10

161 7 0
                                    

Ik word wakker door een geluid beneden. Ik kijk op mijn telefoon. Half zeven! Is Jesse zo vroeg op? Ik blijf nog even liggen maar besluit er dan toch uit te gaan. Ik doe een joggingbroek en een hemdje aan en kam mijn haar. Weer doe ik een beetje mascara op en ik loop naar beneden.

Voor de deur twijfel ik even. Ik hoor Jesse hoesten. Ik kijk door het sleutelgat en schrik als ik zie dat Jesse geen shirt aan heeft. Ik heb al een keer op een demo een stukje van zijn sixpack gezien maar nu zie ik hem helemaal en ook de rest van zijn bovenlijf. Hij is veels te gespierd.

Hij draait zich om en loopt naar de bank om een shirt aan te doen. Ik sluip weer naar boven en ga op bed liggen. Oke hij was wel heel heel heel erg gespierd. Ik haal even een paar keer diep adem en lach om mezelf.

Dan hoor ik iemand de trap op komen. Snel pak ik mijn telefoon en doe ik alsof ik heel druk aan het appen ben. Jesse kijkt om het hoekje van de deur en als hij ziet dat ik wakker ben komt hij de kamer binnen. Ik kijk op. 'Hey!' zeg ik. 'Hoi! Wat ben je vroeg wakker?!'

'Ja jij ook' grijns ik. Jesse lacht, 'ik kon niet meer in slaap komen' 'wat dan?' Vraag ik. De lach verdwijnt van zijn gezicht. 'Gewoon. Kom je zo eten?' Ik knik en loop achter hem aan naar beneden.

Ik ga op een stoel zitten en Jesse neemt tegenover mij plaats. Hij pakt een broodje en smeert er boter op. 'Pak maar hoor!' Knikt hij naar het mandje met brood. Ik knik maar pak niks. Jesse kijkt me even aan maar gaat dan verder met zijn broodje smeren.

Ik heb geen trek. Ik ga ergens vandaag weg. Ik kijk naar Jesse. Hij ziet er heel moe uit. 'Jesse hoe was je eigenlijk zo snel bij me gisteren?' Jesse slikt even zijn hap door en antwoord: 'ik had al verwacht dat m'n hulp weer nodig was.' 'Hoezo dan?'

'Tijdens het telefoongesprek met je moeder deed ze al heel erg boos. Ze zei dat ze de politie zou bellen als je niet naar huis kwam. ik wist meteen dat als je naar huis zou gaan, dat niet goed zou gaan.' Ik denk even na over wat hij zegt. 'Maar... hoezo wilde je dan dat ik naar huis ging?' Vraag ik.

Jesse lijkt te zoeken naar de juiste woorden. 'Omdat... je anders misschien spijt krijgt. Maar je bent er nu in ieder geval geweest.' Ik knik. 'Wat zei je moeder eigenlijk?' Ik denk even na en besluit gewoon eerlijk te vertellen hoe het ging.

Behalve dat stuk dat mijn moeder zei dat Jesse niks om me gaf. Dat laat ik weg. Daardoor klopt het verhaal niet helemaal meer. Jesse merkt het blijkbaar ook op want hij vraagt of dat alles was. Ik knik. Hij hoeft niet te weten dat ik bang ben dat hij niks om me geeft. Ik glimlach maar Jesse gelooft me volgens mij nog steeds niet. Ik ontwijk zijn blik en pak met tegenzin een broodje.

Na het eten ruimen we de tafel af. Jesse ploft op de bank en ik ga naast hem zitten. Jesse pakt zijn telefoon en begint te typen. Mijn telefoon ligt nog boven dus ik staar gewoon voor me uit. Na een tijdje krijgt Jesse door dat ik niks te doen heb dus vraagt hij of ik meega naar stal. 'Tuurlijk!' Glimlach ik.

Afleiding zal me goed doen. Ik vind het altijd fijn om bij paarden te zijn omdat ik rustig mezelf kan zijn en gewoon kan genieten.

We lopen naar boven om ons om te kleden. Jesse gaat eerst even zijn haar doen in de badkamer. Ik verwissel snel mijn kleren en trek mijn sokken aan. Als ik me weer omdraai is Jesse er en trekt hij net zijn shirt uit.

Snel kijk ik de andere kant op. Jesse grinnikt. Ik word nog roder dus ga ik met mijn rug naar hem toe mijn haar kammen. Pffft even diep ademhalen. Ik pak mijn mobiel en ga naar whatsapp. 26335 appjes!!! De meesten komen uit 7 van de 14 Nalanta fangroepen waar ik in zit. Ook heeft Ruby nog wat gestuurd. Ik stuur een bericht in alle groepen waarin ik vertel dat ik de groepen leave omdat ik me niet zo goed voel. Als er iets is kunnen ze me altijd privé bereiken.

Meteen krijg ik van vijf nalantavriendinnen de vraag wat er is. Ik glimlach, lieve meiden zijn het ook. Ik leg ze uit dat Blondie is ingeslapen en ik ruzie met mijn ouders heb. Ze zeggen dat ze er voor me zijn. Ik bedank ze en lees de appjes van Ruby.

Ruby: "Ey Destinyyyy! Hoe is het thuis?" Ik: "Ben niet meer thuis, ben bij Jesse."
Ruby: "Echtt???? Geef hem een knuffel van me"
Ik: ;p
Ruby: "GO HET HIM GIRL YOU GO!!!"

Ik kijk naar Jesse. 'Gaan we?' Vraag ik. Hij knikt. We lopen naar beneden. We trekken onze jodpuhrs aan en ik neem mijn chaps en cap mee. Ik kijk op de klok. Negen uur. We stappen in de auto en rijden naar stal.

Peopleee ik krijg zoveel reads en votes en comments en dat vind ik zo leuuuuuukk!! Xorandomnalantaperson

Home Ft Nalanta (VOLTOOID)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu