17 | Nečekaná bitka.

197 9 2
                                    

Uhnula jsem jeho ruce a hodila na něj pohled. On zvedl ukazováček a dal si ho před rty, abych nemluvila. Bylo slyšet jak Auston chodí po pokoji a já jsem se kousla do rtu, když jsem si uvědomila, že jsme tam nechali zapnuté mobily. Slyšela jsem cinknutí a hned mi bylo jasné, že tohle nebyl můj mobil, ale mobil Laury. A v tu chvíli nám všem došlo, že tenhle večer asi šťastný konec mít nebude.

"Lauro?" Ozval se Auston a v tu chvíli jsem si všimla Radkova trička, které bylo přiskřípnuté ve dveřích skříně. Podívala jsem se na něho a chtěla mu naznačit, ať s tím něco udělá, ale má pusa jakoby zmizela. Podívala jsem se na něho, jak se opíral o dřevěné pozadí skříně a na chvíli se mi hlavou prohnaly divoké myšlenky, o tom co bych Rakdovi chtěla udělat. Doopravdy ale jenom na chvíli. Na víc jsem si nemohla dovolit, i když tohle můj mozek bojkotoval.

Tohle ale byla jen jedna z dalších věcí, které by nás mohly prozradit a proto jsem se umlčela a rozhodla se sedět v tichosti. I tak nám ale už bylo jasné, že dřív nebo později se Auston všechno dozví. A to jsme ani nevěděli, co se s Laurou a Connorem doopravdy děje. Mně už ale napůl bylo jasné, co tam dělají, protože na Lauře byla vidět nedočkavost, kdykoliv se na Connora podívala. Nikdy jsem moc nepochopila, co se jí na Američanech tak moc líbilo.

Radek se na mě podíval, s nadzvednutým obočím. Já jen rychle sekla rukou zprava doleva před svým krkem a stiskla rty k sobě. Opřela jsem se o dveře skříně, které byly zamčené, ale i tak se mi nechtěně podařilo skřípnout dřevem. Potichu jsem zasyčela, když jsem slyšela, jak se k nám přibližujou něčí kroky. Na jednu stranu, mi spadl kámen ze srdce, protože tohle byla možnost, dát Lauře čas, jak se schovat před svým přítelem, ale na druhou, mi bylo jasné, že jsem možná všechno zkazila.

"Haló?" Austonův hlas pronikl škvírou, mezi dveři, když jsem si jazykem přejela rty a rozmýšlela se nad tím, co mám udělat. Místo odpovědi, jsem ucítila Radkovu ruku na svém rameni a tak jsem se na něho otočila, s prosebným výrazem v obličeji. On jen pokrčil rameny a něco zaartikuloval, čemu jsem nerozumněla. Nadechla jsem se a dala svou ruku na jeho a pomalu ji sundala z mého těla.
Odkašlala jsem si a zeptala se nahlas, "Austone?"
Dlouho nikdo neodpovídal, načež jsem si všimla toho, jak se Radkova ruka pořád dotýká té mé na podlaze skříně, po té co jsem mu jí sundala z mého ramene. Chtěla jsem něco udělat, pak ale promluvil Auston,

"Teri? Seš to ty?" Bylo slyšet, jak si kleká na zem, nejspíš aby se s námi mohl nějak lépe dorozumívat.
Zavrtěla jsem hlavou, nad tím, jak mi všechno přišlo v tu chvíli absurdní, "Jo, jsem tu i s Radkem."
"Radkem jako...?"
"Jo, Radkem Faksou." Vyštěkla jsem na něho. Už me štvalo, jak to všechny překvapovalo. Můj vztah s Davidem nikoho nepřekvapoval, tak proč by ho mělo ohrožovat moje přátelství s Radkem, který má stejné příjmení jako já?
"Wau, wau, wau, oukej, nemusíš se hned takhle rozčilovat." Zabručel Auston a já jsem mu už už chtěla odpovědět urážkou, než mi Radek dal ruku před pusu a ujal se konverzace sám.

"Víš, jsme tu zamknutí." Promluvil Radek, kterého se mi podařilo setřást. Z druhé strany skříně bylo slyšet lehké zasmání. Pak ale následovalo dlouhé ticho a mně se sevřé žaludek, protože mi bylo jasné, že Auston si to všechno teď v hlavě určitě dává dohromady. Na to bylo z koupelny slyšet, jak něco nebo dokonce možná i někdo spadl na zem. Já zavřela oči a zasyčela bolestí, protože teď to bylo jen na mě a Radkovi, abychom to zachránili.
"Kde je Laura?" Zeptal se Auston, docela přímým tónem, že nic nechce natahovat a chce slyšet definitivní odpověď. Zpanikařila jsem a plácla první věc, která mě napadla,

"Zamkla nás tady a pak zmizela, já nevim, hele mně asi teče krev z nosu, nebo něco, já nevim, ale - au - něco mě strašně bolí a nemůžu dýchat - "
Z koupelny vyšlo další prásknutí, jako kdyby na zem spadlo sklo. Bylo slyšet jak se Auston pomalu zvedá a tak zaskočil do akce i Radek,
"Austone! Terka nemůže dýchat! Prosímtě, byl bys tak laskavej a otevřel tuhle skříň, hned teď?"
Podívala jsem se na něho s úsměvem na tváři, který ale stejně určitě v té tmě nebyl vidět. Věděla jsem, že
s ním budu mít dlouhé a silné přátelství.
"Ježišimarja, dobře, abyste se nezbláznili -" Auston si zase sedl, před tu skříň a začal hledat někde po zemi klíč. Já si v klidu oddychla a jen doufala, že jsme vyslali Lauře a Connorovi dost dobré znamení.

