5

3.3K 654 95
                                    

Fizik dersinde dersi dinlemek yerine onu izliyorum. Bir hafta önce beni ürperten o bakışları şimdi kareli bir defterin sayfasına bakıyor. Elinde tuttuğu mum boyayı evirip çeviriyor uzun parmaklarının arasında. Üzerindeki kırmızı ekoseli gömleğin çizgilerini izliyorum bir süre. Boynundaki benine ve çillerine bakıyorum. Hafif dalgalı saçlarının kıvrılışına...

Ne çizdiğini merak etmiyor değilim. Hatta hemen şimdi kalkmak, başında dikilmek ve onu izlemek istiyorum. Jeongyeon ile olan mesajlaşmamızı neredeyse ezberlemişim ve her aklıma geldiğinde tüylerim diken diken oluyor. Unutmak istiyorum.

Jongdae ile Sehun neredeyse hiç benimle konuşmuyor ama hala birlikte yemek yiyor, oturuyor ve okula gidip geliyoruz. Çünkü arkadaşlık sanırım biraz buna benzer bir şey.

Zil çalıyor. Ayağa kalkıyorum. Birkaç erkek resmen beni itekleyerek sınıftan çıkıyor. Sehun ve Jongdae kütüphaneye gideceklerini söylüyorlar. Chanyeol ayağa kalkıyor sonra. Bakışları kapının eşiğinde.
Jeongyeon.
Mor pileli eteğinin altına file çoraplarını giymiş. Üzerinde siyah ve çok bol bir hırka var. Saçlarının ucuna yeşil tutamlar kattığını gözden kaçırmıyorum. Chanyeol gülümseyerek onun yanına gidiyor ve ardından koridora doğru ilerliyorlar. Ve sonunda sınıfta benle birlikte sadece iki kız kalıyor. Yan yana oturmuş bir şeyler konuşuyorlar.

Chanyeol'un defteri kapalı bir şekilde sırasının üzerinde duruyor. Turuncu mum boya, bir şeyler çizdiği sayfanın arasına koyulmuş. Defterinin kapağında ananas etiketleri var ve biraz yıpranmış görünüyorlar. Tıpkı giysi dolabının kapaklarındakiler gibi. Yavaşça sırasına gidiyorum.
Şişeler aklıma geliyor sonra.
Güçlü?

İlgi çekmemek için sıraya oturuyorum ve derin bir iç çektikten sonra sayfayı açıyor, resimle bakışıyorum. Her bir kare dolu dolu bastırılarak boyanmış, sanki hıncını çıkarmak ister gibi. Ama etkileyici bir şekilde ilgi çekici. Resim sadece iki renkten oluşuyor; turuncu ve mavi. Portakal turuncusu garip bir balık çizmiş. Gözleri yok. Herkesin yapabileceği balıklardan. Krakerlere benziyor. Arkaplansa masmavi. Öylece karalanmış.

Balığın üzerinde C, mavi arkaplanın üzerinde B harfi yazıyor. Kayıp Balık Nemo'yu ve isimlerimizin baş harfini izliyorum. Bize bakıyorum ve her nedense kendimi ailesi öldüğünde koca bir okyanusta çaresiz kalmış Pi gibi hissediyorum.

lonely fishWhere stories live. Discover now