21 | Nejlepší kamarádky drží spolu.

198 6 0
                                    

TERI

Bedlivě jsem se snažila přijít na to, co všechno se stalo včera večer a jak daleko to až zašlo. Byla jsem si ale skoro jistá, že jsem s Radkem nezašla až k tomu nezvratnému činu. Tak daleko jsem snad nezašla. Na druhou stranu jsem si ale říkala, že by se nic nestalo, když bychom se k tomu činu dostali. Přeci jen se na mě vykašlal David, ne ja na něho. Proč bych měla pikat za něco, co jsem vlastně vůbec neudělala? 

Natáhla jsem se přes celou postel pro svůj mobil, jelikož mi došlo, že jsem dneska ještě vůbec nebyla na instagramu. Začala jsem tedy projíždět novými příspěvkami, když na mě vyskočilo stories Radkova soukromého účtu jménem "milujudallashokejrizkyapivo". Jeho jméno na instagramu mě snad nikdy nepřestane rozesmívat. Jeho soukromý účet má být určen jen pro jeho nejbližší, i tak ho tam ale sleduje přes 500 lidí - popularita hokejistů. Stories se chvíli načítalo a já jsem mezitím přemýšlela o tom, co by to mohlo být za volovinu tentokrát. 

Stories se konečně načetlo a mně se sevřel žaludek. Posadila jsem se a zatajila dech. Skrz můj mobil se na mě dívalo video, které natočil hodně opilý Radek, kde se semnou líbá a natáčí to na svoji selfie kameru. Sice se tam od něho odtahuji, to ale většině nedojde - vždyť se Radek líbá buď s neznámou holkou nebo s holkou Davida Pastrňáka. Neexistovalo nic mezi, Moje první myšlenky směřovali k Davidovi a co si o tom asi pomyslí on. Jaký problem z toho budu mít já či Radek teď bylo to poslední, co mě napadlo. 

Když se mi snad trochu vrátila barva do obličeje, vytočila jsem Lauřino číslo a jen doufala, že mi to co nejdříve vezme.

"Dobré ránko." Pozdravila mě neutrálním tónem což mi hned potvrdilo, že u ní také asi nebude všechno v pořádku, moje lakomost mě ale přemohla, a proto jsem na ní vyvalila všechny svoje problémy. 

Laura si oddychla a zřejmě nevěděla, zda se mi má s něčím svěřit nebo ne.

"Lauro znám tě svůj celej život a vím dokonce i jak tvůj hlas z ní přes telefon, když se ti něco nelíbí a když mi něco nechceš říct, takže ven s tím, nebo-"

"Viděla jsem se s Davidem." 

"Co?" 

Zamrkala jsem a odhodila ze sebe přikrývku, abych se mohla dostat dolů z postele. Naštěstí jsem na sobě měla pyžamové tílko a kraťasy - nevím, co by se mi honilo hlavou za myšlenky, kdybych se probudila bez jakéhokoliv oblečení. 

"Ty ses viděla s Davidem?" Nechápala jsem.

Lauras si na druhém konci drátu oddychla, "Jo, potkala jsem ho náhodou ve Starbucksu a myslím, že byste si měli neprodleně promluvit o všem, co se tu odehrálo."

Opřela jsem se o stěnu a zírala ven z okna, zmatená o odpovědi, kterou bych měla použít.

"Teri?"

"Jsem tu." Ozvala jsem se a projela si rukou vlasy, "Já vím. Měla bych. Nejdřív by to ale asi chtělo konverzaci s Radkem o včerejší noci a co se vlastně stalo."

"Stoprocentně jste se líbali. V tom klubu, kde mě představil svýmu kamarádovi. To si pamatuju moc dobře."

Nevěděla jsem, jestli se mi chtělo Lauru popíchnout a nebo se propadnout hanbou do země. Zvolila jsem první možnost, abych ulehčila náladu, "No jo, ten pěknej hokejista, se kterým sis vyměnila pár pus, viď?" 

Laura si znovu oddychla, tentokrát frustrovaněji než předtím, "Terko, já na tvoje vtipy fakt nemám náladu teď. Ani ses mě nezeptala, proč jsem tak naštvaná, když mě znáš tak dobře."

"A nebylo by nejlepší se prostě sejít? Můžu za tebou dojít do toho Starbucksu, jestli je to ten v naší ulici." Nabídla jsem se a obula si mezitím pantofle. Laura souhlasila, a tak jsem se dala do oblékání za svou nejlepší kamarádkou.

* * *

LAURA

Docela se mě dotkla Terčina sobeckost a její potřeba mluvit pouze jen o svých problémech, když ty moje jsou evidentně dvacetkrát horší než ty její. Ona s Radkem prakticky nic neměla, jen pár pus. S Davidem si to mohli vyříkat, kdyby oba nebyli tak zapeklitě tvrdohlaví. Já se málem vyspala s Connorem, když si Auston vybral hokej místo mě. Nevím co to do mě vjelo, doteď to nechápu. Byla to jedna z mých horších chvilek. 

"Ahoj." Někdo mi poklepal na rameno a já periferní vizí spatřila jen blonďatou hlavu, což muselo znamenat, že přišla moje nejlepší kamarádka.

"Čau." Odsekla jsem možná horším stylem, než jsem chtěla. Terka se posadila naproti mě, kde se ten den už vystřídali dva slavní hokejisté. Nadzvedla jedno obočí a výrazem se mě zeptal nač ten hněv.

"Promiň ale nepřijde mi v pohodě to, že se svojí nejlepší kamarádky ani nezeptáš na její problémy jako bych tě už vůbec nezajímala." Máchala jsem rukama sem tam, až jsem málem shodila svoje nedopité kafe. 

Terka si povzdychla a podepřela si bradu jednou rukou, "Promiň, promiň, nechovala jsem se jako pravá kamarádka. Tak povídej a já budu poslouchat."

Vyklopila jsem na ni vše. Od Davida po Austonovo "ty víš, že tě taky miluju". Byla jsem víc zmatená, než kdy předtím. Za tu krátkou dobu mi Connor tak moc přirostl k srdci, že o něho nechci přijít, jen si nejsem jistá, jakým způsobem ho mám ráda a jakým způsobem se na mě dívá zase on. Na druhou stranu jsem se ale cítila až po uší vinna, kvůli tomu jednomu večeru, kdy Austonovi docvaklo, na co jsme se s Connorem chystali. A i kdyby mu to nedošlo, tak jsem mu to vše sama vysvětlila před asi dvěma hodinama. 

"Ach jo, proč se tohle všechno dějěe zrovna nám?" Zasténala Terka, zatímco jsem vypila poslední lok kávy. Pokrčila jsem rameny a pokračovala místo ní,

"Nejely jsme sem náhodou, abychom si užívaly se svýma klukama a zapomněly na naše problémy v Evropě?" Optala jsem se převážně sama pro sebe a zadívala se na davy za sklem na ulici, "A teď je to všechno naruby a to se za míň než týden do té díry vracíme." Terka se na několik sekund odmlčela, před tím než se odhodlaně znovu ozvala, 

"Já vím přesně, co teď musíme obě dvě udělat."

Dream | World Cup of Hockey 2016 [CZ]Kde žijí příběhy. Začni objevovat