Vízipark az ebédlőből

509 53 8
                                    

Kheirón hangos patadobogással jelzi,hogy szóhoz akar jutni. Szép lassan elhalkul mindenki,és már csak Mr.D szürcsölését lehet hallani.
-Drága táborlakók! Az istenek óvjanak titeket ezen a csodás estén is,és köszönöm,hogy mindenki odaadóan dolgozik és fejleszti a képességeit! Most pedig szeretném ha két újoncot köszöntenétek. Percy és Annabeth Jackson fiát és lányát.-mindenki sugdolózzik,felénk mutogatnak. Zavarban vagyok,Matt próbál kicsit magasabbnak tűnni,ezért kihúzza magát. Egy magas,szemet vakító,rózsaszín és csipkébe öltözött lány áll fel. Hosszú,szőke haja copfba kötve. Köhint egyet,és a pavilonba tartózkodó összes fiú rá figyel.
-Ömh,Kheirón...-kezdi selymesen-jól értettem,hogy két félvér gyerekeiről beszél?-Csak most veszem észre újdonsült barátnőmet,Dorothyt. Ott ül kettő emberrel arrébb,az élő Barbie babától,arcán düh jelei.
Kheirón bólint a kérdésre.
-Igen Rose. Van ezzel bármi problémád?-Még a neve is undorítóan nőies. Ki nevezi el a lányát egy olyan virág után,ami gyönyörű,de szúr és fájdalmat okoz?
Rose gonosz pillantással illeti patás tanítónkat,és rázendít.
-Igen,van! Nem elég,hogy tavaly befogadtunk négy ilyen..-itt próbál visszafogott szót keresni-egyént,de most ismét jöttek ketten?! Mr.D,ugye igazam van? Hiszen ide csak félvérek járhatnak! Nem ilyen selejtek!
Mr.D megrántja a vállát. Ettől Rose még dühösebb lesz. Ahogyan Kheirón is.
-Meg ne halljam mégegyszer,hogy bárkit is "selejtnek" hívsz Rose!-mondja bosszúsan Kheirón. Hangja nyugodt,de mégis kemény,szemei villámokat szórnak. Rose pökhendi módon visszaül a helyére. De ahogy ő abbahagyta,rákezd egy fiú. Ő Beth asztalánál ül. Magas,kicsit véznább a többi fiúhoz képest.
-Oh Rose,berezeltél? Még a végén összefognak ellened a "selejtek",és akkor jaj lesz a szép kis copfodnak!-ordítja át a másik asztalnak. Ezt persze más se hagyhatja annyiba. Tőlünk egy lány áll fel,tarkójánál fel van nyírva a haja.
-Fogd be Valdez! Neked inkább csöndbe kéne maradni! A hülye kis géped miatt hiányzik az egyik ujjam!-felmutatja bal kezét,és lám,nincs meg a kisujja.
Valdez fiú kissé elpirul,de folytatja.
-Senki se mondta,hogy lopd el,te szarka!-Matt mint ha pingpong meccsen lenne,úgy néz,oda és vissza. Kathy dühösen ordítani kezd arról,hogy ők bizony nem lopnak,csak kölcsön vesznek,ezt-azt. Erre pár Athénés is beszáll a vitába,aztán az Árészosok is rákezdik.
Végül már senki se tudja,hogy miért kiabál,csak annyi a lényeg,hogy ezt minél hangosabban tegye. Érzem,ahogyan zsong a fejem,tehetetlenül vergődök a viták tengerében. A hasam morogni kezd,a tüdőmből kiszalad az összes levegő,a vérem pezsegni kezd.
Nem tudok semmit.
Csak annyit,hogy elegem van...Véget kell vetnem ennek!
Felállok,öklömmel az asztalra csapok.
-CSÖND LEGYEN!
Mindenki elhalkul,majd hatalmas robbanás rázza meg a pavilont. Közvetlen a közepén,egy hatalmas vízsugár csap fel,akár egy vulkán. Mindenki sikítva menekül kifele az épületből. Egy percig megrökönyödve állok,de Matt elránt,így én is kijutok a pavilonból.