* * * * *

LAURA

Když jsme uslyšeli Austonův hlas, byli jsme s Connorem připravení na nezvratitelný akt, který by mezi námi zcela určitě změnil vztah. Odtrhli jsme se od sebe a začali si oba přetahovat oblečení přes hlavu. Začala jsem si uvědomovat, co se mohlo stát, kdyby Auston nepřišel. Nějak jsem na to ale neměla silný názor. Lauru z mistrovství by tohle zničilo, v první řadě by to ani nezkoušela, ale tahle Laura je jiná. Možná to bylo tím, co mi Auston řekl, o tom, jak se nesmíme teď vídat a o tom jak je mu hokej přednější než já, a nebo to bylo to hořící svědění, které jsem vždy okolo Connora cítila v břiše.

Každopádně se mi málem zastavilo srdce, když jsem slyšela, jak Auston v tichosti chodí po pokoji a bylo mi jasné, že každou chvíli otevře dveře do koupelny, o které se z druhé strany opíral polonahý Connor McDavid - jeho nejlepsí přítel, nebo-li ten kluk, se kterým jsem se málem před chvílí vyspala. Naštěstí jsem uslyšela hlas své nejlepší kamarádky, která volala na Austona. To nám s Connorem dávalo aspoň trochu času na to, abychom přišli s věruhodným vysvětlením pro to, proč stojíme oba nazí, tělama nalepení na sobě, v koupelně mého přítele. Moje oči si všimly skoro prázdné skleněné láhve vodky. Ukázala jsem na to a doskákala k tomu jednou nohou, přičemž jsem si snažila natáhnout džíny přes svůj zadek.

"Rozbij to a budeme dělat, že mě tady ošetřuješ." Vyhrkla jsem a podívala se na Connora, který si to vyložil tak, jak chtěl, a proto na mě zdvihl obočí. Pohledem jsem ho zklidnila a vzala tu láhev sama, vylila z ní zbytek vodky a uhodila jí o umyvadlo, načež se po skoro celém pokoji rozletěly střepy. Vzala jsem zbytek láhve do ruky a nadechla se, před tím než jsem si ho zaryla do kůže nedaleko od svého loktu. Zasyčela jsem a zabrala ještě víc, když jsem neviděla dostatek krve.

"Lauro, to ale fakt nevim, kde tady mají náplasti a obvazy..." Zavrtěl hlavou Connor. Jen jsem na něj hodila opovážlivý pohled a nahlas zabručela. Rukou jsem si projela vlasy a začala si uvědomovat, jak se všechno tak rychle semlelo, když mi po ruce začala rychle stékat krev. Connor si rychle přehodil tričko přes hlavu a seběhl se ke mně. V tu chvíli už jsem dokonce měla kapky krve na svém bílém vršku.
"Pak si musíme promluvi, já-" Začal Connor, já ho ale jen odbyla,
"Řízla jsem se o střep, když jsme omylem rozbili láhev od vodky. Terka a Radek tam jsou zavření, protože jsme je chtěli dát dohromady. Nic víc se nestalo, rozumíš mi?" Upřeně jsem na něj zírala a on jen přikývl, načež začal tahat k sobě toaleťák.

Dveře do koupelny se zachvěly a mně došlo, že jsme je zapomněli odemknout.
Super Lauro, tohle už tak lehce nevysvětlíš.
Kývla jsem stejným směrem a Connor se zvedl je otevřít. Dovnitř se přiřítil Auston s divným výrazem v obličeji. Nedokázala jsem rozpoznat, jestli to byl zraněný pohled, naštvaný pohled nebo bůhvíjaký pohled. Neměla jsem na to čas, protože se ke mně začala dostávat pravá bolest rány, kterou jsem si byla schopná sama udělat, jen abych ochránila Connora.
Zasyčela jsem bolestí a Auston si ke mně kleknul,
"Co jí je?" Vyhrkl hnusně na Connora, který mi na krev přikládal toaleťák. Auston se otočil na Connora a výrazně na něho zvýšil hlas, "Cos jí udělal, ty kreténe?"

"Kdybych jí něco udělal, tak bych tady u ní asi teď neklečel a nesnažil se jí pomoct, ne?" Connor na něho také zvýšil hlas a v tu chvíli se ve dveřích objevili Teri s Radkem. Jediná já jsem jim viděla do obličeji a tak jsem na ně vyvalila varovně oči, ať neprovedou nějakou krávovinu. Auston se ke Connorovi přiblížil a vytáhl ho nahoru za tričko. Všimla jsem si, že Connor neměl pásek zastrčený ze strany. Auston si toho podle všeho hned všiml taky,
"Ošetřuješ jo?" Zatáhl za jeho pásek a odstrčil ho dozadu, "Co je kurva s tim páskem teda? A zamknutý dveře jsou taky úplně normální, že jo?"

Kluci se začali lehce postrkovat, až do mě omylem strčili a já spadla pryč od záchodové mísy, nad kterou jsem nechávala odpadávat krev. Auston do Connora kopnul, až ho strčil směrem k umyvadlu a hlavou skončil na zrcadle. Začala jsem syčet, jelikož se má bolest doopravdy zhoršovala a já potřebovala opravdový obvaz. Znovu jsem začala přemýšlet nad tím, co jsem vlastně kvůli Connorovi udělala. Terka se ke mně seběhla a Radek se pokoušel dostat ty dva od sebe. Můj žaludek udělal dvacet kotrmelců za sebou, než se mi udělalo tmavé černo před očima.

Dream | World Cup of Hockey 2016 [CZ]Kde žijí příběhy. Začni objevovat