Capitolul 4

488 23 2
                                    

- Nick! Du-te și trezește frumoasa adormită!

Strigă mama de la parter la tata, iar eu doar stăteam întinsă în pat, cu perna pe față, așteptând ca scumpul meu tată să apară să mă trezească. Se aud două bătăi în ușă, semn că tatăl meu deja a apărut. Nu răspund, doar aștept să intre.

- Hei somnoroasă, trezește-te! îmi spune tata așezându-se lângă mine.

Nu îl ascult, doar mormăi ceva nedescifrabil și mă întorc cu spatele la el.

- Ai reușit? spune mama care tocmai și-a făcut apariția în camera mea.

- Nu prea. Stai! Ce vrei să faci cu aia? se aude vocea tatei.

Brusc, ceva extrem de rece îmi cuprinde întregul corp, făcându-mă să urlu. Mă ridic repede în șezut și îmi dau seama că mama tocmai a aruncat apă rece pe mine.

- Nu mai poate dormi omul din cauza voastră! spun, ridicându-mă din pat și gesticulând nervoasă.

- Este ora 13:28! strigă mama în urma mea.

Intru la baie, fără să le mai spun ceva părinților mei și îmi las hainele să cadă pe jos. Intru și un fior îmi cuprinde întregul corp când apa face contact rapid cu corpul meu. Mereu, apa mă liniștea și mă simțeam extraordinar. Ies din baie, asigurându-mă că tata a plecat din cameră, deoarece sunt înconjurată doar cu un prosop.

Îmi iau pantalonii scurți de blugi albi și un maieu negru. Îmi usc părul și cobor în bucătărie, unde cu siguranță mă așteaptă părinții mei. Ei niciodată nu mă trezesc dacă nu vor ceva, așa că mă aștept la orice veste. Intru în bucătărie și îmi observ părinții strângându-se în brațe. Chiar dacă au îmbătrânit și au un copil, asta nu îi împiedică să își arate dragostea unul față de celălalt și asta mă bucură.

- Deci? spun, luând o ceașcă de cafea și sorbind din ea.

- Trebuie să te anunțăm ceva. Spune mama entuziasmată.

- Unde mă mutați? La Polul Nord? spun, sarcastică.

- Noi de gândeam la Polul Sud! spune tata chicotind.

Tatăl meu este un bărbat adorabil. În totdeauna îmi povestea cum a cunoscut-o pe mama, cum a fost gelos pe un băiat cu care mama mea a fost înainte să fie cu tata, sau cât de mult s-au distrat mama, tata, Melisa, Marc, Alexa și Will la mare, sau când mama a fost foarte supărată că Melisa și Marc s-au mutat o vreme.

- Lăsați gluma! ne amenință mama cu furculița.

Mama mea este drăguță. Este o fire sensibilă, prietenoasă și mereu îți dăruiește afecțiune. Deși mama când a aflat că este însărcinată, după trei luni când a mers să afle sexul copilului, medicul s-a încurcat și a spus că sunt băiat. Mama era foarte entuziasmată când a aflat, dar când m-am născut, nu a fost supărată, ci șocată.

- Deci, ce se întâmplă? spun, într-un final.

- Deseară mergem la o petrecere! mă anunță mama.

- Petrecere? Ce petrecere? întreb surprinsă, deoarece nu am mai fost de mult la una în familie.

- Este mai mult o petrecere de afaceri. Mă anunță tata. Familia Martin a încheiat un contract cu firma noastră. La ora 19:00 să fi gata.

Familia Martin? Nu îmi aduc aminte să îi fi văzut. Bun, mai am destul de mult timp, pentru că este doar ora 14:15.

***

Timpul trece repede pe lângă mine, ceasul anunțând că este ora 18:21. După ce termin de făcut baie, mă îndrept cu cu pași repezi spre dulap. Îmi scot rochia mea preferată. Este neagră în față, crăpată pe picior, iar în spate este neagra cu alb, înflorată. Îmi fac câteva bucle mari și mă machiez nu prea strident. Doar puțin tuș negru, rimel și un ruj nu foarte strident. În picioare îmi iau sandalele negre și sunt gata de plecare.

Ies din camera mea și cobor primele scări, dar mă opresc brusc la ultimele patru trepte, deoarece sunt "asaltată" de tata care îmi face poze.

- O, nu! Fără fotografi! strig, în glumă punându-mi palmele pe față.

- Domnișoară, sunteți atât de frumoasă! îmi spune tata chicotind.

- Îți mulțumesc, domnule! îi răspund.

Eu și tatăl meu mereu am fost așa. Glumim mereu unul cu celălalt, dar cel mai prețios lucru este că ne arătăm mereu dragostea. Îl iubesc, iar el la rândul meu mă iubește enorm. Mereu îmi dovedește asta și prin vorbe, dar mai ales prin fapte.

Tatăl meu îmi întinde brațul stâng, semn să mă prind de el pentru a coborî scările rămase. Ajunsă la același nivel cu el, se întoarce către mine și îmi lasă un scurt sărut pe obrazul drept. Se apropie și mama de noi, punându-se lângă tata. Tata se uită la amândouă și ne trage într-o îmbrățișare.

- Sunteți cele mai frumoase femei din viața mea. Vă iubesc! ne mărturisește tata.

Îi zâmbim amândouă și îi răspundem la afirmația făcută de el. Mama și tata sunt cele mai importante persoane din viața mea. Pur și simplu îi iubesc mult. Pentru mine, tata și mama sunt regele și regina. Ne prindem amândouă de tata și ieșim din casă, închizând ușa după noi. Ne băgăm în mașină. Tata conducea, mama își ocupă locul din față, iar eu în spate.

***

După jumătate de oră de mers, am ajuns în fața unei vile imense. Casa era acoperită cu o culoare roșie, iar grădina era imensă, acompaniată cu multe flori care mai de care colorate. În fața ușii, o femeie și un bărbat își întâmpină oaspeții. Nici unul dintre ei nu au mai mult de 40-45 de ani, de fapt cred că sunt deodată cu părinții mei.

Ajunși lângă ei, părinții mei îi salută politicos, făcând si eu la randul meu la fel. Intrăm înăuntru și rămân uimită. Totul era atât de frumos. În holul imens, unde se ținea evenimentul, era acoperit de un alb imaculat. Până și scaunele și mesele erau învelite în alb.

- Brianna, haide să îți fac cunoștință cu băiatul meu. Sunteți de-o vârstă. Îmi spune doamna ce era, de altfel gazda acestui loc.

Ne îndreptăm în mijlocul holului și văd un băiat îmbrăcat într-un costum negru ce sta cu spatele către noi și vorbește cu un domn.

Bună! Am revenit cu un nou capitol. Sper să-mi scuzați eventualele greșeli. Aștept părerile voastre. Pupici💋

Băiatul din Liceu I și IIUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum