış içten bir kahkaha koparmıştı.

Sonunda biri patlak vermişti. O kişi ise Azelya idi.

Azelya mırıldanmaya devam etti. Hakan gözlerini devirip Azelya'ya bakarken içinden ne kadar gülsede bunu dışarıya yansıtmadı, fakat Azelya'nın bu halini çok sevdiğini saklayamazdı.

İçinden gelenleri söylüyordu.

"Hakan!" dedi Kenan gülüşlerinin arasından. "Çok iyi ya! Abi sevdim ben bu sahneyi."

"Heee! Çok komik." diyerek yüzünü buruşturdu. Kenan en sinir bozucu gülüşünü ortaya koyduktan sonra Hakan yumruğunu toplayıp arkadaşının omzuna hakikatli bir şekilde vurdu.

Kadir araya girdi. "Bak! bak, bak bir de zeytinyağı gibi üste çıkmaya çalışıyor. Oğlum, kız senin omzunda." ne iş dercesine elini yukarıya doğru kaldırdı.

"Kardeş sinirlerim geriliyor yapmayın." dediğinde Kadir önlerine geçerek Kenan'ı da kolundan tutup yanına çekti.

Kadir parmağını kaldırıp saymaya başladı. "Bir!" dedi uzatarak.

Hakan'ın gözleri büyürken olumsuz bir şekilde başını salladı.

"Yapmayın! Bak son kez uyarıyorum."

Kenan arkadaşının neden parmaklarıyla saydığını anlamış iyice eğlenmişti. Hakan'ı dinlemeyip son sayının gelmesini heyecanla bekledi.

Mahallenin Ağır Abisi (DELİKANLI)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin