2|Annabeth

341 19 0
                                    

Percy bol včera fantastický. Najskôr ma zachránil pred tou blbkou Nancy Bobofitovou, ktorá ma už dlhšie šikanovala. Nie, že by som ju nedokázala spacifikovať, ale keď na vás zaútočí desať dievčat naraz a nesmiete použiť meč, je to horšie ako boj s mantichorou. A keď som šla od neho, odprevadil ma až pred dom. No a potom sme sa dohodli, že ma príde vyzdvihnúť zo školy.

Teraz kráčam práve tam a mám naponáhlo. Zaspala som a preto nestíham. Do školy vbehnem práve na zvonenie.Rýchlo si vyberiem veci zo skrinky a pálim do triedy. S tichým Prepáčte zaspala som, si sadnem na miesto.

Cez prestávku sa vyberiem ku skrinke, pri ktorej ma nanešťastie čaká Nancy a spol. ,,Tak čo Chaseová, ako sa má Percy?" začne zabŕdať. ,,Má sa dobre, narozdiel od tvojho zadku, ktorý skončil na zemi," poviem posmešne. ,,Veď počkaj po škole. Je mi jedno či tam bude Jackson. Oboch vás rozpučím," výhražne zavrčí a odíde preč. Ups. To som asi prehnala.

                         ****

Rýchlo vybehmem zo školy, aby ma Nancy nenašla a čakám na Percyho. Idem sa pozrieť na hodinky, keď ma niečo preruší. Vystrašený dievčenský krik. Všetci študenti sa začnú tlačiť von akoby im šlo o život, len ja sa tlačím dnu. Z batoha behom niekoľkých sekúnd vyberiek kosť, ktorá sa po zlomení premení na meč.

Uvidím jedáleň, v ktorej moja stará známa Kelli, naháňa, ooo nie. Prečo musím zachraňovať práve ju! Aj napriek odporu k Nancy vbehnem dnu a z celých pľúc zakričím. ,,Čauko Kelli! Dávno sme sa nevideli, nechcela si ešte zostať v Tartare?" Zamračí sa, keď ma uvidí, ale jej zachmúrená tvár sa zmení do škľabu. ,,Annabeth Chase, máš pravdu, už sme sa dlho nevideli. Kde máš Percyho Jacksona?"

Na otázku jej neodpoviem,  namiesto toho sa na ňu vrhnem.  Sú to minúty a minúty ťažkého boja, ktorý práve prehrávam. Odhodí môj meč pár metrov ďalej a začne sa nebezpečne približovať. Pritlačí ma k zemi a ja iba čakám, kým ma prebodne.

Ale namiesto toho namňa fopadne len jej zlatý prach. ,,Pápá Kelli," začujem nad sebou Percyho hlas. Podá mi ruku, ktorú príjmem, ale popod nos si mrmlem. ,,Dnes mám zlý deň." Usmeje sa na mňa a pobavene pokrúti hlavou. ,,To vidím. Inokedy sa nedáš len tak znemožniť empusou. A hlavne nie Kelli. Potvora jedna, mala v Tartare zostať dlhšie."

,,Ehm Percy, ale ona neútočila na mňa," nadhodím a ukážem do kúta, kde sa ešte stále chúlila vystrašená Nancy. ,,Čo?! To sme zachraňovali ju? Kelli by mala dostať odmenu. Čo keby sme ju hodili do East River? Teraz pokiaľ je ešte dezorientovaná a zmätená," zaprosil Percy ale ja som pokrútila hlavou. ,,Musíme ju dostať do tábora," rázne som pozrela na Percyho.

Ten si len odfrkol a chcel niečo povedať, no vyrušila ho Nancy, ktorá konečne prehovorila. ,,Č-čo to bolo? Čo ste to spravili? V-vy ste to zabili!" vykrikovala Nancy cúvajúc od nás. ,,V skratke, bola to empusa. Ak by sme nezabili my ju, zabila by ona nás. No a k tomu ostatnému, ja ti to vysvetľovať nebudem. Tetaz pôjdeš s nami do tábora a tam ti všetko vysvetlia," začal Percy, ale obsah sa jej asi nepáčil lebo začala cúvať a šepkať. ,,To nemôže byť pravda," mrmlala si popod nos.

Percyho to asi prestalo baviť, lebo ju schmatol za plece a začal ťahať. ,,Ideš chytrolínka?" Zakričal, ale to som už pribehla k nemu a chytila ho za ruku, čomu sa usmial. Nancy jačí a trhá sa, čo ale Percymu vôbec nevadí a ťahá ju ďalej. Vyjdeme pred školu, kde rýchlo nastúpime do taxíku a nadiktujeme adresu. Po presviedčaní, že tu naozaj chveme vystúpiť nás pustí a my sa vyberieme hore kopcom.

,,Tak čo Nancy, ktorý z rodičov ti chýba?" spýtam sa a pozriem na Nacy, ktorá si už vykračuje vedľa nás. ,,No, nemám otca, ale ako to vieš?" spýta sa mierne zaskočená. ,,Bude to Hermés," zamrmle si Percy, ,,To by vysvetľovalo to kleptomanstvo." Pokračuje vo svojom dumaní a ja s ním musím len súhlasiť.

Očividne prekvapená Nancy sa ani nestihne čudovať, lebo prejdeme okolo spiaceho Peleusa a vkročíme do tábora. Okolo nás sa to už hemží táborníkmi, veď je začiatok prázdnin. Vojdeme do hlavnej budovy s úmyslom nájsť Cheiróna. Nancy sa neveriaco obzerá okolo nás a obdivuje všetko naokolo.

Konečne prídeme pred tie dvere a zaklopeme. Po pár sekundách nám otvorí Cheirón, očividne prekvapený, že nás vidí. ,,Percy Annabeth, rád vás vidím!Ale čo tu robíte, nemali ste prísť až zajtra?" Spýta sa zvedavo. ,,Nuž, pôvodný plán taký bol, ale niečo nám ho prekazilo," povie Percy a hlavou ukáže za nás, kde stojí Nancy s vyvalenými očami, zízajúca na Cheiróna.

,,Ach tak. Odveďte ju teda za Piper, nech jej spraví prehliadku. Mala by byť u Jasona," povie Cheirón a milo sa na ňu usmeje. My sa okamžite vyberieme k Diovmu zrubu, aby sme sa čo najskôr zbavili tej potvory.

Old enemyWhere stories live. Discover now