Sofie, co je to s tebou?

4.5K 401 2
                                    

Ráno jsem se vzbudila docela pozdě. Zaspala jsem první a druhou hodinu. To jsme měli zrovna tělocvik. Bylo mi to docela líto, protože já potřebuju nějaký ten pohyb.

Když jsem přišla do školy, Sofie tam nebyla. Zvláštní. Včera mi psala, že se uvidíme ve škole, tak kde je? Zeptala jsem se Natky a Nikoly a ty mi řekly, že Sofii odvezli do nemocnice, že prý zkolabovala.

Celé vyučování jsem z toho byla nesvá a tak jsem se po škole rozhodla, že půjdu Sofii navštívit.

V nemocnici jsem se na ní zeptala a jedna milá sestra mi řekla, kde by měla Sofie být. Ale lůžko bylo prázdné. Zjistila jsem, že Sofie byla přeřazena na oddělení pro léčbu poruch příjmu potravy.

Šokovalo mě to. Netušila jsem, že má Sofie nějaký problém. Chtěla jsem k ní jít. Doktor mě ale nepustil.

Tak jsem šla domů a cestou jsem přemýšlela. Vlastně toho o Sofii moc nevím. Doma jsem si udělala úkoly a šla na Facebook.

Příhoda se Sofií mi přidala jakousi podivnou odvahu. Rozhodla jsem se, že požádám Juru o přátelství. Potom jsem si šla zahrát nějaké hloupé internetové hry a čekala jsem, jestli si mě přidá. Srdce mi tlouklo jako o závod.

Uplynulo půl hodiny a stále si mě nepřidal. Zavřela jsem smutně komp a šla si číst. K večeru jsem se ze zvědavosti podívala na Facebook a co to nevidím?

Jedno upozornění, ve kterém se psalo, že mi Jura potvrdil přátelství! A u ikonky s poštou svítilo jednička. Bušelo mi srdce. Že by mi dokonce napsal?

Ale nebyl to on... Byla to Nikča a ptala se mě, jestli jsem teda byla u Sofie a co je nového. Neměla jsem teď náladu se s ní bavit. Tak jsem zaklapla komp a šla spát.

Tlustý deníček ✓Where stories live. Discover now