Pro-ana blogy

5.8K 441 20
                                    

Dneska po škole se u mě stavily holky. Chvíli jsme na netu hledaly vtipný obrázky. Pak mi holky řekly, že by mi chtěly něco ukázat. Sofie na můj komp rychle naťukala nějaký text a vyhledalo to čísi blog. Jmenoval se ana-něco, bylo na něm hodně obrázků vyhublých dívek a taky zápisky.

„Tohle je můj blog," řekla Sofie. „Natka a Nikča mají taky svůj blog. Přidáváme tam thinspo, svoje jídelníčky a tak..."

„A taky se tam pochlubíme, když trochu shodíme," zasmála se Nikča.

„Pomůžeme ti taky založit blog, kam můžeš psát, kolik se ti podařilo zhubnout a můžeš se tam i vypsat ze svých pocitů a tak..." dodala Natka.

„A to vám nevadí, psát to takhle veřejně?" zeptala jsem se.

„Ty trubko," vysmála se mi Nikča „Jasně, že to píšeme anonymně, nikdo neví, že jsme to my."

Přikývla jsem, jakože rozumím a už jsem se raději na nic nepsala. Holky mi pomohly založit blog a na své blogy hodily odkaz na ten můj, aby mě našly další dívky, které taky hubnou.

Když holky odešly, napsala jsem na svůj novej blog krátký článek o tom, kolik mi je, kolik měřím, kolik vážím a jaké váhy bych v budoucnu chtěla dosáhnout. Za několik minut mi tam přibylo pár milých komentářů.

Byla jsem příjemně překvapená a ihned jsem navštívila blogy těch holek, co mi napsaly komentáře. Hodně z nich bylo fakt hubených, ale našla jsem i dívky, co vážily stejně jako já, některé dokonce víc! Dneska jsem nic nejedla a když jsem stoupla na váhu, docela mě potěšilo, že už nemám osmdesát pět kilo, ale osmdesát dva... Sice mě ještě čeká dlouhá cesta, ale jednou budu taky hubená!

Tlustý deníček ✓Where stories live. Discover now