15 | Flaška.

246 11 1
                                    

~

Lauřin úhled pohledu

Zahlédla jsem Austona, jak probodává Connora pohledem po tom co si něco pravděpodobně vyříkávali, ještě před tím než se vrátil zpět k nám, spolu s Terčiným mobilem.
"Snad tě nebude otravovat." Auston jí vrátil mobil a Terka se na mě skepticky podívala. Já jen pokrčila rameny a vykulila oči.
"Hele!" Ukázala jsem ke dveřím za kluky a všichni se tam hned podívali, "To je Faksa!"
Terka zabručela, "Co ten tady dělá?"
Já jen pokrčila rameny, zasmála se a začala na Radka mávat. Ten se k nám začal přibližovat a Austonovi mezitím zazvonil mobil. V tu chvíli jsem to vůbec neřešila.

"Ahoj, co ty tady?" Pozdravila jsem Radka, který si opatrně sednul do křesla k našemu stolku. Radek se chystal odpovědět, ale všechny nás vystrašil Austonův zvýšený tón hlasu,
"Cože?!"
Vykulila jsem na něho oči a on si jen rukou nervózně projel vlasy. Pak si jí přiložil k puse. Auston pomalu vrátil mobil do kapsy a my jsme se ho všichni začali jeden přes druhého ptát o co šlo.
"Já-Já musím jít." Vypadlo z něho a hodil na stůl přesně tolik korun, kolik stál jeho drink. Rychle bez rozloučení se vyřítil ven z baru a nikdo z nás nechápal co se právě teď stalo. 

Vyběhla jsem za ním ven a rozhlédla se ze strany na stranu. Napravo relativně daleko od sebe jsem spatřila jeho červené tričko, které svítí dokonce i v noci. Rozběhla jsem se za ním a konečně s jazykem na vestě ho dokázala chytnout za loket a otočit ho čelem k sobě.
"Co to doprdele mělo znamenat?" Vyjela jsem a on se mi jen snažil vykroutit ze sevření,
"Nech mě bejt Lauro." Okřiknul mě,

"Co ti je? Stalo se snad něco? Kdo ti volal?" Snažila jsem se pochopit aspoň něco z tohohle nepořádku, ale můj mozek mi to nedovoloval,

"Kdybych ti to řekl, už bys se mnou nikdy nemluvila," Auston se zraněně podíval pryč a já ho opatrně chytila za ruku. On jí rychle hned zase vyvlékl a zastrčil si je obě do kapes svých džínů, "Víš Lauro, je tu něco, co jsem ti ještě nepověděl a teď na to nemám absolutně náladu ti to říkat. Ono je to docela závažný a já ti nechci kazit dnešní večer. Jestli chceš fakt vědět kdo mi teďkonc volal, tak to byl náš trenér a říkal, ať za ním ihned teď přijedu a ať zapomenu na holky, hlavně na tebe."

Nevěřícně jsem otevřela pusu a chtěla mu na to něco říct, ale neměla jsem vůbec ponětí o tom, jak na tohle správně zareagovat, abych se ho nedotkla.

"Omlouvám se." Vypadlo ze mě potichu a on se jen podíval směrem nahoru a vydechl. Já se zadívala na kouř, který mu šel od pusy a to mi připomnělo jak chladno mi je, protože nemám na sobě žádnou extra vrstvu, jak jsem za Austonem rychle vyběhla ven.

"Už musím jít, nechci přijít pozdě. Ahoj." Otočil se a já tam jen tak stála a pozorovala ho, jak se mi vzdaluje z dohledu. V tu chvíli jsem ještě nevěděla, co mě čeká za novinky od něho za několik dnů.

Connorův úhled pohledu

Radek se usmál na servírku, když jako poslední zaplatil a my jsme se všichni začali zvedat - já s Laurou z pohovky, Radek z křesla a Terka z pohovky naproti nám.

"Já ještě třeba vůbec nemám chuť jít na hotel," Ozval jsem se, když jsme všichni vyšli ven, už trošku pod vlive alkoholu (jen mírně), "taaakže jsem se rozhodl, že vám ukážu jeden dobrej bar, kde se hraje bowling, kulečník a dokonce i poker, jestli to teda někdo z vás umí."

Nikdo se nepřihlásil, místo toho jsem schytal smích všech mých společníků. Podvědomě jsem ucítil, jak si Laura propletla svou ruku tou mou, když jsem jí měl zastrčenou v kapse.

Dostali jsme se do druhého baru a já jsem začal hrát bowling. Hrálo se to na týmy a tak jsem byl v týmu s Laurou a Radek s Terkou. Večer se pak už chýlil ke konci a to jsme všichni byli už pěkně pod vlivem alkoholu.
Vyšli jsme ven a já vytáhl krabici cigaret. Ne že bych kouřil pravidelně, ale takhle s kamarády si někdy dám.

"Chcete někdo?" Optal jsem se a odpovědí bylo to, že mi celou krabici vytáhla Laura z ruky a vzala si jednu. Po ní si vzali i Radek s Terkou a já se smíchem vytáhl zapalovač. Všichni jsme si zapálili a pokračovali dál směrem k našemu hotelu. Domluvili jsme se na tom, že se ostatní nezdrží dlouho, protože druhý den Radek hrál s USA (už jen o čest) a my vlastně už vůbec nehráli, protože jsme se neprobojovali dál. Laura nejdříve protestovala, protože věděla, že můj spolubydlící je Auston a nechtěla ho teď vidět, ale nakonec jsme jí přemluvili, že stejně ještě nebude doma.

Když jsme se dostali na hotel, všichni jsme už dokouřili naše cigarety a tak jsme si u mě na pokoji kecli na zem.
"Já mám ještě na něco chuť." Ozvala se Teri, která momentálně projížděla instagram na mobilu a podepírala si rukou bradu.
Vstal jsem a popošel k našemu minibaru, který je napůl můj a napůl Austonův. Je tam ale jedna část, která patří nám oběma a to je ta část s vodkama. Vytáhl jsem láhev, zavřel minibar a zamáchal s ní ve vzduchu. Terka se po ní natáhla, já jsem jí ale naschval odtáhl tu vodku dál a položil jí na zem uprostřed našeho kruhu, ve kterém jsme seděli.

"Flaška?" Přimhouřil oko Radek a protočil očima, "Connore, kolik nám je abysme tohle hráli?"
"Vždyť to je universální hra kterou hrajou všechny věkový kategorie, ty idiote," Sjel jsem jo sarkasticky a holky se začaly smát, "Takže tahle flaška alá Connor McDavid funguje tak, že na kohokoliv tenhle konec flašky ukáže, tenhle člověk je ten co plní ten úkol. Jo a hrajem na všelijaký úkoly, by the way. A ten úkol vymýšlí ten člověk na druhým konci flašky, nebo klidně všichni dohromady, to je jedno."

"Takhle se ale hraje flaška všude, Connore." Prohlásila Laura a já jí sjel pohledem a místo toho roztočil flašku uprostřed. Ta hned ukázala na mě a naproti mě čirou náhodou seděla Terka. Ta se jen šibalsky usmála,
"Dej si french kiss s Laurou."

Dream | World Cup of Hockey 2016 [CZ]Kde žijí příběhy. Začni objevovat