Hoofdstuk 2

516 10 0
                                    

Het is bijna zover. Het is 11 uur smorgens een ze komt over 2 uurtjes. We gaan kamperen in de achtertuin. Helemaal alleen met zijn tweetjes. Zonder mijn broer. Zonder mijn ouders. Waarom krijg ik het daar zo warm van?

De deurbel gaat. Ik ren als een gek naar de voordeur en struikel bijna over mijn hond. Ik trek de deur als een gek open en dan zie ik ineens dat het de postbode is en niet mijn vriendin. Ik kijk een beetje teleurgesteld en zie inderdaad dat het pas half 12 is. Ik zucht even. "Hier is je pakketje." zegt de postbode met een frons in zijn gezicht.
"Dank u wel." zeg ik en doe de deur weer dicht. Ik staar even naar het pakketje en realiseer me dat het die nieuwe tas is wat ik pas gekocht heb. Mijn glimlach komt weer een beetje te voorschijn en ik maak het pakje snel open.

De deur bel gaat voor een tweede keer. Deze keer kijk ik op de klok hoelaat het is voordat ik als een gek door huis ga rennen. Het is bijna 1 uur. Ik sta op en loop met een klein drafje naar de deur. Ik trek de deur open en het is inderdaad haar.
Wat ziet ze er mooi uit. Ze heeft haar rood met zwart geruite blousje aan een mooi kort en kapot spijkerbroekje en haar zwarte Converse. Ze heeft een zwart petje op en allemaal mooie armbandjes om. Ik verwelkom haar met een knuffel en voel ineens kriebels in mijn buik. Ik heb vast gewoon honger. Ik begeleid haar naar de achtertuin waar de tent al opstaat en we leggen haar spullen er in. We besluiten naar de stad te gaan en ons daar een middagje te vermaken.

We zitten bij de mc donalds en ze zit tegenover me. Ik kan mijn ogen niet van haar afhouden en als ze het merkt kijkt ze me met een frons aan.
"Wat is er?" vraagt ze aan me. Ik schrik een beetje wakker en aarzel over wat ik ga zeggen. "Ik.. Uuh.. Was aan het kijken wat er op je pet stond! Is ie nieuw?" Ze glimlacht helemaal trots en pakt de pet van haar hoofd. "Ja heb hem gisteren gekocht! Ik hoopte al dat je het zou merken!" Ze glimlacht lief naar me en ik glimlach terug.

Eenmaal terug thuis besluiten we in de tent te gaan kijken naar wat we allemaal gekocht hebben.
Het is erg warm in de tent maar als we de rits open laten staan waait het lekker door. "Zullen we vanavond een film kijken?" vraag ik aan haar. "Ja dat klinkt super gezellig!" We roddelen nog even over iedereen en alles tot dat mijn moeder roept dat het eten klaar is. We kruipen uit de tent en als ik recht op ga staan staat ze ineens wel erg dicht op me. We staren elkaar even aan en dan loop ik snel weg zonder iets te zeggen. Ik voel mijn wangen gloeien. Bloos ik? Hoe kan dat nou?

"Het eten was lekker, dank u wel." Zegt mijn vriendin tegen mijn moeder. Mijn moeder glimlacht lief tegen haar "ik ben blij dat het gesmaakt heeft." Mijn moeder staat op en begint alles op te ruimen. Ik besluit haar even te helpen. "Mam is het goed als we een film gaan kijken in de tent?" mijn moeder knikt alleen maar en gaat dan weer verder met afwassen.
Ik pak mijn laptop en we lopen samen naar buiten. We doen de achterdeur dicht en kruipen samen in de tent. "Zullen we bij jouw op het luchtbed gaan zitten?" vraagt ze aan me. Ik knik en zet de laptop op het andere luchtbed. Ik start Netflix op en we kiezen samen een film uit.
We kruipen met zijn tweetjes op de bank. Na een tijdje krijg ik een beetje last van mijn rug ik vraag of ik even mag gaan liggen en ze zegt ja.
Als ik eenmaal lig zit ze aan mijn voeten einde naar de film te kijken. Ik vind het een beetje zielig dat ze zo alleen daar zit. "Je mag ook gaan liggen als je wilt." zeg ik zonder er over na te denken. Ze glimlacht en gaat met haar hoofd op mijn buik liggen. Ik voel ineens weer
die warme gloed op mijn wangen en die tinteling in mijn buik.

De film is afgelopen en ik kijk naar haar. Ze licht nogsteeds op mijn buik en ik heb het gevoel alsof ze slaapt.
"Lieverd?" zeg ik en ik por zacht tegen haar hoofd. "Ben je wakker?" Ze kreunt even en draait zich om. Ik por nog een keertje tegen haar en dan schrikt ze ineens wakker. "Huh wat? Wat heb ik gemist?" ik kijk haar lachend aan. "Niks hoor alleen maar de hele film." zeg ik lachend. "Helemaal niet ik heb alles gezien ik was niet aan het slapen of zo!" ze keek me aan in de hoop dat ik er in zou trappen. "Oh ja welke film hebben we dan gekeken?" ze kijkt me onderzoekend aan. "Dat weet je toch wel." Ik lach en geef haar een duw tegen haar schouder.

Het is bijna 12 uur. We besluiten maar eens te gaan slapen. We poetsen onze tanden en trekken onze pyjama aan.
Eenmaal in de tent is het flink afgekoeld. Ik kruip snel onder mijn lakens en we kletsen nog eventjes.
Rond 1 uur besluiten we maar om te gaan slapen.








I'm only human Where stories live. Discover now