Noemă Neinspirată

303 44 63
                                    



Noemă Neinspirată


- Este a mea! Este ucenica mea şi am dreptul să o disciplinez aşa cum cred eu de cuvinţă! îl aud pe Samuel ţipând, ca de obicei, lăsându-şi furia să domnească

Oops! Această imagine nu respectă Ghidul de Conținut. Pentru a continua publicarea, te rugăm să înlături imaginea sau să încarci o altă imagine.

- Este a mea! Este ucenica mea şi am dreptul să o disciplinez aşa cum cred eu de cuvinţă! îl aud pe Samuel ţipând, ca de obicei, lăsându-şi furia să domnească.

Mă ridic în fund, împingându-mă cu picioarele până spatele îmi atinge placa de lemn de la capul patului şi trag pătura peste mine, încercând să mă fac cât mai mică. Îmi este atât de teamă de ceea ce ştiu că va urma încât nici nu înregistrez durerea din aripa mea stângă.

Nu ştiu cine se ceartă cu Samuel, dar oricum nu contează. Samuel este mentorul meu şi – indiferent de metodele lui de a preda din Evul Mediu – este singurul care deţine darul de vindecare. Doar altcineva care are acest dar poate să înveţe o altă persoană ce a fost binecuvântată cu această abilitate. Aşa că mai devreme decât mai târziu, o să intru din nou sub tutela lui Samuel şi este mai bine mai devreme. Trebuie doar să învăţ să nu îl mai supăr şi totul o să fie în regulă.

- Nu este un obiect sau o proprietate, Samuel. Ai grijă cum vorbeşti şi cum te comporţi în prezenţa mea. Aceste explozii ale tale nu mă sperie, nici nu mă intimidează. Nu sunt vreun înger slab, aud vocea cuiva necunoscut rostind impasibil. Momentan a fost înmânată sub grija mea...

Numai că acesta nu este lăsat să continue de către irascibilul Samuel.

- A fost înmânată sub grija ta?! repetă incredul. De către cine? De acel demon bun de nimic! Nu are autoritatea ca să îţi înmâneze nimic! Şi acum cine vorbeşte de parcă este un lucru? El este vinovat pentru această problemă. Nu ştiu cum a făcut-o, dar a convins-o pe Ari'el să îl vindece! A... a... a hipnotizat-o! spune plin de indignare şi fariseic.

Îl aud pe celălalt arhanghel oftând zgomotos, de parcă îi cere Lui Dumnezeu să îi ofere răbdarea necesară ca să se înţeleagă cu Samuel.

- În primul rând, demonul de care vorbeşti nu este un demon obişnuit. Este un înger decăzut, ceea ce îl face fratele nostru care şi-a pierdut calea. Rhys nu s-a conformat niciodată cu tiparele. Nu a fost un arhanghel tipic şi acum nu este un demon tipic. El a fost cel care a „furat-o" pe Ari'el din grija ta şi m-a chemat pe mine. Şi sincer să fiu, nu cred că este o idee bună să o las pe Ari'el să se întoarcă la tine. Metodele tale sunt un pic neortodoxe, Samuel, afirmă indiferent acest necunoscut.

Iar eu mă blochez pe numele demonului. Demon ce nu este cu adevărat demon, ci este un arhanghel decăzut. Din moment ce numai îngerii care sunt arhangheli pot să decadă, îngerii normali cad pe pământ şi li se oferă o nouă şansă de a urca în Rai sau de a ajunge la sânul lui Dumnezeu ca restul muritorilor. Rhys îl cheamă pe cel pe care l-am vindecat şi cel care m-a salvat de furia lui Samuel, iar acesta este un arhanghel decăzut. Nu pot să cred că un demon – fie el şi un arhanghel decăzut – s-a implicat în o dispută cu arhanghelul morţii ca să salveze un nimeni de pedeapsa cuvenită. Oare de ce a făcut-o? Trebuie să existe un motiv ascuns pentru care m-a salvat. Este un demon până la urmă, iar aceştia nu fac nimic fără a avea de câştigat ceva.

Armonie in DezacordUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum