epilogue

4.1K 243 16
                                    

* few years later *

,,Tati!" zakřičela malá holčička s hnědými vlásky a zelenýma očima. Právě byla ve školce a těšila se, až si pro ní přijde jeden z jejích tatínků.

,,Pojď jsem princezno!" řekl Louis, který ji a jejího staršího brášku dnes vyzvedával. Ve školce však vyzvedl jen jejich malou dcerku, protože její větší bráška právě tento rok nastoupil do druhého ročníku na střední škole. Jak je to možné? Freddiho si adoptovali jako třináctiletého chlapce, který je s nimi už čtyři roky, takže tak.

Darcy, tak se jejich dcerka jmenovala, mu skočila do jeho otevřené náruče. Byla šťastná, že ho vidí, protože jí za dobu jejího dnešního pobytu ve školce velmi chyběl. Měla ho strašně ráda, stejně jako jejího druhého tatínka, který ale nebyl již nějakou dobu doma. Nevěděla proč a bylo jí to líto, proto se také chystala na to Louise zeptat. Zajímalo jí to, protože věděla, že je na tom Louis špatně.

,,Tak pojď princezno! Půjdeme ještě vyzvednout Freddieho, jo?" usmál se Louis a pomohl Darcy obout botičky a bundičku, obojí bylo s motivem Elsy, Anny a Olafa. Ano, Darcy milovala pohádku Frozen. Dá se říct, že jí tím nakazil samotný Louis, aby mohl někomu kupovat ty roztomilé věci s motivem této populární nádherné pohádky.

Když byla Darcy oblečena do bundičky a obuta v botičkách, vydali se společně s Louisem směrem k jeho autu, kterým se následně vydali směrem ke škole, kam chodil jejich nejstarší potomek.

*****

,,Pane Stylesi? Mohu s vámi mluvit?" promluvila třídní učitelka Freddieho na Louise. Ano, s Harrym se vzali a jelikož v jejich vztahu zastával pozici ženy Louis, rozhodli se tak, že právě on změní své příjmení.

,,Ano, jistě," pousmál se Louis a řekl Freddiemu, aby - společně s Darcy - na něj počkali v šatně.

Poté se otočil zpátky na učitelku a vyčkával, co po něm asi tak chce.

,,Víte, váš syn je poslední dobou nesoustředěný, jeho známky se také zhoršily a to to byl vždy inteligentní hoch, který se vždy řadil mezi nejlepší žáky, ale teď? Je na tom špatně. Proto se vás ptám, neděje se u vás doma něco, co by ho mohlo ovlivnit?" ptala se Louise třídní učitelka jeho adoptivního syna.

,,O ničem nevím. Vše je v pořá-," Louis se najednou zasekl. Uvědomil si, co by mohl být důvod Freddieho chování.

,,Děje se něco, pane Stylesi?" zeptala se opatrně učitelka.

,,Možná vím, co by mohl být důvod Freddieho chování. Omlouvám se, ale nepovím vám to, je to velice soukromá a osobní věc. Nebojte, budu se s tím snažit něco udělat," ztěžka se Louis usmál a než stačila ona učitelka něco říct, Louis už odcházel chodbou směrem k šatnám.

*****

,,Freddie?" oslovil Louis svého syna, když už Darcy i William - jejich třetí a nejmladší dítě - spali.

,,Hmm?" ozval se Freddie a zvedl pohled z obrazovky jeho mobilu.

,,Děje se něco?" sice věděl, co by se mohlo dít, ale radši to neřekl úplně na hulváta, protože chtěl, aby mu to Freddy řekl sám.

,,Ne, co by se mělo dít?" zeptal se, ale nekoukal se přitom na Louise nýbrž na své prsty propletené v klíně.

,,Vadí Ti, že Harry není doma?" řekl váhavě Louis.

,,Co myslíš?" koukl se na něj zničeně Freddy.

Louis nevěděl, co na to říct, tak Freddyho pouze objal. Oni dva, ale věděli, že je to něco víc než jen pouhé objetí. Vložili do toho všechny emoce a užívali si chvíle otce a syna, i když oba věděli, že nejsou biologicky příbuzní, ale i tak mezi sebou mají pevné pouto. Dokonce pevnější, než mají někteří otcové se svými biologickými syny.

The BET || LS au ✔Where stories live. Discover now