Измамен

267 24 4
                                    

/ГТ Джунгкук/

Не сме се виждали с Юра от три дни. Искам да я изненадам с нещо. Тя каза, че обича рози. Ами да! Ще ѝ купя букет рози, по-голям от предишния. Сигурен бях,че ще се зарадва. Ще я поканя отново на среща, след това ще отидем на плажа. Ще гледаме залеза заедно, а след това ще наклада огън. Идеалната втора среща. Ще поканя Юра към следобед. 

Гледах телевизия, когато погледнах часовника на стената. Беше 16:34 и беше време да се приготвям. Взех си душ, облякох си бяла тениска и черни дънки, скъсани на колената и взех пари и телефона си. Отправих се към цветарницата.

/В цветарницата/

Пристигнах и започнах да оглеждам розите. Все имаше единични.

Продавачката: Мога ли да ви помогна с нещо?

Джингкук: Да. Имате ли букет рози? Но да е голям.

Продавачката: Момент. 

Продавачката отиде във някаква стаичка, подобна на склад. След минута-две се върна с букет, по-голям от предишния, който взех.

Продавачката: Такъв ли?

Джунгкук: Да.

Тя ми го подаде, а аз го платих. Излязох от цветарницата и потеглих към дома на Юнги.

/Пред дома на Юнги/

Отидох пред дома на приятеля си и почуках на вратата. Почуках още няколко пъти, но никой не ми отвори. Сигурно нямаше никой. Тръгнах си, но нещо ми привлече вниманието. Видях Юнги и Юра с гръб към мен и седяха на пясъка. Двамата се погледнаха и се целунаха. Ама те заедно ли бяха? Защо не ми казаха? Почувствах се като глупак. Изпуснах букета и закрачих с бързи крачки към нас. Бях гневен, объркан и тъжен. Ако Юра не искаше да е с мен, можеше да ми каже, вместо да я виждам да целува Юнги. Ах, как искам да счупя нещо. Почувствах се измамен.

След като се прибрах, набегом отидох в стаята си. Взех един скицник и започнах да рисувам. Учителката по изобразително вианги ми казваше, че рисуването ми се отдава. Е, сега щях да нарисувам емоциите си. Вътрешно изпитах огромен гняв, че Юнги целуваше момичето, което аз обичах. И ми се пише приятел...Приятелите не крадат момичето в което си влюбен, а ти помагат да го спечелиш. Дори втора среща нямахме. Щяхме да имаме, ако не ги бях видял заедно. Намразих Юнги. Не исках да го виждам. А относно Юра, исках я за себе си. Утре ще си я върна, обещал съм си.

My little mermaidWhere stories live. Discover now