6✈️

66 13 11
                                    

Vešla jsem do hlavních dveří a snažila jsem se uklidnit. Všude byl zmatek a křik. Zastavila jsem se a snažila se zjistit, kde je ředitelna.

V tu chvíli, kdy jsem tam jen zmateně stála, kolem mě prošla Britney a s vítězným pohledem se na mě zašklebila. Pak dělala, že mě nezná a přidala se ke skupince nějakých pipin.

"Nehledáš něco?" Zeptala se mě vysoká černovlasá holka. Nevypadala moc mile, ale nechtěla jsem tu bloudit tři hodiny.

"No..jo"Mile jsem se usmála a doufala, že dnešní den už budu mít za sebou.

"Tak to máš smůlu." Škodolibě se zasmála a mě zase začalo nervozitou bolet břicho. Naštěstí ta kravka hned odešla, takže jsem se vyhla dalším hloupým narážkám.

"Eh..Nepotřebuješ pomoct?" Slyšela jsem tichý hlas vedle sebe. Chtěla jsem se otočit a na osobu, být hnusná, protože jsem si myslela, že je to jen další kravka, která si ze mě chce udělat srandu, ale když jsem si dívku pořádně prohlédla, můj plán se změnil.

Byla malá a drobná. Měla světle hnědý vlasy a modrý oči. Vypadala spíš stydlivě, takže jsem se rozhodla, že se zkusím zeptat na cestu, ale jestli si ze mě udělá srandu i tahle, už na ně kašlu a jdu domů.

"Eh.. nevíš kde je ředitelna?" Vysoukala jsem ze sebe nějakou větu a čekala na výsměch. Ten se ale nedostavil a místo toho se jen mile usmála a řekla, že mě tam zavede.

Po cestě jsme si povídaly a já se pár věcí o ní dozvěděla. Jmenuje se Anna a je jí osmnáct, takže chodí se mnou do třídy. Má ráda adrenalinový věci, což bych popravdě do ní neřekla.

Dovedla mě před ředitelnu a řekla, že na mě počká, abych se dostala do třídy. Byla jsem jí fakt vděčná, protože bez ní bych tu bloudila snad ještě hodinu.

Zaklepala jsem na tmavě hnědé dveře a když se ozvalo "Dále", vstoupila jsem dovnitř. Ředitel byl tak padesátipětiletý muž, který měl šedivý vlasy a fousy. Dal mi rozvrh a knížky. Normálně bych si musela knížky kupovat, ale za dva měsíce končí škola, takže mi půjčil nějaký knížky po holce, která se odstěhovala do Německa.

Poděkovala jsem a rychle jsem vyběhla ven ze dveří. Venku na mě čekala Anna a já se k ní s radostí připojila.

Naše třída je ve třetím patře, takže než tam člověk dojde, je docela udýchaný. Nakonec jsme došly do třídy ještě před prvním zvoněním, což jsem fakt nečekala.

Rozhlédla jsem se po třídě a zaregistrovala jsem, jak na mě všichni zírají. Poznala jsem Britney, její skupinku pipin a tu černovlásku, jak si ze mě udělala ráno srandu.

Nevěděla jsem co dělat a asi bych tam stála jako pako, kdyby mě Anna neodtáhla do zadní lavice, kam si sedla společně se mnou.Páni..začínám tu holku mít fakt ráda.

"Kdo je ta černovláska?" Zašeptala jsem Anně, když jsme si sedly.

"Ta jak na tebe byla ráno hnusná?" Zeptala se Anna. Super, takže všichni ví o tom, jak mě ráno setřela.

"Hm." Zabručela jsem.

"Je to složitější. Je něco jako jedna z populárních holek na škole, ale je to děvka." Překvapilo mě, že Anna řekla děvka. Čekala bych, že řekne lehká holka nebo tak něco.

"Takže je tu víc populárních holek." Zamrmlala jsem si pro sebe.

"Jo, ale každá je jiná. Třeba Tereza, to je ta černovláska, ta je populární, protože se vyspala se všema klukama na škole, takže jí neoblíbený holky obdivujou a závidí, protože taky chtějí pozornost kluků. Pak je tu Britney, ta je něco jako Barbie. Má skupinku kamarádek a myslí si, že jsou nejkrásnější na škole, což ostatní si nemyslí, ale oni jo. Proto mají tak velký sebevědomí. Tereza má taky skupinku, ale je to skupinka největších laciných holek na škole. Britney a Tereza dělají, jak jsou velké kamarádky, ale přitom se nesnáší." Řekla mi její proslov a v tom zazvonilo na malou přestávku. Aspoň že tak, protože mám pár otázek, ohledně mojí sestřenice.

