Duyuru

749 42 10
                                    

Merhaba arkadaşlar, nasılsınız? Umarım hepiniz iyisinizdir. Ben biraz düşünceliyim, özellikle Nefha hakkında. Zaten böyle bir şey yazmamdaki amacın başlıca nedeni zihnimde dönüp duran suallere bir kesinlik getirmektir. 

Şüphesiz biliyorsunuzdur ki Tanıtım bölümünden sonra pekte devam eden olmadı hikayeme ama soru bu değil. Soru, neden devam etmedikleri? Gelen yorumlarını çoğunluğunda betimlemelerin yoğunluğundan ve cümlelerin ağırlığından bahsettikleri aşikar. Sizden ricam, düşünceleriniz ne olursa olsun bana bildirmeniz. İsterseniz mesaj olarak atın, isterseniz yorum olarak ama lütfen okuyup geçmeyin. 

Haftalardır zihnimde çığır açan düşüncelerim, en sonunda iki sonuç ile karşımda dikildi. Sizden ikisinden birini seçmenizi veya kendi farklı bir düşüncenizi dile getirmenizi, kalpten rica ediyorum. 

1- Bölümleri şimdiden düzenlemeye başlayıp, yavaş yavaş yeni bölümlere ayak uydurmak. Son bölümlerde büyük değişiklikler olmayacağına inansam da ilk bölümlerdeki yazım hatalarımı ve boğucu cümleleri ancak şimdi fark ediyorum. Açıkçası hemen düzenlemeye almak istemiyorum ama eğer hikayem bunu gerektirirse bir kez daha düşünme fırsatı kendime tanımadan düzenlemeye alırım. 

2- Tahminen 20.bölümde bir yarı final yapar ve hikayeyi o zaman düzenlemeye alırım. Endişelenmeyin yarı final diye hikaye bitiyor değil. Nefha, aklımda gerçekten uzun bir kitap olarak canlanıyor ve daha önümüzdeki yol oldukça uzun. Eğer yarı final yaparsam, 20. bölümden sonraki bölümler ancak yaz tatilinde gelir ve bende o sırada yazdığım bölümleri yedeklerim. Bu sırada da önceki bölümleri düzenlemeye almış olurum ve içime sinene kadar tekrar ve tekrar düzenlerim. 

Lütfen düşüncelerinizi belirtin ve bu arada düzenlemeye almam kurguyu zerre etkilemeyecek. Daha çok betimlemeler arasında değişiklikler olacka ve beni etkileyen ve anahtar olan cümleleri silmeyeceğim. 

Son bir şey söylemek istiyorum. Belki zor oluyor ama bir şekilde gelişiyoruz ve bundan dolayı size çok teşekkür ederim. İyi veya kötü, bir şekilde bir yola çıktık ve bu yolda bana ve Nefha'ya eşlik ettiğiniz için teşekkür ederim. Böyle konuşunca daha çok bir veda yazısıymış gibi hissediyorum ama değil; daha değil.

Bu arada çok yakın bir zamanda özel bölüm geliyor. İyi okumalar. Lütfen düşüncelerinizi belirtin.




NEFHA -Düzenlemede-Where stories live. Discover now