-EZT mégis hogyan csináltad?!
-Ez a csaj nagyon nem kóser!
-Szentséges Athéné,a pavilont újra kell építeni!
És még ehhez hasonló megjegyzéseket kapok. Fogalmam sincs,hogy mi történt pár perccel ezelőtt. Matt bíztató mosolyt küld felém,de szemeiben valami mást látok...talán félelmet.
Dorothy robog felém,mögötte Beth és két testvére akik az előbb még majd szétszedték a Hermészeseket. Csak most látom,hogy a fiúk ikrek.
-Ez mégis mi a szösz volt?!-kérdik szinte egyszerre,én pedig összezavarodva állok. Beth kifújja a levegőt,és így szól.
-Becca,Matt,ők itt a bátyjaim.-Előre tolakszik az a fiú aki Roset hergelte,és kezen csókol.
-Bobby Valdez szolgálatára.-elkapom a kezem és biccentve köszönök neki.
-Jómagam-itt meghajol a másik- Steve Valdez vagyok. Ha bármit szerelni kéne a kabinodba. Csak szólj!- kacsint,és szívem szerint felpofoznám őket. Matt morogva nézi a két ikret,és megnyugtat a tudat,hogy vigyázz rám. Vagy valami olyasmi.
Dorothy elgondolkodva piszkálja az egyik fonott tincsét,és hol rám,hol a pavilonra téved a tekintete.
-Gondolom ezután ne is álmodjak arról,hogy a többiek befogadnak.-mondom motyogva. Dorothy megrázza a fejét.
-Nagy az erőd,és nem is akármilyen elem felett. A víz képes teremteni,de pusztítani is! Ettől vagy megijednek,vagy bálványként fognak kezelni. Ha engem kérdezel,Poszeidón el fog ismerni,mint unokája.-Matt gúnyosan felnevet.
-Ugyan már! Hisz te mondtad! Néha még a saját gyereküket se ismerik el...Minket le se tojnak. Felejtsd el Becca,hogy itt bárki is lehetsz csak mert képes vagy robbantgatni!-meglep Matt kirohanása. Szinte már fájnak a szavak. Matt megigazítja szemüvegét,és elmegy a bungalók felé. Beth kiabál neki,de meg se hallja. Szemeimet könnyek marják,miközben belátom...igaza van. Senki se vagyok,ettől a képességtől.
Dorothy valami olyat motyog,hogy jól agyon kéne verni,meg szappannal kimosni a száját. Két Valdez fiú próbál pár hülye poénnal szórakoztatni,de látják,hogy nem érdekel ezért befejezik.
                                ****
Már mindenki alszik a Hermész bungalóba,csak én nem. Matt mondatai kavarognak a fejembe...
Hogy mondhatot ilyet?
Sóhajtok,és kimegyek az ajtón a sötét éjszakába. Csak a hold világít,és egy ablak...
A Nagy házban valaki nem tudd aludni. És ha mázlim van,akkor az Kheirón,és nem Mr.D.
A lábaim célirányosan mennek az épület felé. Tudom,hogy ott megkapok minden választ. Nem fogom hagyni,hogy egy kis képesség közém,és a bátyám közé álljon!
Mindenem remeg mikor az ajtó elé érek. Már épp kopognék,mikor az ajtó nyikorogva kinyílik. Kheirón kerekesszékben ül.
-Hova..hova lett a ló teste?-nyögöm ki esetlenül. Kheirón szemöldöke felfut.
-Gyere be inkább Rebecca. És talán másra is választ kapsz.
Bólintok,és belépek.

Vége is lenne ennek a résznek! Nagyon,nagyon remélem,hogy tetszett! Sajnálom,hogy későn hoztam,de mostanában minden a nyakamba szakadt...:/
A következő résznél találkozunk!❤

Segítség, félvér lettem!Where stories live. Discover now