"A co Britney..chodí s někým?" Vyzvídala jsem a snažila se ignorovat pohledy ostatních.

"Ne, ale chodila. Není to kluk ze školy, prý už má práci a ti, kteří ho viděli o něm tvrdí, že je strašně hezkej. Rozešli se někdy před měsícem myslím." Páni. Chtěla bych toho kluka vidět. Fakt moc.

"Můžu ti říkat Annie?" Vyhrkla jsem pochvilce.

"Jo klidně, je to hezký." Zasmála se a mě došlo, že jsem to na ní mohla vybalit o trochu líp.

----------------------

Když můj první den na nový škole skončil, v duchu jsem se zaradovala. Všechny předměty jsem seděla s Annie, až na francouzštinu, tu máme každá s jiným učitelem, protože je třída rozdělená na půlky.

Na francouzštině jsem seděla s Marcem. Je to kluk ze Španělska. Sedl si ke mně, protože bylo volno jen u Terezy a tu očividně nemá rád. Za tu nudnou hodinu jsme se docela seznámili a musím uznat, že je to v pohodě kluk. Učitelka nám zadala společně vypracovat na středu referát, takže zítra-jestli to teta dovolí- ho budeme dělat u nás.

Po cestě "domů" jsem si všimla malého parčíku hned kousek od silnice. Sice nebyl tak upravený, jak jsem na to byla zvyklá z domova, ale rozhodla jsem se to překousnout.

Rozešla jsem se směrem k parku a nemohla jsem pochopit, jak jsem si ho ráno nemohla všimnout.

Sedla jsem si na první lavičku, kterou jsem potkala cestou a spokojeně si oddechla.

"Ahoj, neviděla jsi Sáru?" Přišla za mnou malá holčička -asi tak pět let- a nervózně přešlapávala z nohy na nohu. Měla blonďatý kudrnatý vlásky v culíkách.

"Kdo je Sára?" Mile jsem se zeptala.

"Moje sestřička." Smutně se pousmála a rozhlížela se ze strany na stranu. Byla mi trochu povědomá.

"Aneto, nech tu cizí slečnu na pokoji." Slyšela jsem mužský smích a zvedla jsem pohled od holčičky.

Přede mnou stál plešatý muž, který byl v obličeji podobný tý holčičce. Sakra! Někde jsem ho viděla.

"V pořádku." Usmála jsem se a vstala z lavičky.

"Neviděli jsme se někde?" Pousmál se a vzal si holčičku do náruče.

"To asi těžko. Včera jsem sem přijela z Ameriky." Netušila jsem, proč tohle vyprávím cizímu chlapovi, ale působí strašně sympaticky.

Muž mírně ztuhl a pak znovu nahodil úsměv.

"Žil jsem tam taky, ale před osmi lety jsem se vrátil." Řekl trochu zklesle.

"Proč?" Udiveně jsem se zeptala. Až moc udiveně, protože muž se zasmál.

"Nelíbí se vám tu?" Pořád se chechtal a holčička se k němu přidala.

"Moc ne." Přiznala jsem. "Amerika je taková živější a upravenější ..myslím." Přiznala jsem a sklopila hlavu.

"Je to pravda." Uchechtl se. Pak mi došlo, že už jsem měla být dávno doma a tak jsem se rozloučila a pospíchala domů.

Po cestě jsem přemýšlela, odkud toho muže znám. Na nic jsem nepřišla a tak jsem se rozhodla to neřešit.

--------------------------------------------

Čuus lidi :D

Tak co si myslíte o Britney, Annie a Tereze? :D

Ale hlavně, jaký máte názor na chlapa z parku. :D Myslíte, že Ariana dělá dobře, že se s nim baví? Btw: tahle postava je v příběhu hodně důležitá, takže mě zajímá, co si o ní myslíte. :D

Omlouvám se za chyby a taky sprostý a nespisovný slova, ale zase nemůžu psát všechno spisovně, když je to z pohledu Ariany a ona si to tak nemyslí :DDDD

Fateful flightWhere stories live. Discover now