17

241 11 1
                                    

"Mam? Pap?" Zeg ik. "Ja?" Zeggen ze. Ik moet jullie iets vertellen. Lars is boven spullen uit zijn koffer halen. "Uhm... ik heb in de tijd dat jullie weg waren gevoelens voor iemand gekregen..." zeg ik voorzichtig. "Wat leuk!" Zegt mijn moeder vrolijk. "Maar het is niet zomaar iemand. Het is.... het is een jongen....... Gerenzo" ik kijk naar mijn voeten. Ik hoor niks. Rustig kijk ik omhoog en ik glimlach zwakjes. Mijn ouders kijken verbaast van mij naar Gerenzo. Na een minuut met een ongemakkelijke stilte staat mijn moeder op. "Jeroen, dit is nieuw voor mij. Maar ik accepteer je zoals je bent. En ik ben blij dat je dan een relatie krijgt met zo'n leuke jongen als Gerenzo. En ik denk dat je vader er het zelfde over denkt" zegt ze en ze glimlacht naar Gerenzo. Mijn vader knikt en staat op. Hij feliciteert ons met onze relatie en gaat dan naar boven want Lars roept hem. Mijn moeder loopt naar de keuken om thee te maken voor ons en zichzelf. Als we met zijn drieën aan tafel zitten. Mijn moeder kijkt ons nieuwsgierig aan. "Hoe lang al?" Vraagt ze dan "een paar dagen ongeveer" zegt Gerenzo. Ik voel dat hij onder de tafel mijn hand pakt. Ik knijp er zachtjes in. We praten met mijn moeder nog wat over onze week en dan gaan we naar boven. Ik zet een film aan en we gaan op mijn bed liggen. Ik leg mijn hoofd op Gerenzo's schouder. Ik pak zijn hand en teken vormpjes erop. Hij gaat met zijn andere hand door mijn haar. Vanaf morgen hoeven we niet meer stiekem te doen en dat voelt zo goed. Na de film komt de aftiteling (zo heet dat toch?) Ik kijk Gerenzo aan. Hij draait zijn hoofd van het scherm naar mij. Dan druk ik mijn lippen op die van hem. Een kwartier later sta ik in de badkamer. Ik zoek gefrustreerd naar een tube tandpasta. Ineens voel ik twee armen om mijn buik heen. "Stress niet zo joh" hoor ik Gerenzo zeggen. Ik draai me lachend om en geef hem een korte kus. Dan trek ik de zoveelste la open.

POV Gerenzo

"Hebbes!" Roept Jeroen terwijl hij een tube tandpasta uit de la trekt. Lachend pak ik mijn tandenborstel en poetsen we samen onze tanden. Wanneer Jeroen en ik in bed liggen draai ik me naar hem toe. We liggen zo dicht bij dat onze neuzen elkaar net niet raken. Ik pak zijn hand en Jeroen kriebelt door mijn haar. "Ik hou van je" fluister ik zacht en ik sluit mijn ogen.
Wanneer ik 's ochtends wakker word hoor ik iets kloppen. Dan voel ik dat ik tegen Jeroen zijn borst aan lig. Ik blijf nog een half uur liggen todat ik Jeroen hoor kreunen. "Goedemorgen slaapkop" zeg ik vrolijk. Hij kijkt even slaperig om zich heen en zegt dan Goedemorgen. Ik lach en sta op. Jeroen komt overeind en loopt langzaam naar de badkamer. Ik loop vrolijk naar beneden en zie zijn moeder zitten. "Goedemorgen!" Zeg ik terwijl ik ontbijt maak voor mij en Jeroen. "Goedemorgen Gerenzo! Oh laat mij dag naar doen, ga lekker zitten." Zegt ze. Ik loop naar de tafel en ga zitten. Jeroen komt naar beneden en gaat tegenover me zitten. Zijn moeder zet het ontbijt voor ons neer. Wanneer er klaar zijn gaan we naar boven om ons aan te kleden. Ik lach wanneer ik Jeroen heen en weer zie rennen in zijn onderbroek op zoek naar zijn spijkerbroek. Na een kwartier staan we fris en fruitig (😂) beneden. Jeroen pakt wat geld en we gaan naar buiten. We gaan naar de AH om wat chips te halen en lopen langs de bakker voor twee donuts.

POV Jeroen

We lopen weer naar huis en ik kan het niet laten om zijn hand te pakken. Het is toch maar 10 minuten. Als we thuis aan komen is het stil. Mijn vader is werken en Lars is naar een vriend van hem. "Mam, Gerenzo en ik willen zo een video opnemen" zeg ik als we weer in de woonkamer zitten. "Ik snap het al. Ik ga wel de koffers uitpakken" zegt mijn moeder lachend en ze loopt naar boven.

{HEYYYYYY💜. Ik heb nu tussenuur. Welke vakken hebben jullie gehad vandaag en krijgen jullie nog?}

Don't let me go ~Geroenzo~Where stories live. Discover now