7. Anıl'ın Viledayla İmtihanı

7.8K 480 78
                                    

Elif

"Evet, beyler, sizin de gördüğünüz gibi evi pislik götürüyor! Biraz daha gayret edersek pislik içinde öleceğiz ve alt kat komşumuz Safiye Teyze bizi leşimizin kokusundan bile bulamayacak! Neredeyse ben temizledikten sonra temizlik namına hiçbir şey yapmadınız. Ben olmasam mutfak masasını o iğrenç sarı bezle silmeyeceksiniz bile. İşaret parmağınızı sehpaya sürüp 'Amma tozlanmış ya' deyip bir toz bezi alıp silmeyi bile akıl edemediniz. Artık toz katmanlarının arasında yaşadığımızı fark edince ben de evdeki tek akıllı mantıklı birey olarak bu duruma el atmak istedim. Bugün hiçbiriniz bu evden dışarı adımınızı bile atamazsınız. Sokağa çıkma yasağı ilan ediyorum!"

Can "Kız darbe yaptı ya!" diye mırıldandı.

"Anlamadım? Bir şey mi dedin Can?"

"Bir şey demedim, komutanım!"

"Güzel. Ben size yapılacakları hemen söyleyeyim. İlk önce ev elektrik süpürgesiyle süpürülecek. Bu iş bittikten sonra viledayla silinecek."

Anıl viledayı duyunca "Ney ney ney?" diye sordu.

Ben de fırsattan istifade ederek "Ney bir çalgı aletidir canım." dedim.

"Ne? Ne diyorsun sen Elif ya?"

"Ney diyorum, bir çalgı aletidir."

"Ne saçmalıyorsun sen?"

"Off, sen 'ney' dedin ya soru amaçlı ben de oradan şu çalgı aleti olan neye çevirdim. Espri açıklatan insanlardan nefret ederim."

"Ha, sen çok güzel bir espri yaptın ben anlamadım yani."

"Tabii canım. On numara kelime oyunu yaptım ben."

Tamam, biliyorum çok rezildi ama işte bazen bir anda geliveren soğuk espriler insanın içinde kalamaz ya, işte öyle oldu.

"Bir kelime oyunu daha yapmadan söyle şu vileda neyin nesi?"

"Bilmiyor musun? Hayatında temizlik yapmamış biri olarak bilmemen normal tabii! Bendeki de soru... Vileda dediğimiz şey şu an elinde tuttuğun saçları olan bir sopa gibi gözüken şey Anılcım." Anıl elindeki viledayla bakışınca "Tanıştırayım. Anıl, vileda. Vileda, Anıl. Çok memnun olduğunuza eminim." dedim.

"Ne demezsin!"

"Vileda olmasaydı sürünerek yerleri silmek zorunda kalacaktın o yüzden memnun olsan iyi edersin! Neyse, ben yapılacaklar listeme devam ediyorum. Viledayla yerler silindikten sonra şu atletten bozma toz bezleriyle toz alınacak."

Abim "Bir dakika ya bunlar benim atletlerim!" dedi.

Can "Elimde tuttuğum şey boxerım mı Elif?!" diye sordu dehşetle.

"Iııı, tabii toz bezi bulamayıp sizin iç çamaşırlarınızı almış olabilirim. Ne olur ne olmaz diye önceden yıkadım tabii. En eskilerini seçtim. Abi, senin atletinin yan taraflarında delikler vardı. Can, senin de boxerının lastik kısımları gevşemişti."

Can "Benim bu boxerlarım ne çekti ya!" dedi.

"Tamam beyler, konuyu dağıtmayalım. Bütün evi silip süpürdükten sonra ince işlere geçeceğiz. Mutfaktaki fayans araları temizlenecek. Lavabo ovulacak. Buzdolabındaki bozuk yemekler atılacak ve sonra temizlenecek. Dolaplar tekrar toparlanacak. Bu sırada herkes kendi odasını temizleyecek. Kitaplıkların, çalışma masalarının, komidinlerin tozu alınacak. Kıyafetlerin konulduğu çekmecelerin içinin tozu alınacak ve kıyafetler düzgün bir şekilde dürülüp tekrar yerine koyulacak. Tuvaletler temizlenecek. Duş, tuvalet ve lavabo ciflenecek. Şimdilik aklıma gelenler bunlar."

3+2Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin