Заедно

329 24 6
                                    

/ГТ Юра/

Беше неделя и с Юнги не си бяхме говорили много. Какво стана изведнъж? Преди беше щастлив и засмян, а сега: мрачен. Постоянно седи в стаята си и почти не излиза. Дали с Ани бяха скъсали? Не знам каква е причината, но се надявах да разбера скоро. Искам стария Юнги обратно. Искам засмения, щастливия, пълен със радост Юнги, а не този. Преди си говорехме с часове, а сега не обелва и дума. Щях да говоря с него.

Отидох пред вратата на стаята му и почуках.

Юра: Юнги, може ли да вляза?

Не чух отговор. Повторих въпроса си, но отново нищо не се чу от другата страна. Накрая не издържах и влязох. Юнги лежеше на леглото си, гушнал възглавницата и плачеше. Какво му има? Отидох до него и седнах на леглото.

Юнги: Остави ме.

Юра: Какво е станало?

/ГТ Юнги/

Плачех. Плачех, защото Юра си намери друг, за да я направи щастлива. Вярно е, че Ани скъса с мен, но това беше най-малката причина, поради която си изплаквах сълзите. Исках аз да направя Юра щастлива. Исках аз да бъда този, който ще я задържи на този свят и ще живее. Исках всичко това да е благодарение на мен. Признавам си, харесвах Юра, даже много. Когато я видях да се целува с Кук, за миг сърцето ми спря. Не исках да я виждам с него, а с мен. Когато случайно се целунахме във ваната, за миг всичко спря. Тези целувка беше вълшебна преди Юра да се измести. Исках двамата да бъдем заедно и да си правим дълги разходки по ивицата на плажа, хванати за ръце с преплетени пръсти. Исках да гледаме изгрева и залеза заедно, главата на Юра да е на рамото ми, а ръката ми обгърнала ханша ѝ. Исках всичко това да се случи, но нямаше как. Не исках да идва в стаята ми и да ме види, че съм омекнал психически и рухнал до основи, заради факта, че я обичам. Да, обичах я, но не знаех как да ѝ го кажа. Но не ѝ трябва, тя си има вече гадже, което ще я прави щастлива. 

Юра дойде при мен, но ѝ казах да ме остави. Не исках да ме вижда в това състояние. Но тя все пак се приближи, а аз се сгуших още повече във възглавницата си.

Юра: Юнги, сподели.

Юнги: Не ми се говори за това.

Не ми се говореше за нищо и с никого в момента. Исках да бъда сам.

Юнги: Искам да бъда сам.

Юра: Юнги, от три дни седиш в стаята си. Сподели. Може пък да ти олекне.

My little mermaidWhere stories live. Discover now