11

167 5 2
                                    

'Vind je het erg als ik adele opzet?' Vraagt Jesse. Ik lach, 'tuurlijk niet ik hou van adele!' Jesse drukt op een knop en adele galmt door de auto. 'That's why I can't love you in the dark. It feels like we're oceans apart. There is so much space between us, mabey we already define us, ehehehehehehehehehehehe everything changed. And Ihihihihihihihihihi don't think you can safe me...' ik luister naar de tekst. Love in the dark vind ik zo mooi.

Het volgende liedje is million years ago. Jesse zingt mee maar het is te laag voor mij. Ik geniet wel van adele haar stem. 'He jij moet ook meezingen!!!' Roept hij zogenaamd boos. 'Kan ik niet!!!' Gil ik boven de muziek uit. 'Ik ook niet!!!' Jesse lacht en ik ook. Het is fijn om weer even echt te lachen.

Jesse rijdt een erf op en stopt de auto. Hij zet de muziek uit en we stappen uit. Ik loop achter Jesse aan naar een stallenblok. 'Joehoe Annieee!' Roept Jesse, zijn stem slaat over. Ik schiet in de lach. 'Nou!' Zegt Jesse nep-beledigd.

Andorra hinnikt laag. 'Aahw' zeg ik. Ik loop achter Jesse aan naar haar stal. Andorra geeft Jesse allemaal kusjes. 'Haha dankjewel lieverd' zegt Jesse. Ik slik. Dat deed Blondie ook altijd. Ik kijk naar mijn schoenen en klem mijn tanden op elkaar. 'Gaat het?' Vraagt Jesse.

Ik knik en plak een glimlach op mijn gezicht. Ik loop ook de stal in. Andorra snuffeld aan mijn handen om te kijken of ik wat lekkers bij me heb. Dat deed Blondie ook altijd. Ik druk mijn gezicht in Andorra haar hals. Ik haal mijn neus op. 'hé' zegt Jesse en hij komt naast me staan. 'We kunnen ook gewoon naar huis he.' Ik schud mijn hoofd.

Jesse slaat een arm om me heen. Andorra doet haar hoofd naar beneden dus ik kan mijn tranen niet meer bedekken. Ik draai me om, zodat ik met mijn rug naar Jesse sta en probeer hard te stoppen met huilen. Jesse legt zijn arm om me heen. "Niet doen!" Denk ik. Ik wil wegrennen.  'Het gaat wel. Ik mis blondie gewoon' zeg ik zachtjes.

Ik pak een borstel uit de kist en begin Andorra te poetsen. Ik bijt op de binnenkant van m'n wang. Jesse draait zich ook om en begint Andorra's staart uit te pluizen. Een lange tijd zeggen we niks meer.

'zullen we naar Macho?' Vraagt Jesse opeens. 'Ja leuk!' Knik ik. We lopen naar Macho. De kleine shetlander legt zijn hoofd op de deur van zijn stal en snuift. 'Hee jongen.' Zegt Jesse. Macho snuffelt aan onze handen maar als hij ziet dat we niks bij ons hebben gaat hij weer verder met eten.

Macho doet me een beetje denken aan Shetty. De shetlander die ik vroeger verzorgde. Toen ik te groot voor haar werd en de eigenaresse ging scheiden stopte ik. Een jaar later kwam ik erachter dat ze was overleden. Ik slik.

"Niet aan denken nu!" Zeg ik tegen mezelf. 'Neem jij macho mee? Dan pak ik Andorra en dan zetten we ze even in de wei. 'Ja is goed!' Ik doe Mach zijn groene touwhalstertje om en klik er een touw aan vast. Ik neem Macho mee de stal uit. Hij is sterk. Ik laat hem om me heen draaien als hij niet stil wil staan. Jesse komt aanlopen met Annie. Macho hinnikt laag. Jesse en ik moeten lachen.

We lopen naar de wei. Macho is heel druk maar ik houd hem wel. We laten ze los in de wei en Macho begint als een gek te bokken en te rennen. Andorra begint rustig te eten. We staan nog een tijdje te kijken en dan besluiten we naar binnen te gaan. We gaan in Andorra's lege stal zitten.

'Hoe is het voor jou om op stal en met paarden bezig te zijn? Vraagt' Jesse. 'Oh prima hoor! Even wat afleiding.' Lieg ik. 'Als het niet gaat moet je dat zeggen hè. Eva heeft drie dagen mijn paarden verzorgd voordat ik het weer aankon.' Ik knik en slik de brok in mijn keel weg. 'Dankjewel Jes.' Zeg ik. Jesse staat op. 'Kom we gaan naar Antares.'

We stappen weer in de auto en Jesse zet adele weer aan. Remedy, shit! Ik knijp in m'n hand. "niet luisteren niet luisteren lalala" gaat het door m'n hoofd. I remeber all of the things that I tought I wanted to be... ik bijt op m'n wang. Jesse zet de radio harder en begint zachtjes mee te zingen. But when the pain cuts you deep and when the night keeps you from sleeping. Just look and you will see that I will be your remedy. When the world seems so cruel and your heart makes you feel like a fool. I promise you will see that I will be, I will be your remedy. 'No river is too wide or too deep for me to swim to you. Come whatever, I'll be your shelter that won't let rain come through!'

  Jesse glimlacht lief. Hij zet de muziek uit en parkeert de auto langs de kant van de weg. 'Vanaf hier is het nog een minuutje lopen maar op de stal zelf is geen plek' legt Jesse uit. Ik knik en stap uit. Als we op stal komen zie ik Mark rijden op Bella. De vrienden begroeten elkaar. Ik pak snel m'n telefoon en maak een foto van Mark als hij weer verder rijdt. 'Voor Cyb' leg ik uit als Jesse me vragend aankijkt. Jesse lacht. Zijn lach is geweldig.

Jesse is perfect doeiiiiii

Home Ft Nalanta (VOLTOOID)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu