Capitolul III

9 1 0
                                    

M am îndreptat spre cel cu masca de taur care încă  mișca ,se uita la mine cu ochi mari ,iar eu îl priveam fix ,ii pun pistolul la cap si ii dau jos masca . Era unul dintre soldați lui Bob , cu o privire mirată încep să îi verific si pe restul ,același rezultat .

Eram copleșit de furie inexplicabilă ,am stat 10 secunde pe gânduri după am îndreptat pistolul spre Bob si așteptam un răspuns .

- Mi a răpit sotia si copii ce era să fac ,spune Bob cu ochi în lacrimi.

Ardeam ne nervi ,am lăsat pistolul jos si am mers spre camera cu interzis ,de unde am luat o parașuta .

- Sefu ce ai de gând ? spune unul dintre soldați

- Dă-mi arma ta ! spun hotărât , i au arma si încep să îmi sparg un geamul cu ea , după îmi dau sacoul jos ,iau parașuta în spate , si s-ar din viteza .

Îmi deschid parașuta si il zăresc pe Andrei cum urcă într un Opel sport care era parcat chiar lângă Masina mea  ,ajung pe pământ, eram la o stradă distanta de mașină mea , mă urc repede în ea si încep să îl urmăresc .

Andrei intra în cat mai mult în depășire pentru a scăpa de mine ,dar îl ajunsesem din urmă ,mai era cu cineva în mașină ,se pare că era încă un animaluț de al lui . Am aflat asta pentru că a ieșit pe geamul din dreapta si a început să tragă cu pistolul după mine . Am lăsat capul jos ,am ridicat piciorul drept si am început să lovesc parbriz până când acesta fiind ciuruit cade .

- Trege pe dreapta ,e un ordin ! Strig sper animaluțul lui Andrei .

- Nu vreau ! Răspunde animalul ,cu o voce extrem de familiară , nu am spus nimic am luat pistolul si am început să trag . Incercăm să nimeresc roata mașini lor ,dar degeaba , pun pistolul pe scaunul din stânga și brusc observ cum micul ajutor a lui Andrei își aruncă masca pe geam .

- Arturașș , ti am lipsit ?! Scoate capul pe geam și strigă ,câteva secunde am aramas mut ,era chiar Matei varul lui Andrei , un tip alb la fata cu ochi mari albaștri și cu un zâmbet straniu .

- Trăiești ?! Matei nu spune nimic zâmbește și își retrage capul înăuntru .

Devin mai frustrat si deschid bordul mașini ,de acolo scot o mitra o armez si încep să trag , până când văd că geamul lor e din spate e ciuruit .

- Nu am nimerit pe nici unul din ei . spun în șoaptă ,iar pe moment îmi venise o ideie geniala ,ei urmau să iasă din oraș și mai există o stradă în apropiere pe unde mai poți ieși , fac repede stânga și profit de un drum mai pustiu ,fac după dreapta si accelerez cat pot , îmi dau centura jos ,deschid ușa și sar .

Sincronizarea perfecta ,masina mea merge si ii taie fata la Andrei care încercând să o evite se ciogneste de un born kilometric ,iar Masina mea se opreste într un gard .

Dau să mă îndrept spre masina lui Andrei , când ajung în fața mașini îl văd pe Matei cum iese cu capul spart , era îmbrăcat cu o cămașă albă care avea pete de sânge și niște pantaloni negri strâmți ,ies din mașină cu greu si respira foarte greu . Eu scot din buzunar o brișcă si o deschid ,mă uit 2  secunde la brișcă apoi mă uit serios către Matei care mă privea mirat .

- Ce faci Matei ,mă bucur să te revad . spun eu pe un ton calm

- Scutește mă ,haide termina ce ai de făcut ! spune el pe un ton hotarat 

- Nu trebuie sa se termine asa. 

- Vrei doar să ne ucizi ,pe toți !

- Dar voi ce vreți ?

- Ce ne pasa nouă de existenta ta , ești un nimeni !

- Păcat ,pentru ca eu te am jelit în fiecare săptămână ,eu nu am uitat cine ai fost , îmi erai fratele pe care nu l am avut niciodată ,după dispariția ta eu am fost acuzat de ucidere si era să fiu închis ,mi a luat 3 ani ca să îmi revin si sa accept adevărul, ca ești mort ,iar acum te vad alături de dujmanul meu .

- Tot prost ca înainte ai ramas !

Matei deschide ușa de la mașină și ia pistolul de pe bord ,când observ ce vrea să facă merg repede spere el si ii dau un pum ,acesta ramane intins pe jos ,iar pistolul cade pe scaunul din dreapta mașini.

- Eu încerc să vorbesc normal cu tine ,iar tu încerci să mă ucizi ,frumos . spun pe un ton cat se poate de calm ,mă abțin foarte mult să nu îl ucid .

- Ai fost un nimeni mereu pentru mine ! striga cat poate de tare ,la auzirea acelor cuvinte m am înroșit la fata si am început să tremur ,mă cuprinse o ură incontrolabilă .

- Atunci adio !! Strig mai tare ,strâng tare de cuțit și eram gata ca să sar pe el să îl injunghi ,când aud din partea dreapta aud imi aud numele .

- Arthur ! Mă intorc si il vad pe Andrei cu pistolul în mână . Rămăsesem fără cuvinte , trec 5 secunde până ii aud din nou glasul lui Andrei spunând :

- Adio ! spune serios si trage ....

Unde sunt ? Where stories live. Discover now