5. Questions

1.3K 87 3
                                    

Když jsem se proměnila, byl to úžasný pocit, ale teď jsem to bohužel zase už jen já. Justin mi pomohl se proměnit zpátky na člověka a potom mě naučil proměnit se aniž bych se musela na někoho naštvat. Trvalo to sice skoro celý den, ale už jsem to trochu zvládala. Všichni jsme šli zase dovnitř, protože mi slíbili že mi odpoví na všechny otázky.

"Dobře jsi vynadala Mary" otočila jsem se na vysmátého Freda vedle sebe, který měl nastavenou ruku abych si s ním plácla a já to s úsměvem udělala. Potom se rozběhl dopředu a skočil Coře na záda. Nevím jestli by ho udržela kdyby neměla vlkodlačí sílu, ale teď ho chytila za stehna a nadlidskou rychlostí vběhla do domu. Tohle jsem u nikoho ještě neviděla a tak jsem poklepala Liah na rameno a ona se otočila.

"Tohle taky dokážu?" zeptala jsem se jí ohromeně. Jestli jo bude to boží, v těláku jsem nikdy nic nevydržela a kvůli tomu mě učitelka neměla moc v oblibě, teď bych jí to nandala.

"Co myslíš?" 

"To jak Cora rychle běžela" objasnila jsem a sedla si zase do červeného křesla stejně jako včera. Liah se usmála a přikývla. 
   Všichni si posedali na gauč a křesla a dělali blbosti.Všichni kromě Justina, ten si sedl přímo na proti mě a zvědavě si mě prohlížel. Ignorovala jsem to a radši přemýšlela na co se mám zeptat jako první. Ještě včera jsem měla miliony nezodpovězených otázek a teď mě nic nenapadá. 

"Co všechno umíme?" vyletělo ze mě na konec a Justin bez přemýšlení odpověděl.

"Už jsi zjistila že máme o mnoho vyvynutější smysly jako je sluch, čich a zrak.Máme nadlidskou sílu, rychlost a výdrž a když jsme ve vlčí podobě dorozumíváme se skrze myšlenky, protože je jasné že vlci neumí mluvit. Ostatní věci určitě později zjistíš sama" 

"Existují ještě nějaké bytostí? Jako třeba upíři nebo tak" tímhle jsem všechny pobavila, dokonce i Mary.

"Upíří? Vážně věříš na upíry?" smál se Fredo a já se uraženě zamračila protože se mi všichni smáli.

"Jen se ptám. Do včerejška jsem nevěřila ani na vlkodlaky" namítla jsem.

"Ne upíři neexistují a ani nic jiného kromě čarodějek" Justin se snažil odpovědět vážně, ale viděla jsem na něm že zadržuju smích. Radši jsem to ignorovala a zaměřila se na to co řekl. 

"Vážně existují čarodějky?" zeptala jsem se nevěřícně protože jsem si nebyla jistá jestli si ze mě nedělá srandu kvůli mému omylu s upírama.

"Víš jak je Caroline Hojensová ze školy? Taková ta černovlasá holka" zeptala se Liah a já přikývla na znak že vím o koho jde " no tak ona je čarodějka" řekla klidně, ale mě to zaskočilo. Vlkodlaci a čarodějky jsou všude kolem mě a já si toho ani nevšimla! 
  Nechtěla jsem strácet čas mluvením o Caroline a tak jsem to dál neřešila a radši se ptala na něco jiného.

"Jak dlouho se vlkodlaci dožívají?"

"Jsme nesmrtelní. Nikdy už nezestárneš a pokud tě někdo nezabije tak neumřeš" řekl to klidně, ale mě se z toho udělalo docela nevolno.

"Nikdy nezestárnu? Chceš říct že uvidím umírat všechny....kamarády a rodinu a já při tom zůstanu žít navždycky?" tohle mě napadlo jako první. Rozhodně jsem tady před něma nechtěla rozbrečet, ale abych pravdu řekla, myslela jsem si že tady teď začnu řvát jako malé děcko, ale udržela jsem se.

"No...vlastně jo, ale radši se ptej na jiné otázky" viděla jsem že chtěl co nejrychleji přeskočit na jiné téma a taky se mi zdálo že jsem na chvilku v jeho očích zahlédla něco jako bolest.

Werewolf (cz)Kde žijí příběhy. Začni objevovat