Capitolul 24

1.8K 80 6
                                    

<Alarma suna>

   Este o noua zi, o noua zi in care v-oi fi singura din nou. Ma trezesc din pat, imi fac igiena si fac un dus, dupa ies si imi aleg hainele cu care ma v-oi imbraca azi. Imi iau o bluza alba, colanti negri si tenisi albi. Parul mi-l las desprins si mi-l las asa cu mici bucle si imi pun o pereche de ochelari.

   Merg in bucatarie, imi iau un mar si pornesc spre liceu muscand din cand in cand din marul mare si verde aflat in mana mea dreapta.

                                 •••
   Ajung la liceu si intru indreptandu-ma spre dulapul meu. Il deschid si din el pica un biletel. Incep sa il citesc si dupa primul cuvant imi dau seama dupa scris de la cine este.

"Buna, ce mai faci? Cum esti? Mi-e dor de tine si chiar daca nu mai suntem impreuna, vreau sa te vad, sa vorbim, sa fi alaturi de mine. Daca vrei, vino dupa prima ora la pomul nostru.. La pom, scuze. Nick."

   Uff, si mie mi-e foarte dor de tine, Nick. Imi spun in gand si strang bucata alba de foaie la piept. O bag in buzunar si ma indrept spre ora de romana. Ma tot gandeam, oare sa merg in pauza sa ma vad cu Nick sau imi v-oi face mai mult rau?

   Intru in clasa, imi cer scuze de intarziere de la profesoara care se afla la tabla si ma pun in ultima banca, singura. In timpul orei, Alexa imi tot tragea cate o privire si puteam citi in ochii ei caprui dezamagire. Nu pot sa cred ca am renuntat la ei doar pentru ca mi-a spus o idioata.

   Sunetul cum ca prima ora s-a sfarsit ma readuce cu picioarele pe pamant. 

  Ies rapid din clasa si ma indrept spre pom unde ma astepta brunetul imbracat in blugi negri, o bluza de un gri inchis si adidasi negri. Ma indrept spre el incet, iar cand ajung in fata lui ii soptesc incet.

Eu: Buna.

Nick: Buna Eli. Ce mai faci? Cum esti?

Eu: Sunt bine, dar tu?

Nick: Incerc sa nu imi mai fac rau singur.

Eu: Adica? Spun nedumerita.

Nick: Ma gandesc la tine Eli ! Chiar daca incerc sa te uit.. nu pot. Mi-e dor de tine, de noi !

Eu: Nick..

Nick: Ai spus ca ma iubesti. Spune dezamagit si isi lasa capul in jos.

   Ma apropiu mai tare de el si ii iau mana intr-a mea. Cand mainile noastre s-au atins, el si-a ridicat capul si m-a privit in ochii. Stiu ca ce tocmai fac acum nu este absolut deloc bine, dar simt ca daca nu il vad, nu il privesc in ochii aceia de care m-am indragostit, nu il ating si nu il simt langa mine o sa izbucnesc.

Nick: Eli, pot sa te intreb ceva?

Eu: Sigur.

Nick: Mai simti ceva pentru mine? Ma mai iubesti?

   Acum ce ma fac? Cum pot sa-i spun ca il iubesc daca m-am despartit de el?

   Cand am vrut sa-i raspund, vocea idioatei se aude din spatele meu. Il las repede de maini pe Nick si ma intorc catre ea.

Ana: Buna Nick dragule, buna ciudato.

Nick: Ana, poti sa ne lasi singuri?

Ana: De ce? Voi doi nu mai sunteti impreuna.

Nick: Pleaca Ana !

Eu: Nick, eu sunt cea care trebuie sa plece.

   Ma intorc cu spatele la ei si plec spre intrarea liceului. Stiu sigur ca il iubesc, dar nu pot sa o las pe Ana sa-i faca rau.

   Ajung in fata dulapului si imi deschid usa pentru a lua caietul pentru urmatoarea ora, dar cineva imi pune mana pe umar si ma intorc sa vad cine este.

Băiatul din Liceu I și IIUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum