5|Nancy

423 28 18
                                    

To čo som povedala bolo síce v návale zlosti, ale neľutujem to. Prúd mojich myšlienok vyrušil príšerný výkrik, za ktorý následoval dlhý a bolestný vzlyk. Patril Annabeth.

Začala rozhadzovať nohami a rukami, kričať, srdcervúco plakať a vykrikovať slová, ako Dosť! Nie! Stačí! Prosím! Hlas sa jej na konci lámal, ale to k nej už skláňal Percy.

Pritiahol si ju do pevného objatie objatie a šepkal. ,,Sme preč Annabeth, sme v poriadku. Ty si v poriadku, ja som v poriadku. Dostali sme sa odtiaľ," hovoril potichu a Annabethin krik prešiem do tichêho plaču.

,,Neplač chytrolínka, nenávidím keď si smutná," povedal, načo sa Annabet pomedzi slzy objavil na tvári malý úsmev plný bolesti. Až teraz, keď som sa  zahľadela do ich očí, som zistila, že sú zlomené. Toľko bolesti, smútku a sklamania som ešte nikdy nevidela.

Obzrela som sa po ostatných táborníkoch, ktorý ma prepaľovali pohľadom. Až na Piper, ktorá sa v Jasonovom objatí so slzami v očiach pozerala na tú dvojicu na zami a Jasona, ktorý pevne obímal Piper okolo ramien.

To čo nasledovalo potom ma kompletne vyviedlo z mieri. ,,Toľko plaču pre mňa ľudia? Ja viem, že som vám chýbal, ale nemusíte ma toľko oplakávať," zvolal veselo chlapec, ktorý tu pred chvíľou určite nestál.

Vyzeral ako elf s hnedými rozcuchanými vlasmi. Vedľa neho stála prekrásna bruneta, ktorá mala na tvári taktiež veľký úsmev.

Ako prvá sa spamätala Piper, ktorá vybehla za neznámou dvojicou a vtiahla toho chalana do objatia. ,,Leo! Kde si do čerta bol?" spýta sa, ale to už jej slzy tečú po tvári. Nečaká na jeho odpoveď a opäť ho vtiahne do objatia, ktoré zakončí silnou fackou. ,,Ani si sa neozval. Vieš ako sme sa o teba báli?" spýta sa, no to už k nim príde Jason so širokým úsmevom na tvári.

,,Leo," povie, akoby sa mu uľavilo a tiež ho vtiahne do priateľského objatia. ,,Och ja viem, že som taký populárny, ale kde je Percy s Annabeth?" spýta sa so záujmom a poobzerá sa okolo sebe.

Táborníci sa rozostúpia a medzi nimi ich uvidím. Stále potichu vzlykajúcu Annabeth a Percyho, ktorý ju obíma a šepká niečo v gréčtine.

Leo sa zatvári prekvapene a vyberie sa k dvojici, ktorá si ho zatiaľ nevšimla. ,,Hej Annabeth, toľko sĺz len pre mňa?" spýta sa s miernym úsmevom. Annabeth vypúli oči a prekvapene naňho pozrie. ,,Leo?" šepne neveriacky. Percymu sa na tvári objavý úsmev.

Opatrne zdvihne Annabeth a obaja ho vtiahnu do objatia. ,,Tak ľudia, chcel by som vám predstaviť Calypsó," povie Leo a pritiahne si k sebe to dievča, ktoré s ním prišlo. ,,To je Calypsó?" opýta sa jeden táborník. Leo s úsmevom prikývne.

Všetci až na mňa neveriaco krútia hlavou. Asi mi niečo uniká. ,,Tak Calypsó, toto je Piper s Jasonom a Annabet s..." hovorí, ale ona ho preruší. ,,Percym," šepne a pozerá sa na očividne prekvapeného Percyho.

,,Ahoj. Vidím, že bohovia splnili moju prosbu," povie milo Percy a pevnejšie zovrie Annabeth. Calypsó len pokrčí ramenami a nerieši to.

,,Ale teraz vážne, prečo Annabeth plakala?" spýta sa a mňa obleje studený pot. ,,Uh. Niekto nás poslal do Tartaru. A vieš o Annabetiných... veď vieš čo," povie Percy a venuje Annabeth bozk na vrch hlavy.

,,Ktorý idiot povedal niečo také?!" spýta sa naštvane a prepaľuje celý dav zmätených táborníkov zabijáckym pohľadom. Opatrne sa prihlásim a čakám, čo sa bude diať.

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Jan 07, 2017 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Old enemyWhere stories live. Discover now