Hoofdstuk 31

412 28 3
                                    

Goeiemorgen/middag lieve mensen !

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Het is niet waar, het kon niet waar zijn.

"Fuck!" schreeuwt Evert. Bram slaat met zijn vuist op de tafel, alles wat er op staat trilt een beetje. Liselotte kijkt alleen verbaasd naar het beeldscherm, alsof ze niet kan geloven wat er aangegeven staat.

Locatie: Rozenweg 14

Rozenweg 14 kende ze allemaal. Op het eerste gezicht leek dat misschien goed nieuws, maar Rozenweg 14, was het huis waar ze zich bevinden, thuis.

Het kost Liselotte een paar minuten om zichzelf weer bijelkaar te rapen, maar toen ze dat deed klonk haar stem sterk. De verwachtte trilling was niet te horen. "Laten we het nog een keer doornemen."

De jongens knikten begrijpend; er was niks anders dat ze konden doen.

Liselotte liep naar het whiteboard op wieltjes dat tegen de muur stond. Een foto van Bos linksboven in de hoek. Haar lichaam trilde van woede.  Die klootzak.

Ze haalde diep adem en keek naar de andere kant van het bord. Aan de rechterkant van boven na beneden keken lachende jonge vrouwen haar aan. Dood, dood, dood.

"Eerste slachtoffers." Ze terkt een horizontale streep over het boord, een tijdlijn. "Veerle en Nina Vonk. De meisjes verdwenen om 8.00 op 1 juli. Laatst gezien op een terrasje waar ze aan het onbijten waren." Aan het begin van de tijdlijn schrijft ze op '1 juli 14.00' "Tijd van sterven op de ochtend van 7 juli. 6 dagen later." Ook die gegevens noteert ze op het bord.

"Ik dacht dat alle slachtoffers waren gestroven door verhongering." zegt Evert. Liselotte schudt haar hoofd.

"Een paar dagen later zou dat inderdaad het geval zijn geweest, maar alle slachtoffers zijn gestroven door bloedverlies. Een langzame pijnlijke dood in alle gevallen."

"Veerle en Nina waren allebei bedekt in blauwe plekken. Ze hadden allebei een botbreuk en bebloede polsen, waarschijnlijk hebben ze gevochten tegen wat ze ook vastbond. Ze hadden signalen van uitdroging en ondervoeding. Beide een messteek in de onderbuik. De dood trad een paar uur later in. Ondanks de gelijkenissen leken de verwondingen bij Nina erger."

Bram krabbelde wat aantekeningen op een blaadje.

"1 augustus, Meike en Iris Peters. Laatst gezien op de tennisclub waar zij allebei lid van waren. Ze verdwenen om 10.00." Liselotte tekent een nieuwe tijdlijn onder de vorige.

"Tijd van sterven de ochtend van 8 augustus. De verwondigen die bij de zusjes Vonk zijn geconstateerd werden op op de lichamen van de zusjes Peters gevonden. De doodsoorzaak was deze keer ook bloed verlies alleen door een schootwond in de maag. De dood trad in na ongeveer 1 uur."

"Misschien is er iets met die 6 dagen." oppert Evert.

Liselotte knikt. "Dat denk ik ook, dat patroon was er 7 jaar geleden ook."

Liselotte trekt weer een rechte lijn over het bord. "Kelly en Rianne." Ze wijst op de lachende meisjes aan de rechterkant van het bord. "Verdwenen op 1 september om 11.00. Laatst gezien in de bioscoop. Vermoord op de middag van 7 september. Verwondingen kwamen overeen met die van de andere vier. Doodsoorzaak: gebroken rib die een long had doorboord."

"Bij allebei?" Bram haalt zijn wenkbrauwen op. "Dat kan geen toeval zijn." Liselotte knikt. "Dat dacht ik ook al."

Evert bladert wat door de verslagen die over zaak zijn opgestelt. "Alle blondines vertoonde zwaardere verwondingen niet waar?"

Liselotte knikt weer. "Ja, Nina, Iris, Rianne en ook Charlotte van Kampen. Zij en Ellen van Kampen waren de laatste slachtoffers voor Emily en Jennifer. Verdwenen op 1 oktober om 12.00. Laatste gezien in de sportschool waar ze iedere ochtend trainden. Doodsoorzaak was bloedverlies door een messteek in de rug, op 7 oktober."

"De lichamen van die meiden zijn gevonden op 4 november, de dag dat Fenna en ik verdwenen."

"Over Jennifer en Emily weten jullie alles."
Liselotte tekent ook de laatste twee tijdlijnen onder de andere: de van Jennifer en Emily en die van haarzelf.

De twee mannelijk rechereurs knikken. "Verdwenen op de 1ste ontsnapt op 5de." zegt Bram.

Evert begint ineens heel snel te bladeren. "Lies?" Liselotte kijkt hem vragend aan. "De livestreams vielen elke keer op de 6de dag 4 uur uit. Als de livestreams weer begonnen vertoonden die een andere ruimte."

Liselotte trekt een bedenkelijk gezicht. "Dit is de zesde dag... Hoelang is de livestream onbewaakt gebleven toen jullie mij kwamen halen?" Evert denkt even na. "4 uur" zegt hij dan zachtjes zijn ogen gericht op de grond.

Bram knikt naar het scherm. "Ze is in een andere kamer." Liselotte en Evert weten niet hoe snel ze bij Bram moeten komen. Als ze meekijken over zijn schouder zien ze dat deze kamer erger is als de vorige.

"We moeten uitvinden waar hij in die vier uur allemaal naartoe heeft kunnen rijden vanuit leeuwarden."

Bram knikt. "Heb je ergens een kaart?" Na een bevestigend gebaar te maken verdwijnt Liselotte door de deur opening ze komt terug met een kaart van Nederland en omstreken. Met een magneetje hangt ze die op het bord.
"Hier ligt Leeuwarden." Met een rode pen zet ze een punt op de kaart. Evert pakt een andere laptop en tikt razendsnel op het toetsenbord.

"In 4 uur kan je ongeveer 400 km rijden." zegt Evert. Na wat gepas en gemeet trekt Liselotte een cirkel om leeuwarden heen. Het was een grote crikel dieheel Nederland en zelfs een groot deel van België bevatte. "Dit ons gebied. Ergens in dit gebied bevindt Fenna zich."

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Fijne dag😘

ZonneschijnWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu