18.Bölüm

23.5K 667 41
                                    


Yazar'dan:

Berkin gözlerini öfke ve intikam bürümüştü.Behramın kanını canını taşıyan bir bebeğin olmasını geçelim sevdiği kıza zorla sahip oldunu sonrası ise aşık olduklarını biliyordu.
En çok da sevdiği dokunamadıgı kadınının başkasından hamile olması dokunuyordu gururuna.Günahsız bir melege kıymak kimse istemezdi ama onun tek istediği Berçemdi.Doktor odasından çıkıp amcaoğlu rolüne bürünmeye başladı.Behram deli gibi dönüp duruyordu karısının durumunu merak ediyordu.

Doktor odadan çıkarken Behram hemen önünde durup dinlemeye başladı.Fakat dedikleri herşey bir kurmacaydı acıkaya alerjisi hariç.

"Eşinizin durumu iyi şimdilik fakat kafasında oluşan doku zedelenmesi yüzünden dört gün sonra narkozlu küçük bir ameliyat olucak çarpma nedeniyle.Vücudundaki lekeler ve tahriş olmuş yerlere ilaç yazıcam kullanırsanız geçer alerjisi olduğu için acıkaya yemese daha iyi şimdilik diyeceğimiz bu kadar."

Başını sallamakla yetinmişti sadece.
Şimdi karısının yanına gidip teselli etmek düşüyordu.Berk ise Behramın arkasından sinsuce gülüyordu.

Behram Berçemin yanına gidip alnına öpücük kondurdu.Sıkıntıyla nefesini verdi.Berçem ise yeni yeni kendine gelmeye çalışıyordu.Tek merak ettiği şey hamile olma ihtimali varmıydı?
Gözlerinin açtıgında azından çıkan tek kelime sanki biliyormuş gibi.

"Bebek?"

"Şükürki iyisin güzelim bebek yokmuş ama ilerki zamanlarda aslanım olucak inşallah."

"Aslanımız olucak demek istedin galiba?"

Dediğinde ikiside arkalarından çevirilen işlerden habersizlerdi.
Behram Berçemin yanına uzanıp kolunun altına alıp başına çenesini koydu.Şimdilik huzurlucana gözlerini yumdular.

*******************

İki gün sonra...

Aradan iki gün geçmişti bu iki gün içerisinde Berçem konakta dinleniyordu.Behram ise iki gün sonra olucak yani yalandan olunucak ameliyatı düşünüyordu.Hemen çocuk istedikleri zamanda niye böyle şeyler oluyor diye söyleniyordu içinden. Haklıydıda evlendiklerinden beri başlarına gelmeyen kalmamıştı.
Zeyno ve Berke gelirsekde Zeyno durmadan Berkin gizlice konuşmalarına sahip oluyordu ama ne olduğunu çıkaramıyordu.Berk çalışma odasındayken Zeynodan kahve yapmasını istedi.Zeyno ise düşündü okadar şeyden sonra nasıl keyifle kahve içebiliyor diye?
Kahveyi odalarına götürürken aralıklı kapıdan dinlemeye başladı;

"İki gün sonra o bebek olmayacak."

"......"

"Anlaştık doktor kimse bilmeyecek bebeğin alındığını varlığınının olduğunu bile eger bilirlerse hastaneyi başına yıkarım."

"....."

Zeyno duyduklarıyla şok olmuş bir vaziyette elindeki tepsiyi yere düşürdü.Çıkan sesten dolayı ürkerek toplamaya başladı hemen eğilerek.
Kimin bebeğinin canına kıyabilirdiki?
Kim iki gün sonra hastaneye yatıcaktı?Canı pahasına bile olursa olsun bir cana kıyılmasına engel olacaktı.Kim olduğunu da öğrenmeye çalışıcaktı düşüncesi buydu.
Berkin önünde durmasıyla birden sıçradı.Umarım anlamamıştır diye geçirdi içinden.Berk ise sakarlık yapmıştır gene diyerek içinden geçirdi.

"Sakar kadın dikkat etsene."

"Özür dilerim ağam ayağım takıldı hemen yenisini yaparım."

"Gerek yok ben çıkıyorum bu gece geç gelirim bekleme."

Başını sallamakla yetinmişti sadece.
Biran önce Berçemin yanına gidip dertleşmek istiyordu onunla.
Döktüğü kahve yerini silerek Berçemin yanına gitti.İkiside koyu bir sohbete dalmışlardı.Behram Ağa geldiğinde hemen ayağa kalkarak izin isteyip çıktı.Bu konak onu bunaltmıyordu bunaltan Zeynoyu Berkti keşke gelmeseydim diye geçiriyordu içinden.Kardeşleri burnunda tütüyordu arada arayıp konuşuyordu ama yetmiyordu bugün izin isteyo ilk defa gidecekti babasının evine kardeşlerini görebilmek için.
Evlendiğinde takı paralarından gizlicene aldığı bir miktarla kendine telefon aldı.Berk görmüştü ama yeni aldığını bilmediği için kızmamıştı ilk defa.Hemen Berki arayıp izin istedi Berkinde canına minnet olduğu için izin verdi.Zeynoda hemne hazırlanıp konaktakilerden müsade istedi herkezin onayını alıp babasını evine gitmek için yola koyuldu.
Berçem ise annesinin gelmesiyle annesiyle özlem giderdi.Behram ise deli gibi ortalıkta dolanıyordu.
Bilmediği bir sıkıntı vardı içinde.
Berçemin ailesi toplucana geçmiş olsuna gelmişlerdi.Gece yarısına kadar oturmuşlardı.Yolcu etmek için hepsi avlunun kapısına çıktı Berçemde dahil.Yolcu edildikten sonra Berçem ve Sare karşılıklı oturup konuşmaya başladılar;

TÖREHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin