32

118 8 11
                                    

Jesse komt binnen in een joggingbroek en een hemdje. Hij ziet er heel moe uit. 'Jouw beurt!' Ik spring op, pak schone kleren en loop naar de badkamer. Ik neem een korte douche en was snel m'n haar. Als ik klaar ben droog ik me af en kleed ik me aan. Ook poets ik m'n tanden en kam ik snel m'n haar uit voordat ik terug naar de kamer loop.

Jesse ligt op bed op zijn telefoon. Ik ga naast hem liggen en pak ook mijn telefoon. Ik open een paar meldingen van instagram. @jessetjuhhh heeft zojuist een foto geplaatst, @evashilasflip heeft zojuist een foto geplaatst, @veratjuhhh heeft je getagd in een foto, @mariextj heeft je getagd in een foto, @that_appaloosa_mare_ vind je foto leuk. Ik open de foto van Jesse. Een foto van Annie. In de caption staat: My proud♥ my love♡. Ik comment: ♥♥♥ en ga naar de foto van Eva. Een foto van Flip die steigert. 'Little nugget♥' comment ik. Vera heeft me getagd in een foto van haar en Friss, waar ze zonder tuig galopperen. Ik comment: 'babe' 'friss' '♥♥♥' 'dreamteam' 'love you' 'so much' 'snel meeten'. Ik spam altijd idk waarom. Friss is trouwens echt een prachtig paard. Vera heeft gezegd dat ik hem een keertje mag rijden wat echt goals is. Vera is bae.

Dan ga ik naar de foto van Marie. Een foto van haar en Thunder. Ik comment: 'thunnieeeee!!!' 'Bae' 'ly' 'snel meeten' '♥♥♥'. Marie is ook bae want ze heeft gezegd dat ik een keer een van haar pony's mag mennen.

Jesse legt zijn telefoon op z'n nachtkastje en doet het licht uit. Ik leg m'n telefoon ook weg nadat ik heb gekeken hoe laat het is. Half twaalf.

'Vond je het leuk?' Vraag ik als Jesse weer in bed kruipt. Hij knikt. 'Het was super! En ik heb echt genoten van dat ze er was, zoals jij had gezegd.' Ik glimlach. 'Gelukkig maar.' Het is even stil.

'Vind je Anke nou eigenlijk...' begin ik. 'Leuk? Nee.' Zegt Jesse een beetje fel. 'Oke'. Weer is het even stil. 'Naja, ik denk het niet in ieder geval. Maar Anke vind mij toch niet leuk dusja.'

'Hoezo?!' Vraag ik. 'Dat zei ze toch!' Ik denk terug aan vanmorgen in de stal. Ik weet niet wat ik moet zeggen dus ik zeg maar niks. Jesse zucht. 'Welterusten.'

Ik kijk hem aan. Hij ziet er echt heel moe uit. 'Ben je zo moe?' Hij knikt. 'Wat ga je morgen eigenlijk doen?' Jesse schrikt. 'Oh kut! Ik moet Selin nog mailen dat ik kom!'

'Ga je haar lesgeven? Wat leuk!' Zeg ik enthousiast. 'Ja maar ik moet even mailen.' Hij pakt zijn telefoon weer en typt een mailtje naar Selin. Daarna legt hij zijn telefoon weer weg.

'Ik heb met haar afgesproken om elf uur, dus ik moet half elf weg van huis. Dan ben ik rond een uur thuis. 'Smiddags moet ik Annie, Macho, Antares, Giovanni en Bellaronia nog doen. Oh god ik kan beter 's ochtends voor Selin ook nog een paard doen.' Jesse kreunt. 'Als ik tenminste m'n bed uit kan komen 's ochtends...' ik glimlach.

'Kan ik geen paard doen? Dan heb ik ook wat te doen terwijl jij lesgeeft, als je dat goed vind natuurlijk!' Jesse knikt. 'Dat zou fijn zijn. Wil je met Macho wandelen? Er is in het bos een hele duidelijke route uitgestippeld met rode bordjes. Je kan niet verdwalen. De route duurt ongeveer een uur. Ik zet je dan half elf af en haal je één uur weer op. Dan kun je hem ook lekker poetsen. En als je tijd over hebt kun je ook alvast Annie poetsen!' Ratelt hij. Ik glimlach weer. 'Is goed Jes! Nu lekker slapen!' hij knikt.

