Тайната ми е разкрита

317 25 1
                                    

/ГТ Джунгкук/

Осмелих се да поканя Юра на среща. Дали Юнги ще ми се разсърди? Все пак, тя му е братовчедка и я обича много. Сигурно си мисли, че ще ѝ направя нещо, като да ѝ вържа тенекия или да ѝ разбия сърцето. Нищо подобно. Аз я харесвам, така че нямам мотив да ѝ правя нещо лошо.

Слад като си легнах, не можех да заспя от щастие. Къде ли да я заведа утре? Имах няколко места на ум. Парка, ботаническата градина, на сладолед, в кафене, на плажа. Не знаех къде да я заведа. Е, тя ще ми каже желанието си утре. Заспах щастлив и доволен, че Юра прие да излезе с мен.

/На сутринта/

Събудих се свеж и отпочинал. Погледнах часа на телефона си и видях, че е 10:47. Трябваше да се оправям. Станах от леглото и отидох в банята. Изкъпах се, след което увих хавлия около кръста си. Започнах да си избирам дрехи. Спрях се на една червена тениска и скъсани на колената дънки. Обух си бански, защото мислех с Юра да отидем на плажа. Облякох тениската и дънките и докато косата ми изсъхнеше отидох да си направя закуска. Направих си сандвичи и ги изядох набързо. Косата ми беше почти изсъхнала. Отидох си в стаята и се дооправих. Сложих си малко одеколон и намигнах на себе си. 

Вече бях напълно готов и излязох от нас. Отправих се към дома на Юнги. 

/След време/

Вече бях пред дома на Юнги. Поех си дълбоко въздух и почуках на вратата. Скоро се вратата се отвори и от нея се показа Юнги.

Юнги: Джунгкук, Юра се оправя, а ти влез и се настани удобно.

Юнги ми направи път да мина. Влязох и се настаних на дивана. Видях розите сложени във ваза с вода. Малка уснивка плъзна на лицето ми. Чух стъпки по стълбите. Ето я. Станах от дивана и очаквах Юра да слезе. Беше със една бледорозова рокля и косата ѝ беше сплетена на плитка риба кост. Беше красива. 

Джунгкук: Уха...

Юра: Как изглеждам?

Джунгкук: Изглеждаш...красива.

Юра: Благодаря.

Юнги: Приятно изкарваане.

Джунгкук: Благодаря. Обещавам да върна Юра жива и здвава.

Двамата излязохме от дома на Юнги. Юра ме хвана за ръката. Бях леко изненадан от действието ѝ, но да си призная, исках да я хвана, но тя ме изпревари. 

My little mermaidWhere stories live. Discover now