Part 36

3.2K 153 8
                                    

°Lia°

Sedeli sme v obývačke už takmer hodinu, bolo pol tretej poobede, a stále som nedokázala Patricka presvedčiť, aby konečne vstal a šiel sa obliecť.

„Láska no tak, už by sme mali ísť a ešte si ani nevstal." Povzdychla som si a mierne ním zatriasla.

„Tebe to trvá dlhšie, tak sa choď obliecť ty, potom pôjdem aj ja." Pokrčil ramenami a neodtrhával pohľad od obrazovky notebooku. Prevrátila som očami a pobrala sa hore, do spálne a do šatníka.

Veci už som mala takmer všetky u Patricka, takže som si chodila pre oblečenie výhradne k nemu. Postavila som sa pred radu poličiek a založila si ruky na bokoch. Bolo teplo, mala som naozaj veľké pokušenie vziať si sukňu, no vzhľadom k rýchlym jazdám na kolotočoch to pravdepodobne nebude práve najlepší nápad. Nakoniec som vytiahla bledo-modré kraťasy s vysokým pásom a hnedým, koženým opaskom, ku ktorým som si obliekla čierny korzet a modrú, károvanú košeľu. Na nohy som si nazula čierne čižmy a na krk pripla dlhú, zlatú retiazku s krížikom na konci.

 Na nohy som si nazula čierne čižmy a na krk pripla dlhú, zlatú retiazku s krížikom na konci

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

„Patrick!" skríkla som smerom dole schodmi, aby ma počul.

„Už idem!" odkričal mi späť a onedlho už sa ocitol vedľa mňa, vyberajúc si svoje oblečenie.

***

„Keď som vravela, aby si sa ponáhľal, nemyslela som tým, aby si odpálil motor." Snažila som sa vysvetliť svoje slová Patrickovi cestou v aute.

„Tak za prvé, až tak prudko som nevyštartoval. Za druhé, ten motor má osem válcov, tak ľahko ho neodpáliš." Žmurkol na mňa so smiechom a ešte viac pritlačil nohu na plynový pedál.

„Stále nechápem, aký je rozdiel medzi týmto a tým pôvodným modelom Saleenu." Pokrčila som ramenami a pohodlne sa oprela o operadlo.

„No prepáč! Saleen S7 a S7 Twin Turbo sú dve úplne rozličné autá!" ohradil sa, alebo teda skôr svoje auto.

„Áno? Tak aký je v nich teda ten zásadný rozdiel?" nadvihla som obočie a provokatívne sa zaškerila.

„Tento model je novší, doplnili doňho dve turbodúchadlá s tlakom 0,4, čiže zvýšili jeho výkon na päťsto päťdesiatdeväť koní pri šesťtisíc tristo otáčkach za minútu z pôvodných štyristo desať a krútiaci moment na deväťsto štyridsaťdeväť nanometrov pri štyritisíc osemsto otáčkach za minútu. No a tiež bol prerobený predný aj zadný difúzor a zadný spojler kvôli zlepšeniu prítlaku o šesťdesiat percent." Vymenúval horlivo, snažiac sa obhájiť výhody svojho milovaného vozidla. Vyjavene som naňho pozerala a prehovorila až po niekoľkých sekundách.

„Budem sa tváriť, že som to pochopila."

***

„Ale ja som naozaj nič také nepovedal!" rozkrikoval sa Louis a rozhorčene rozhadzoval rukami okolo seba. Bola to iba otázka času, kedy niekomu jednu poriadnu vlepí.

"Shit" and "Perfect" LifeWhere stories live. Discover now