Ik draai me om en trek m'n knieën op. Jesse zegt niks meer en haalt langzaam adem. Langzaam en oppervlakkig. En na een poosje luisteren val ik in slaap.

Ik word de volgende ochtend om kwartoveracht wakker. Jesse is al aan het douchen. Ik pak mijn telefoon en check instagram en WhatsApp. 'Jij bent vroeg wakker!' Merk ik onnodig op als Jesse binnenkomt. 'Ja das nodig, ik ga voor ik jou op stal afzet naar Antares.' Ik knik. 'Wat ga jij doen?' Vraagt hij. Ik haal m'n schouders op. 'Kan ik stofzuigen ofzo?' Hij knikt blij. 'Ja dat had ik eigenlijk gister moeten doen maar toen was Anke er. Hij staat in de hal onder de trap!'

Als Jesse het huis uit is pak ik de stofzuiger en ga ik aan de slag. Thuis moest ik ook regelmatig schoonmaken en stofzuigen. Ik zuig het hele huis en maak daarna ook de keuken schoon. Daarna plof ik op de bank.

Ik krijg een appje binnen van m'n zus.

Anouk: hey Destiny. Ik dacht ik waarschuw je even: mam en pap zijn nu naar het politiebureau... ze willen je terughalen.
Ik: WAT??? Maar dat kunnen ze toch niet zomaar doen? Ik bedoel: ik ben veertien, en naar huis kan ik echt niet.
Anouk: Als je echt niet thuis wilt wonen en daar goede redenen voor hebt hoef je vgm niet naar huis. Maar zomaar bij een vriend inwonen mag vgm ook niet... maar ik moet gaan
Ik: oke thx voor de waarschuwing

Ik leg mijn telefoon neer en bijt op m'n lip. Ik wil echt niet weg bij Jesse...

Als Jesse een paar minuten later thuiskomt wil ik het hem zeggen maar hij is nogal gehaast omdat hij laat is voor Selin. Snel doe ik mijn jodpuhrs aan en stap ik in de auto. Hij rijdt veels te snel naar stal en zet me af. 'Veel plezier!' Zegt hij. 'Jij ook!' En weg is ie. Ik zucht en loop naar Macho.

'Zo jongen, kom je mee?' Ik kijk nog even op de stalklok, kwart voor elf, waarna ik de zwarte shetlander meeneem naar buiten. Ik pak de poetstas waar "Demacho" op staat en ga lekker naast hem zitten. Ik kriebel hem zachtjes over zijn hals en hij blaast zijn warme adem in mijn gezicht.

Na een kwartiertje ga ik hem poetsen. Macho is een beetje ongeduldig maar wel braaf. Na driekwartier poetsen is Macho helemaal schoon. 'Kom pony, het is half twaalf. over anderhalfuur haalt Jesse me weer op' praat ik zachtjes tegen de zwarte shet terwijl ik het halstertouw los knoop.

Ik loop met hem het erf af en steek de weg over. We komen in het bos en meteen zie ik de route met rode pijltjes. Kan niet missen.

Na een half uurtje gelopen te hebben nemen we even pauze. Macho kan even lekker grazen en ik ga naast hem zitten in het gras. Ik heb de hele weg nog amper dingen gezegd omdat ik diep in gedachten was verzonken.

'Ik wil echt niet naar huis Mach' fluister ik zachtjes tegen de pony. 'Ik heb het eindelijk goed bij Jesse, ik bedoel: hij is geweldig. Ik weet echt niet waar ik heen moet.' Macho briest. 'Ik ga echt niet naar huis en ik wil ook niet naar zo'n pleeggezin.' Ik bijt op m'n lip als ik tranen voel opwellen. Ach wat zal het, niemand die me ziet. Ik zucht en laat de tranen ontsnappen. Ze druppelen op de grond.

THANK YOU FOR READING! 1,3K!!!!!!!!!!! XXRANDOMNALANTAPERSON

Home Ft Nalanta (VOLTOOID)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu