Парти

334 26 2
                                    

/ГТ Юра/

Не можех да спя спокойно. Мисълта, че тайната ми е разкрита, не ми даваше спокойствие. Страхувах се, че Джунгкук нямаше да опази тайната ми. Ако беше казал на хората, щях да им стана някаква морска атракция. Кук не трябваше да разбира по този начин. Щях да му кажа рано или късно, но благодарение на него, стана рано. Дори по-рано от очакваното. 

Цяла нощ се въртях и все още не можех да заспя. Исках да отида в стаята на Юнги. Станах от дивана и взех възглавницата си. Качих се горе тихо и влязох в стаята му. Лунната светлина осветяваше бялата му кожа. Бавно се приближих към него и казах името му.

Юра: Юнги?

Юнги само измрънка и леко разтвори очите си.

Юра: Не мога да заспя.

Юнги: Легни тук.

Той ми направи място и легнах до него. Затворих очите си с надеждата да заспя. Усетих ръката на Юнги да обгръща кръста ми. Знаех, че е още сънен и си казах "Все едно". Скоро бях в страната на сънищата.

/ГТ Юнги/

След като Юра дойде при мен с думите, че не може да заспи, ѝ казах да легне до мен. Знаех, че нещо я мъчи и това нещо бе, че Кук разбра за истинската ѝ същност. Но говорих с него и за мое щастие каза, че ще запази тайната ѝ. Не знам какво да правя с Джимин. Да му кажа или да не му кажа. Той ще разбере рано или късно. 

Съзнателно прегърнах Юра през кръста. Да, харесвах Ани, но сега като знам колко ѝ е тъжно на Юра...Щях да ѝ кажа, че Джунгкук ще запази тайната ѝ, още на сутринта. 

/На сутринта/

Събудих се, още прегръщайки Юра. Някак си ми носеше настроение да я прегръщам така. Станах и отидох в кухнята, за да направя закуска. Какво ли да приготвя? Сетих се. Извадих тестото от фризера и го размразих. След като тестото омекна, взех малко от него и започнах да правя кръгообразни движения с ръцете си, за да направя питка. Сложих я да се пържи и очвторих същото с останалото от тестото. 

/След половин час/

Питките бяха готови и подредих масата. Сложих портокалов сок и купа с шоколад, за да топим питките. Вече минаваше 10 часа, а Юра още не беше станала. Качих се горе, за да я събудя. Влязох в стаята си и за мой късмет Юра беше станала и търкаше очите си. 

Юнги: Добро утро.

Юра: Добро утро. 

Седнах до нея на леглото.

My little mermaidWhere stories live. Discover now